Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Акценти

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Новини

 • Прецизно и бързо изпълнение, нестандартни детайли – с услугите за лазерно рязане на Мултиинженеринг

  Прецизно и бързо изпълнение, нестандартни детайли – с услугите за лазерно рязане на Мултиинженеринг

  „В сравнение с механичното, лазерното рязане не замърсява материала, тъй като липсва физически контакт, в резултат на което не се налага и допълнителна обработка на изделието. А при това осигурява и изключителна прецизност“, коментираха пред Инженер.bg от доказаната българска машиностроителна компания Мултиинженеринг, която предлага лазерно рязане като част от своето портфолио от услуги. А за качеството на операциите Мултиинженеринг разчита на немските машини с марка Trumpf.

 • Тихерт: „Разполагаме с капацитет за производство на детайли на обработващ център INDEX G200“

  Тихерт: „Разполагаме с капацитет за производство на детайли на обработващ център INDEX G200“

  Тихерт е българска компания, основана през 2007 г. като дъщерна фирма на Херти. „Ние предлагаме механична обработка на детайли (единично и серийно производство), електроерозийна обработка (обемна ерозия и нишкова ерозия), както и производство на инструментална екипировка (щанци и шприцформи). Към настоящия момент имаме свободен капацитет за производство на единични и серийни детайли на стругово-фрезов център INDEX G200“, съобщиха за Инженер.bg от офиса на компанията.

 • Високоповдигач и ръчноводим електрокар от Вени и Ко: Оптимално решение за складове с влажна и агресивна среда

  Високоповдигач и ръчноводим електрокар от Вени и Ко: Оптимално решение за складове с влажна и агресивна среда

  Българският производител на складова техника и оборудване Вени и Ко разполага с налични на склад електрокар високоповдигач (стакер), модел KM.AC 1200/3.5, и ръчноводим електрокар (стакер,) модел KMS.AC 1500/3.0, подходящи за влажна и агресивна среда. „Предлагаме складова техника и оборудване с високо качество и с включено гаранционно и извънгаранционно обслужване с оригинални резервни части“, коментираха още от компанията пред Инженер.bg.

 • Iscar обнови продуктовата си гама фрезери Iscarmill F75

  Iscar обнови продуктовата си гама фрезери Iscarmill F75

  Новите модели представляват челни цилиндрични фрезери и ще се предлагат с обозначението F75…-M. „Те имат усъвършенствана конструкция, чрез която се постига по-висока производителност. При новия дизайн вложките ще се монтират във фрезерите с помощта на клинов захват, който осигурява повишена надеждност на затягането и по-висока повторяемост при позициониране на режещия ръб на вложката. Освен това принципът на клиновия захват позволява бързо и лесно монтиране на вложките и тяхното индексиране“, поясниха от Искар България.

Топ продуктови предложения

  • Индустриална количка Trolley N 1100 700 A от Неон.БГ

   Индустриална количка Trolley N 1100 700 A от Неон.БГ

   Неон.БГ представя индустриалната количка Trolley N 1100 700 A. Тя е част от портфолиото на дружеството, специализирано в дизайна и изработката на широко разнообразие от детайли от листов материал и пластмаса. „Количката намира приложение в сферата на строителството и е отлично решение за Вашия подвижен склад, подпомага и организацията на производствения поток и смяната на асортимента. Trolley N 1100 700 A позволява преноса на плоскости за мебелната, рекламната, стъкларската и металообработващата индустрия, чието тегло е до 900 kg“, коментираха от Неон.БГ.

   фирма: Неон.БГ ООД
   адрес: 1574 София, бул. „Шипченски проход“ № 63
   тел: 0888 104 070; 0878 250 018
  • VMC620 – 5-осен вертикален обработващ център на РАИС

   VMC620 – 5-осен вертикален обработващ център на РАИС

   Петосният вертикален обработващ център VMC620 на доказаната българска машиностроителна компания РАИС е изграден от чугунена отливка, което гарантира добрата му стабилност при високи работни подавания. Оборотите на шпиндела му са 12 000 rpm, а системата за управление е Fanuc 0iFM, като е оборудван и с редица допълнителни функции за осигуряване на по-лесна и прецизна работа. „Функция – AICC1 с 40 Look-Ahead Blocks осигурява машината да знае какво ще обработва като позиции 40 реда напред по програмата“, съобщиха за Инженер.bg от РАИС.

