Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Събития

SpaceCAD изработва напълно функционални детайли директно от 3D CAD модела чрез DMP технологията за 3D печат

09.04.2019 г.

На международното изложение MachTech & InnoTech Expo утвърденият доставчик на инженерни софтуери SpaceCAD ще представи възможностите на DMP технологията, която представлява директен печат в метал. Изложението ще се проведе в Интер Експо Център от 15 до 18 април, а за решенията на компанията може да научите в зала 2 на щанд A2, информираха за Инженер.bg от българското дружество. В рамките на MachTech & Innotech Expo, SpaceCAD ще проведе семинар на тема: „Решения за симулация на технологични процеси в производството". Събитието ще се състои на 16 април 2019 г. в семинарната зона в зала 1 от 14:40 до 15:10 часа. Екипът на фирмата кани всички заинтересовани на своя щанд. Не забравяйте да направите своята регистрация за безплатен достъп от ТУК.

 

 


 


„Обикновено, когато говорим за 3D печат хората си представят пластмасови части, но метала също е възможност. В нашата компания го наричаме „възможност за усъвършенстване”. Когато хората видят напечатани детайли в метал и разберат за тяхното приложение са изключително впечатлени и не им се вярва, че това е възможно”, споделиха от SpaceCAD. Българската компания ще демонстрира на своите гости метални детайли и възли за крайна употреба, както и функционални прототипи и резервни части, изработени от стомана посредством технологията на директен печат в метал.DMP (Директен печат в метал) е адитивен производствен метод, който създава детайли чрез добавяне на слоеве метален прах, според 3D модел. Той дава възможност за производството на изключително сложни метални детайли, индустриален клас прототипи, крайни изделия и резервни части, износоустойчиви компоненти, инструменти и матрици за леене, щприцване и леене под налягане и пресоване, високо производителни промишлени части, включително за производството на гуми и за автомобилната промишленост.„Използването на технологията за изработване на прототипи и малки серии метални детайли, намалява времето за производство. Избягва се и необходимостта от скъпоструваща инструментална екипировка за производството на различни компоненти, което е води до съкращаване на разходите на  производствените компании“, посочиха още от SpaceCAD.Друго ключово предимство на процеса е възможността да се изработват сложни, детайлни и многокомпонентни изделия, които не могат да се произведат с друга технология, заради ограниченията на познатите производствени процеси. „Освен това детайлите изработени чрез директният печат в метал се характеризира с добра износоустойчивост, заваряемост и обработваемост, много добри термични и механични свойства, с висока 100% плътност. Крайният продукт е с висока якост и твърдост, а точността на детайлите с малки размери е +/- 50 μm и +/- 0.2% за по-големи“, заявиха в заключение от СпейсКАД.


По време на изложението от компанията ще акцентират също върху водещи технологии за детайлно планиране и мониторинг на производството, проектиране и оптимизация чрез дигитални двойници и поситигане на по-добра ефективност чрез SIEMENS NX CAM и DNC софтуер.

 

Заявете интереса си да посетите щанда на SpaceCAD на MachTech & Innotech Expo във Facebook ТУК.


Повече информация за продуктите, които SpaceCAD предлага, можете да намерите ТУКИзточник на снимковия материал: SpaceCAD, Интер Експо Център

Още от MachTech 2021