Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

Профил на изложителите по време на MachTech & InnoTech Expo 2016

28.02.2017 г.

MachTech & InnoTech Expo е специализирано изложение на индустриални машини и оборудване, което дава възможност на специалистите в бранша да създадат нови бизнес контакти и да се запознаят с последните новости и тенденции на машиностроителния пазар в България. Форумът традиционно ще се проведе в Интер Експо Център, а организаторите споделиха пред Инженер.bg и профила на изложителите, които се включиха във форума миналата година.


 

От данните, които домакините предоставиха, ясно се вижда, че почти половината изложители на MachTech 2016 са фирми, произвеждащи или предлагащи металорежещи и металообработващи машини. След тях се нареждат тези, които предлагат инструментална екипировка. Останалата 1/3 от изложбените площи са били разпределени между компании, предлагащи технологии за заваряване, пневматика и хидравлика и консумативи.

 

 

От друга страна, при InnoTech 2016 се наблюдава малко по различна картина. Най-голям дял са имали изложителите, предлагащи системи за индустриална автоматизация. Компаниите, извършващи качествен контрол и тестване и тези, предлагащи електроника и роботика си поделят второто и третото място. Най-малък е процентът на дружествата с предмет на дейност в сферата на индустриалните мрежи и софтуер.

 

 

Източник на снимковия материал: Интер Експо Център

Още от MachTech 2021