   фирма: РАИС
   адрес: 4400 Пазарджик, ул. „Димчо Дебелянов" № 58
   тел: 034/44 42 55
  • Високоповдигаща и ръчна транспалетна количка в три варианта за влажна и агресивна работна среда от Вени и Ко

   Високоповдигаща и ръчна транспалетна количка в три варианта за влажна и агресивна работна среда от Вени и Ко

   Доказаният български производител на складова техника и оборудване ВЕНИ и Ко ООД предлага продуктови оферти за налични на склад високоповдигаща количка KBE 1000/3.0 и ръчна транспалетна количка в три варианта. Те са проектирани за обработка (складиране и транспорт) на палетизирани товари, дори и в неблагоприятни климатични условия. Висококачествената складова техника и оборудване, които предлага компанията, е с включено гаранционно и извънгаранционно обслужване.

   фирма: Вени и Ко
   адрес: 1505 София, ул. Кутловица 51-53
   тел: 02/946 13 93
  • Безмаслена вакуумна винтова помпа DHS 065-200 VSD+ на Atlas Copco

   Безмаслена вакуумна винтова помпа DHS 065-200 VSD+ на Atlas Copco

   Atlas Copco, световен лидер в индустриалното оборудване, обяви пазарния дебют на най-новата си безмаслена вакуумна винтова помпа. Благодарение на намаления брой части на помпата, комбиниран с конструкцията на винт с променлива стъпка, моделът DHS 065-200 VSD+ осигурява минимизирани експлоатационни разходи и висока производителност при ниска консумация на електроенергия и улеснена поддръжка. Помпата не изисква водно или маслено охлаждане и разполага със здравата конструкция и възможностите за дистанционно наблюдение и контрол.

   фирма: Атлас Копко България ЕООД
   адрес: 1528 София, бул. „Искърско шосе“ № 7, Търговски център Европа, сграда 3
   тел: 02/489 31 74
  • Електрокар високоповдигач с автоматична сгъваема платформа за оператора VENI KMS.AC.Р 1500/4,5

   Електрокар високоповдигач с автоматична сгъваема платформа за оператора VENI KMS.AC.Р 1500/4,5

   Ръчноводим електрокар високоповдигач (стакер) с автоматична сгъваема платформа за оператора KMS.AC.Р 1500/4,5 предлага на вниманието на българските специалисти утвърденият у нас производител на складова техника ВЕНИ и Ко. Електрокарът е с многоцелево приложение и е пригоден за палетизирани товари с максимално тегло до 1500 kg и заскладяване/изземване от стелажни коти до 4.5 m при среден до тежък режим на работа.

   фирма: ВЕНИ и Ко ООД
   адрес: 1505 София, ул. „Кутловица“ 51-53
   тел: 02/946 13 93; 0886 858 321
  • CNC струг T600 на РАИС

   CNC струг T600 на РАИС

   Струг с ЦПУ модел T600 за обработка на дребни ротационни детайли с голяма мощност на рязане и подаване е сред металорежещите машини на доказания български производител РАИС. T600 се характеризира с оптимизирана конструкция, висока скорост и въртящ момент, минимални топлинни деформации, както и отсъствие на вибрации в процеса на работа. Машината е оборудвана с шпиндел, лагеруван чрез прецизни ролкови лагери, осигуряващи стабилна работа при голяма дебелина на стружката. Тристепенна скоростна кутия спомага за плавното изменение на оборотите с висок въртящ момент, а зъбните колела са от легирана стомана, закалени и прецизно шлифовани.

   фирма: РАИС ООД
   адрес: 4400 Пазарджик, ул. "Димчо Дебелянов" № 58
   тел: 034/44 42 55
  • Шарнирни накрайници серия Е на FLURO Gelenklager

   Шарнирни накрайници серия Е на FLURO Gelenklager

   Шарнирни накрайници от серия Е на утвърдения немски производител FLURO Gelenklager предлага на българския пазар фирма Мултиинженеринг, официален представител за България на немския производител. Накрайниците от тази серия се отличават със своята здравина и дълготрайност и са сертифицирани спрямо високите изисквания на стандарта DIN ISO 12240-4. Серия Е включва шарнирни накрайници със сферичен плъзгащ лагер, изработени от поцинкована стомана. Те се предлагат в два варианта - с вътрешна и с външна резба.

