Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

Последно поколение системи за заваряване от Кимекс ще бъдат част от изложението MachTech 2019

28.03.2019 г.

Международното техническо изложение MachTech & InnoTech Expo ще отвори врати за всички специалисти от областта на машиностроенето в дните от 15 до 18 април 2019 г. в Интер Експо Център – София, а сред участниците ще бъде и българското дружество Кимекс. Фирмата е специализирана в производството на автоматизирани системи за заваряване и рязане. „Предложенията на компанията ни ще намерите на щанд С2 в зала 4, а нашите специалисти ще бъдат на разположение, за да предоставят актуална информация и надеждна консултация“, съобщиха за Инженер.bg от Кимекс.Компанията е изключителен представител за България на заваръчна техника от финландския производител Kemppi, като работи и с други световнодоказани марки индустриално оборудване и материали, сред които FANUC, Hypertherm, Demmeler, Orbitalum Tools. Дружеството развива дейност в производството на CNC машини за термично рязане на метални листове, тръби, профили и други изделия под бранда Киберис.Част от асортимента на Кимекс е серията Kiberys KBCUT. „Тя е една от най-високотехнологичните 3D роботизирани портални системи, осигуряващи точно и качествено изрязване, независимо от сложността на формите и дебелината на метала. Интегрираните в системата токоизточници са произведени от Hypertherm – лидер със сериозна специализация в машини за плазмено и лазерно рязане“, разказаха от фирма Кимекс. Най-новата разработка, върху която Кимекс работи, е иновативен 6-осен декартов робот. Той е предназначен за заваряване на тръби и профили в размери с широк диапазон. Устройството на робота е с 3 линейни и 3 ротационни оси. Оптимизиран е така, че да предложи максимален достъп и висока производителност. „Ключово предимство на решението е, че богата гама заваръчни токоизточници на Kemppi могат да бъдат вградени в системата спрямо избора и предпочитанията на потребителя“, уточниха от българското дружество.


На специализираното техническо изложение през 2018 г. фирмата представи и демонстрира възможностите на едни от най-интересните си системи, сред които: машина за плазмен листов разкрой, разкрой на тръби и профили, заваряване, пълната гама заваръчна техника на Kemppi, в това число мултипроцесни заваръчни решения от сериите: FastMig, MasterTig, Minarc, заваръчни маски и др.

 

Какво ще видим на щанда на Кимекс през 2019 г. предстои да разберем. „Заповядайте при нас. Очакваме ви с усмивка, богата гама от качествена техника и компетентни съвети“, обърнаха се към всички специалисти от фирма Кимекс.

 

Повече информация за Кимекс ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Кимекс ООД , kiberys.com

Още от MachTech 2021