Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

 • Бизнесът „оживява“ на виртуалните страници на Инженер.bg, посветени на MachTech и Water Tech Expo

  Бизнесът „оживява“ на виртуалните страници на Инженер.bg, посветени на MachTech и Water Tech Expo

  И през 2019 г. мащабните изложения MachTech & InnoTech Expo и Water Tech Expo ще станат арена за срещи между специалистите от областта на машиностроенето и водния сектор. Тази година за първи път те ще са в два отделни формата и ще се състоят по различно време. За поредна година читателите на Инженер.bg ще имат възможността да следят най-интересните акценти от изложенията на виртуалните ни страници. За да сме в крак с новостите обаче, за първи път страниците ще бъдат две отделни.

 • Лидерите в машиностроенето и индустриалната автоматизация отново ще вземат участие в MachTech & InnoTech Expo

  Лидерите в машиностроенето и индустриалната автоматизация отново ще вземат участие в MachTech & InnoTech Expo

  Тази година на специализираното изложение за индустриални машини и технологии MachTech & InnoTech Expo ще участват отново утвърдени български и чуждестранни компании. Те ще представят както успешни и изпитани практики от своята дейност, така и последните акценти в разработките си. За 11-ти пореден път професионалистите ще могат да се запознаят с работата на своите колеги, да затвърдят досегашните си партньорства и да изградят нови сътрудничества.

 • Специализираните изложения и конференции Smart Cities и EE & BE ще се проведат от 16 до 18 април 2019 г.

  Специализираните изложения и конференции Smart Cities и EE & BE ще се проведат от 16 до 18 април 2019 г.

  Двата специализирани форума са контекстуално свързани и засягат проблемите в тази посока. Smart Cities разглежда темата за интелигентното управление на градската среда, а EE & BE е посветен на енергийната ефективност и възобновяемата енергия. Всеки от тях ще обхване разнообразни и актуални въпроси в съответното направление, като гостите ще могат да ги посетят в зала № 5 на Интер Експо Център в периода от 16 до 18 април 2019 г.

 • Мащабното изложение за машини и технологии MachTech & InnoTech Expo стартира на 15 април 2019 г.

  Мащабното изложение за машини и технологии MachTech & InnoTech Expo стартира на 15 април 2019 г.

  За 11-та поредна година ще се проведе международното изложение за индустриални машини и технологии MachTech & InnoTech Expo. Мястото отново е Интер Експо Център (ИЕЦ), София и ще бъде отворено за посетители от 15 до 18 април 2019 г. Редица компании в металообработващия бранш вече подготвят своето представяне за събитието. Тази година на форума ще бъде отделено по-специално място на роботиката и електрониката в машиностроенето, информираха за Инженер.bg организаторите.

 • Високопроизводителни металорежещи машини и окомплектовка за тях посрещнаха посетителите на щанда на Лазатек

  Високопроизводителни металорежещи машини и окомплектовка за тях посрещнаха посетителите на щанда на Лазатек

  Функционалните възможности, високото качество на продукцията и голямата производителност на многофункционален стругов център от серията „Swiss type“на Nomura DS демонстрира фирма Лазатек по време на тазгодишното си участие на международното техническо изложение MachTech & InnoTech 2018. Компанията представи още прътоподаващо устройство на Top Automazioni, компактен стругов център TD-1500Y на Tongtai и окомплектовка за металорежещи машини с ЦПУ.

 • Галика България демонстрира ерозийна машина за стартови отвори на MachTech&InnoTech 2018

  Галика България демонстрира ерозийна машина за стартови отвори на MachTech&InnoTech 2018

  Високоскоростна ерозийна машина за стартови отвори с пълно CNC управление, модел Drill 20, на швейцарската компания GF Machining Solutions, бе сред основните акценти в участието на Галика България, клон у нас на интернационалната компания Galika, по време на мащабния международен форум MachTech&InnoTech 2018. В дните на изложението, което се проведе през март 2018 г., посетителите на щанда на компанията имаха възможност да се запознаят с актуални продуктови новости.

 • Устойчивите решения на Steinzeug-Keramo се превърнаха в продуктов хит по време на Вода София 2018

  Устойчивите решения на Steinzeug-Keramo се превърнаха в продуктов хит по време на Вода София 2018

  Steinzeug-Keramo за поредна година бе сред участниците, привлекли най-силно внимание по време в специализирания форум Вода София. „Дългият експлоатационен живот и ниските изисквания по отношение на поддръжката на нашите продукти са сред важните критерии за всяка канализационна система“, заяви пред Инженер.bg г-н Емил Димитров, регионален мениджър на немската компания у нас.

 • Вентех на Вода София: „Нашият сет за измерване на остатъчен хлор подобрява качеството на питейните води“

  Вентех на Вода София: „Нашият сет за измерване на остатъчен хлор подобрява качеството на питейните води“

  Доставянето на вода за питейно-битови нужди, отговаряща на изискуемите условия, е задача, която стои пред всеки ВиК оператор. Сред важните параметри на водата, която получаваме от мрежата, е остатъчното съдържание на хлор в нея. В тази връзка българската компания Вентех конфигурира специална система за непрекъснатото измерване на този показател, която бе и основен акцент в представянето на дружеството на специализирания форум Вода София.

 • Първата инсталация за хлор газ на ProMinent бе под светлината на прожекторите на Вода София 2018

  Първата инсталация за хлор газ на ProMinent бе под светлината на прожекторите на Вода София 2018

  Специален комплимент отправи ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ към посетителите на щанда си на Вода София, като им предложи освежаваща напитка от иновативен стенд, оборудван с дозиращите помпи на ProMinent. Маркетинговата закачка е в унисон с конкурентната пазарна политика на компанията, която от малко семейно предприятие се превръща в лидер в областта на дозиращото оборудване, притежаващ 60 представителства и над 40 официални дистрибутори по цял свят.

 • Витман Батенфелд: „Енергопотреблението при хидравличните машини може драстично да се редуцира чрез сервозадвижвания“

  Витман Батенфелд: „Енергопотреблението при хидравличните машини може драстично да се редуцира чрез сервозадвижвания“

  С многообразие от периферни устройства за шприцмашини и специализиран семинар на тема: „Понижени разходи чрез енергийна ефективност при хидравлични машини“ в тазгодишното, осмо издание на международния технически форум за машини и технологии в металообработката MachTech & InnoTech 2018 се включи Витман Батенфелд България, дъщерно дружество на австрийския лидер в производството на шприцмашини и периферии за тях Wittmann Battenfeld.

Още от MachTech 2021