   фирма: ЕТ Мултиинженеринг
   адрес: 1784 София, бул. "Цариградско шосе" № 72 (БАН - ЦПР, НПО)
   тел: 0898 523 739 , 0884 924 272, 02/875 21 09
  • Ръчноводим електрокар високоповдигач KMS.AC 1250/5,8 от ВЕНИ и Ко

   Ръчноводим електрокар високоповдигач KMS.AC 1250/5,8 от ВЕНИ и Ко

   Високоманеврен, ръчноводим електрокар високоповдигач, модел KMS.AC 1250/5.8, произвежда доказаната българска компания ВЕНИ и Ко. Той е предназначен за обработка на палетизирани товари с максимално тегло до 1250 kg и заскладяване/изземване от стелажни коти до 5.8 m при среден до тежък режим на работа. При експлоатация наклоняемата ръкохватка за управление позиционира оператора на безопасно от шасито на машината разстояние, като му осигурява лесен достъп до ергономично разположените върху командната глава органи за управление.

   фирма: ВЕНИ и Ко ООД
   адрес: 1505 София, ул. „Кутловица“ 51-53
   тел: 02/946 13 93; 0886 858 321
  • Предпазител от прахови частици за шлайфащи и полиращи машини серия Suhner K

   Предпазител от прахови частици за шлайфащи и полиращи машини серия Suhner K

   Предпазителят от прахови частици е предназначен да възпрепятства проникването на прах в моторите на шлайфащи и полиращи ръчни инструменти от серията Suhner K. Продуктът, който не позволява на финните прахови частици, които се отделят в работния процес, да проникнат в задвижващата част на машината, е част от продуктовото портфолио на СР Абразиви & Инструменти. Фирмата предлага на българския пазар инструменти на водещия швейцарски производител Suhner Group.

   фирма: СР Абразиви&Инструменти ЕООД
   адрес: 4003 Пловдив, ул. „Брезовско шосе” 147А, ет. 2
   тел: 032/333 222
  • 3D роботизирана двустранно задвижена портална система Кiberys KBCUT HD5

   3D роботизирана двустранно задвижена портална система Кiberys KBCUT HD5

   Сред системите за листов разкрой на българския производител Кiberys, марка на водещия системен интегратор на висoкокачествена заваръчна и металообработваща техника и системи – Кимекс, специално място заема 3D двустранно задвижената CNC портална система KBCUT HD5. Тя позволява рязане както на листове ламарина, така и на правоъгълни профили и тръби в три равнини. Роботизираната система е 5-осна и има възможност за скосено рязане в диапазон от ±70° и четиристранно рязане на профили.

   фирма: Киберис ООД
   адрес: 6000 Стара Загора, ул. „Eкзарх Антим“ I №26
   тел: 042/645 028
  • Петосен обработващ център BX300A на Pinnacle

   Петосен обработващ център BX300A на Pinnacle

   Петосните обработващи центри BX300A на водещия тайвански производител Pinnacle Machine Tools са сред актуалните продуктови предложения на фирма Содибул. Тези металообработващи машини осигуряват прецизност и висока точност при обработката на детайлите. Те са оборудвани с глава с възможност за завъртане на 120 о и въртяща се работна маса, а сред основните им предимства са улеснената настройка и възможността на тях да се произвеждат сложни и многостенни детайли, без да се жертват прецизността и точността на обработката.

   фирма: Содибул ООД
   адрес: Пловдив 4000, бул. „България” 43
   тел: 0898 597 719
  • Маслен винтов компресор GA-90 + 160 (VSD+) Atlas Copco

   Маслен винтов компресор GA-90 + 160 (VSD+) Atlas Copco

   GA-90 + 160 (VSD+) е най-новият въздушен компресор в портфолиото от smart решения на Atlas Copco. Продуктът се отличава с ниска консумация на енергия, лесна инсталация и минимално обслужване. Оборудван с най-съвременните компресорни елементи, моделът се предлага във версии с водно или въздушно охлаждане, със стандартно задвижване или задвижване с променливи обороти, като е предвидена и опция за вграден изсушител.

   фирма: Атлас Копко България
   адрес: София 1528, бул. Искърско шосе № 7 Търговски център Европа, сграда 3
   тел: 02/489 31 74
  • Електромагнитни вентили на ODE с подобрена ефективност

   Електромагнитни вентили на ODE с подобрена ефективност

   Утвърдената търговска и инженерингова компания ЛД представя на българския пазар най-новия електромагнитен вентил на италианския производител ODE. Той е двупътен вентил с пилотно управление от серия 21YC (21YN за NPT резби), по който са направени редица конструктивни подобрения, повишаващи ефективността на предходната серия такива продукти. Новата серия електромагнитни вентили на ODE е изпълнена от месинг, във версия нормално затворен или нормални отворен.

