Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Новини

 • Работилниците на „Аз, инженерът”- прекрасна възможност пред младите учени

  Работилниците на „Аз, инженерът”- прекрасна възможност пред младите учени

  Младежкият форум „Аз, инженерът” дава възможност на млади учени, ученици и студенти да представят своите изобретения пред съмишленици, колеги и специалисти от водещи компании. Събитието има за цел да обедини и вдъхнови млади хора с интерес в сферата на инженерните науки. Основен елемент от програмата на форума са т.нар. работилници за млади изобретатели, в които младежите имат шанс да научат повече в дадена техническа област, с помощта на ментори от световни технологични компании, които чрез работни примери ще покажат, че инженерната професия има много лица и може да бъде забавна.

 • Galika представя продукти на световни производители на MachTech & InnoTech 2016

  Galika представя продукти на световни производители на MachTech & InnoTech 2016

  Интернационалната компания Galika AG, извършваща инженерингова и сервизна дейност в областта на всички технологии за обработка на метали, ще участва на изложението MachTech&InnoTech през 2016 г., съобщиха за Инженер.bg от офиса на фирмата у нас. От Галика България коментираха още: „Ние предлагаме широка гама от решения за производствени технологии и приложения, доставка, монтаж и обучение.”
  От 5 до 8 април колегите от Галика ще очакват посетителите на форума на изложбен щанд А 4 в зала 3 на Интер Експо Център.

 • Guehring - богат продуктов каталог и иновации в инструментите на MachTech&InnoTech 2016

  Guehring - богат продуктов каталог и иновации в инструментите на MachTech&InnoTech 2016

  Водещият производител на ротационни металообработващи инструменти Guehring също ще се включи в специализирания технически форум MachTech & InnoTech, в началото на месец април. От филиалът на компанията у нас заявиха пред Инженер.bg, че ще представят нови продукти и технологични решения, свързани с оптимизация на производството. Немският производител е доставчик на инструменти и оборудване на редица производители от областта на автомобилостроенето и промишлеността в цял свят.

 • ProMinent ще представи ново поколение помпа на Вода София

  ProMinent ще представи ново поколение помпа на Вода София

  Утвърденият немски производител на решения в областта на водообработката и дозирането на химикали ProMinent ще вземе участие в тазгодишното издание на изложението Вода София. На него, компанията ще бъде представена от дъщерната си фирма ПроМинент Унгария ООД Клон София КЧТ. От фирмата съобщиха за Инженер.bg, че сред акцентите им ще бъде нов продукт, а именно електромагнитна дозираща помпа gamma/X от най-ново поколение.

 • Lift Balkans представя водещи производители, вносители и търговци на асансьорна техника

  Lift Balkans представя водещи производители, вносители и търговци на асансьорна техника

  За поредна година единственото в България изложение за асансьорни съоръжения, ескалатори, компоненти и системи – Lift Balkans, ще се проведе от 5 до 7 април 2016 г. Насочеността му е към специалисти от България и цяла Югоизточна Европа. Целта - да се открият възможности за нови делови партньорства между производители, вносители и търговци.

 • Двустранните бизнес срещи – нова възможност за бизнеса по време на MachTech & Innotech

  Двустранните бизнес срещи – нова възможност за бизнеса по време на MachTech & Innotech

  За четвърта поредна година двустранните бизнес срещи за търговско коопериране и технологичен трансфер – част от мероприятията, съпътстващи изложението MachTech & Innotech, ще се проведат в началото на пролетта. Изложенията за индустриална техника MachTech & Innotech и за контролно-измервателна техника, аналитично, лабораторно оборудване и електроапаратура Булконтрола са организирани от 5 до 8 април.

 • ИКЕМ връчи награди за принос в електрическата мобилност

  ИКЕМ връчи награди за принос в електрическата мобилност

  За четвърта поредна година Индустриален клъстер "Електромобили" (ИКЕМ) връчи наградите „Кубратов меч“ за принос в насърчаването и популяризирането на електрическата мобилност в България, съобщиха за Инженер.bg от БСК. Голямата награда „Кубратов меч“ бе присъдена на проф. д-р Енчо Попов за разработката и усвояването в производството на базов модел синхронен електромотор с постоянни магнити и течно охлаждане.

 • Интелигентно помпено решение на Flygt с отличие за иновации

  Интелигентно помпено решение на Flygt с отличие за иновации

  Интелигенто помпено решение от утвърдената марка Flygt на Xylem бе отличено на състезанието за иновации Innovate@IWS, част от International Water Summit (IWS) в Абу Даби, съобщиха за Инженер.bg от фирма Алмекс-БГ – единствен дистрибутор на марката за България. Продуктът на Xylem - Flygt SmartRun®, е интелигентно помпено решение, което може да намали енергоемкостта на помпената станция с до 30%.

 • Нова линия метчици и иновативна разработка в областта на фрезите ще представи Гюринг България

  Нова линия метчици и иновативна разработка в областта на фрезите ще представи Гюринг България

  Гюринг България ще вземе участие в петото поредно издание на B2B форума за индустриална техника MachTech&InnoTech, съобщиха за Инженер.bg от компанията. „Гюринг България участва в MachTech&InnoTech от самото му създаване, тъй като за нас участието на специализирани изложения е основна форма за представяне на компанията, на новостите в продуктовата ни гама, както и място, на което се срещаме лично и обменяме опит със специалистите от бранша”, коментира г-жа Милена Маринова.

 • С технологии на Schiebel Antriebstechnik ще запознае Аква Джет 2011 на Вода София 2015

  С технологии на Schiebel Antriebstechnik ще запознае Аква Джет 2011 на Вода София 2015

  В рамките на тазгодишното издание на специализираното изложение Вода София, което ще се проведе от 11 до 13 март в Интер Експо Център, фирма Аква Джет 2011 ще представи богатата си гама от решения за задвижване и управление на различни видове арматура на водещия австрийски производител на електрически задвижвания Schiebel Antriebstechnik, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Посетителите на изложението биха могли да се запознаят с гамата от продукти на щанд D7 в зала 4.

Още от MachTech 2021