Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Струг с роботизирана клетка и палетна станция ви очаква на щанда на РАИС по време на MachTech 2019

10.04.2019 г.

In Romanian


В изложението MachTech & InnoTech Expo 2019 от 15 до 18 април т.г. участие ще вземе една от водещите български компании за производство и рециклиране на металорежещи и металообработващи машини. Вече 20 години РАИС непрекъснато разширява гамата си от продукти и услуги и на изложението ще демонстрира струг с роботизирана клетка и палетна станция, прецизен петосен струг и още технически решения от последно поколение. Представителите на фирмата ще откриете в зала 4, щанд С6 на Интер Експо Център – София.Основен акцент в представянето на българската фирма ще бъде струг с роботизирана палетна станция Т250. Конструкцията на машината включва прецизен касетен тип вретенен възел, който е монтиран в оребрен и термично стабилизиран корпус, и лагери клас Р4 на вретеното. Предназначението на този високотехнологичен CNC струг е ориентирано към операции за средни по размер детайли в серийното производство. „Параметрите му гарантират огромна продуктивна мощност, стабилност и бързина“, заявиха за Инженер.bg от РАИС.„Конфигурацията, която предлагаме, разполага с робот и палетна станция. Влагайки в такава станция, получавате възможност да автоматизирате няколко на брой машини и да реагирате по-гъвкаво. При това може да я използвате както със струг, така и с фрезова машина“, обясниха от компанията.


За да решат максимално много казуси в производството, от РАИС ще покажат и струга Swiss type Сitizen A20. Той представлява швейцарски тип машина, с която може да се обработват дълги и тънки детайли с диаметър от Ø2 mm до Ø20 mm. Този тип оформяне е възможен, тъй като инструментите са захванати стационарно в близост до шпиндела, който извършва движение по осите.Друга технологична конфигурация, която компанията ще покаже, е Miyano BNA 42 MSY. Характерно за нея е, че извършва сложна обработка за кратко време и се настройва бързо.


„Знаем, че проследяването и измерването на инструментите е важна необходимост за правилното им функциониране. За това на MachTech ще представим Elbo Нathor SIX-A with TID“, споделиха от РАИС. Машината измерва самостоятелно инструментите без присъствие на оператори и може да придобива Х и Z стойности, разпознавайки автоматично режещия ръб. Всичко това е в съответствие с новите режими и възможности на работа, както и с опция да се настрои приоритетно замерването на Х или Z оста.


Повече информация за РАИС ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


 

 

Източник на снимковия материал: РАИС

Още от MachTech 2021