   фирма: ЛД ООД
   адрес: София 1592, бул. „Асен Йорданов“ 5
   тел: 02/931 97 30; 02/926 90 11; 0886 120 106
  • Трилобови безмаслени помпи Dingo от Busch

   Трилобови безмаслени помпи Dingo от Busch

   Трилобови root-помпи на наBusch, работещи без масло и безконтактно, предлага на пазара у нас утвърдената българска компания Адара Инженеринг, която е официален представител на водещия немски производител за България. Помпите Dingo са надеждни, икономични, лесни за поддръжка и с широко приложение. Предназначени са да осигуряват напор от 21.6 до 750 m³/h, вакуум 500 hPa (mbar) и налягане 600 hPa (mbar).

   фирма: Адара Инженеринг ЕООД
   адрес: София, жк "Младост" 1, бул. "Андрей Сахаров", бл.75А, ап.2
   тел: 02/974 49 38
  • Компактни пневматични шлайфмашини Suhner

   Компактни пневматични шлайфмашини Suhner

   Утвърдената търговска фирма в областта на електрическите инструменти и абразиви СР Абразиви & Инструменти предлага на българския пазар нови пневматични шлайфмашини Suhner. Моделите LAS70 и LSA79, разработка на швейцарския холдинг, имат компактни размери и са изключително леки. Благодарение на тези си характеристики те са подходящи за работа в трудно достъпни места, включително и ъгли.

   фирма: СР Абразиви & Инструменти ЕООД
   адрес: 4003 гр. Пловдив, ул. "Брезовско шосе" 147, ет. 2
   тел: 032/333 222
  • Иновативни абсорбиращи продукти Sanol

   Иновативни абсорбиращи продукти Sanol

   Sanol е биоразградим продукт, създаден по иновативна технология, на основата на пяна и изцяло екосъобразен. Той принадлежи към продуктовата гама на абсорбентите, които поглъщат всички мазни течности, включително масло, нефт, дизел, др., но е несъвместим с водата. Уникалността на изделието се крие в неговите абсорбиращи свойства и капацитет – около 35 пъти на собственото си тегло. Производство е на на водещия шведски производител Sanol AB.

   фирма: Санол България ЕООД
   адрес: 1618 София, ж.к. Славия, бл. 14, вх. Б
   тел: +36/30 87 300 83
  • Зареждаща система за опаковане на спринцовки

   Зареждаща система за опаковане на спринцовки

   Водещият производител на опаковъчни решения Multivac предлага решение за автоматично зареждане на спринцовки, което може да се интегрира успешно в опаковъчна линия. Системата е разработена за предварително запълнени с лекарства или разтвори, стъклени или пластмасови спринцовки без кухи игли. Благодарение на високата производителност на автоматичната зареждаща система, в термоформовъчната машина контролирано постъпват до 300 спринцовки на минута.

   фирма: Мултивак България ЕООД
   адрес: 1715 София, кв. "Младост 4", ул. "Околовръстен път" 251
   тел: 02/988 55 00
  • Обемни ерозийни машини на Sodick

   Обемни ерозийни машини на Sodick

   Богата гама от обемни ерозийни машини (EDM) с линейни мотори, на водещия японски производител Sodick, предлага на българския пазар фирма Содибул, официален представител за България на японската компания. „Предлаганата от нас гама обхваща обемни ерозийни машини с линейни мотори, като тук са включени както базовото ниво обемни машини с ЦПУ, така и голямогабаритни обемни EDM машини, а също така и микро прецизни обемни EDM машини“, поясниха за Инженер.bg от Содибул.

   фирма: Содибул ООД
   адрес: Пловдив 4000, бул. “България” 43
   тел: 0898 597 719
  • Силфонни вендузи с повишена ефективност от Vuototecnica

   Силфонни вендузи с повишена ефективност от Vuototecnica

   Водещият италиански производител на вакуумни технологични решения Vuotecnica представи нова серия силфонни вендузи, които се отличават с по-висока производителност. На българския пазар изделията на Vuotecnica предлага фирма ЛД. Новите вендузи са много по-ефективни в сравнение с по-старите версии. Те са специално разработени според изискванията на производителите на машини за пакетиращата индустрия.

   фирма: ЛД ООД
   адрес: 1202 София, ул. Цар Самуил 116
   тел: 02 931 97 30; 02 926 90 11
  • Потопяема помпа за LPG – SIHI тип SM-X от Flowserve SIHI

   Потопяема помпа за LPG – SIHI тип SM-X от Flowserve SIHI

   Потопяеми помпи за пропан-бутан (LPG) – SIHI тип SM-X, на Flowserve Corporation, с приложение във всички налични инсталации предлага на българския пазар дъщерната фирма на водещия американски производител у нас - Флоусърв ЗИХИ България. SIHI SM-X е вихрова помпа със страничен канал, оборудвана с две вихрови работни колела и едно смукателно колело за осигуряване на ниска NPSH.

   фирма: Флоусърв ЗИХИ България
   адрес: 1309 София, ж.к. Илинден, бул. "Тодор Александров", бл. 75
   тел: 02/822 83 11; 02/ 828 94 61
  • Гъвкав компенсатор Flowrox Expulse TM

   Гъвкав компенсатор Flowrox Expulse TM

   Компенсаторът Flowrox Expulse TM е производство на финландската фирма Flowrox OY, един от водещите производители на спирателна и регулираща арматура за силно абразивни и химически агресивни флуиди. Той е предназначен да намалява шума, докато успокоява пиковете на налягане и неравномерния поток. На българският пазар, компенсаторът се предлага от фирма Индуматик.

   фирма: Индуматик ООД
   адрес: 9020 Варна, бул. „Република“ № 97
   тел: 052/50 08 80; 0888/35 64 50
   файл: 143038330817.pdf
  • Обработващ център DMH 400TM/400TMY

   Обработващ център DMH 400TM/400TMY

   DMH 400TM/400TMY е модерен обработващ център предлагащ гъвкавост и висока производителност. Подходящ е за обработка на еластомери чрез струговане, пробиване и фрезоване по 3 оси. Със серията TM /TCM, водещата австрийска компания DMH Dichtungs- und Maschinenhandel прави следващата голяма стъпка в посока оптимизиране на процеса на обработка на еластомери.

   фирма: Ивиди Инженеринг ООД
   адрес: 5300 Габрово, пл. Райчо Каролев № 1, офис 419
   тел: 0877/13 24 58
  • Комплекти хидравлични скоби за лагери Enerpac BHP

   Комплекти хидравлични скоби за лагери Enerpac BHP

   Комплектите хидравлични скоби за лагери от серии BHP на водещия американски производител на хидравлични инструменти и помпи Enerpac, са снабдени с цялата необходима хидравлика - помпа, шланг, цилиндър, манометър, адаптор и дървена каса. Скобите се отличават с високо качество, ковани елементи и осигуряват висока надеждност на обслужване.

   фирма: Каммартон България ЕООД
   адрес: 1220 София, ул. "Илиeнско шосе" № 8
   тел: 02/926 60 11
  • Пет-осен вертикален обработващ център GM550

   Пет-осен вертикален обработващ център GM550

   Пет-осният вертикален обработващ център GM550 на българския производител на металообработващи машини РАИС може да извършва разнообразни металорежещи операции. Предназначен е основно за обработка на голямогабаритни детайли, изпълнявани с високи скорости на рязане и подаване.

   фирма: РАИС ООД
   адрес: 4400 Пазарджик, ул. "Димчо Дебелянов" № 58
   тел: 034/44 42 55
  • Ротационни съединения серия 2400

   Ротационни съединения серия 2400

   Възлите в екструдиращите линии за метал работят продължително време при изключително тежки условия. За тяхното охлаждане се използва предимно вода. Ротационните съединения от серия 2400 на водещия американски производител Deublin са разработени специално за подобни приложения. На българския пазар продуктите на Deublin се предлагат от фирма ЛД.

   фирма: ЛД ООД
   адрес: 1202 София, ул. „Цар Самуил“ № 116
   тел: 02/931 97 30; 02/926 90 11
  • Прободен трион 4326 450W

   Прободен трион 4326 450W

   Българската търговска компания Деплан предлага висококачествен и надежден прободен трион, тип 4326 450W, производство на японската корпорация Makita. Предлаганият модел е лек, удобен и безшумен. Разполага с плъзгащ пластмасов капак, който предотвратява разпиляването на стърготини, позволява рязане под наклон до 45 градуса наляво и надясно, също така може да се свърже и към външна аспирация.

   фирма: Деплан ООД
   адрес: 8002 Бургас, кв. Победа, ул. "Чаталджа" № 28
   тел: 056/848 259; 056/848 260
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7