Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Акценти

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6

Новини

 • РАИС демонстрира нови модели високопроизводителни стругове и центри

  РАИС демонстрира нови модели високопроизводителни стругове и центри

  Нови модели обработващи центри и стругове бяха основни акценти в тазгодишното участие на водещия български производител на металообработващи машини РАИС на международното изложение MashTech & InnoTech 2018. По време на форума, който се проведе в периода от 26 до 29 март 2018 г. в Интер Експо Център - София, посетителите на щанда на РАИС имаха възможност да наблюдават работата на универсален струг модел T250-2S, 5-осен вертикален обработващ център VMC600, както и двушпинделен струг с автоматично отвеждане на детайла Citizen Miyano BNA42.

 • Фирма Илва вече посреща клиенти и партньори в нов офис

  Фирма Илва вече посреща клиенти и партньори в нов офис

  Фирма Илва, доказан доставчик на помпи и помпено оборудване, започна 2018 г. с няколко значими за дружеството промени. „На първо място това е откриването на нашия нов офис, който се намира на адрес София 1638, ул. „Павел Красов“ 27. Фирмата ни вече е представена и онлайн чрез наш собствен уеб сайт, който може да бъде посетен на адрес www.ilva.bg. Инвестирахме и в разработването на изцяло нова визия на фирменото ни лого“, информираха за Инженер.bg от Илва. Фирменият уебсайт на Илва е разработен съобразно най-новите тенденции в областта.

 • Нови свободни инженерни позиции и атрактивен майсторски клас анонсираха от СиТийм

  Нови свободни инженерни позиции и атрактивен майсторски клас анонсираха от СиТийм

  Поредна доза новини от водещата HR-компания СиТийм! В началото на пролетта експертите от българското дружество, специализирано в подбора на персонал, информираха Инженер. bg за новитe свободни работни позиции на трудовия пазар в областта на техниката и инженерната дейност, по които посредничи. Наред с това Георги К. Първанов, управител на СиТийм, анонсира и любопитно събитие, насочено към лидерските умения на всеки от нас и чиито организатор е компанията.

 • Нова гама комбинирани компресирани дискове на Cibo на специална цена от СР Абразиви & Инструменти

  Нова гама комбинирани компресирани дискове на Cibo на специална цена от СР Абразиви & Инструменти

  Cibo, утвърден белгийски производител на абразивни материали, разработи нова гама комбинирани компресирани дискове Rebel One Combi, предназначени за шлайфане и полиране, съобщиха за Инженер.bg от фирма СР Абразиви & Инструменти. Дисковете Rebel One Combi са патентовано решение на Cibo, което спестява време и средства. В момента дискове от гамата са обект на специално предложение и могат да бъдат закупени на промоционална цена от 26 лв. без ДДС.

Топ продуктови предложения

  • Електромагнитни вентили на ODE с подобрена ефективност

   Електромагнитни вентили на ODE с подобрена ефективност

   Утвърдената търговска и инженерингова компания ЛД представя на българския пазар най-новия електромагнитен вентил на италианския производител ODE. Той е двупътен вентил с пилотно управление от серия 21YC (21YN за NPT резби), по който са направени редица конструктивни подобрения, повишаващи ефективността на предходната серия такива продукти. Новата серия електромагнитни вентили на ODE е изпълнена от месинг, във версия нормално затворен или нормални отворен.

   фирма: ЛД
   адрес: София 1592, бул. „Асен Йорданов“ 5
   тел: 02/931 97 30; 02/926 90 11; 0886 120 106
  • Трилобови безмаслени помпи Dingo от Busch

   Трилобови безмаслени помпи Dingo от Busch

   Трилобови root-помпи на наBusch, работещи без масло и безконтактно, предлага на пазара у нас утвърдената българска компания Адара Инженеринг, която е официален представител на водещия немски производител за България. Помпите Dingo са надеждни, икономични, лесни за поддръжка и с широко приложение. Предназначени са да осигуряват напор от 21.6 до 750 m³/h, вакуум 500 hPa (mbar) и налягане 600 hPa (mbar).

   фирма: Адара Инженеринг ЕООД
   адрес: София, жк "Младост" 1, бул. "Андрей Сахаров", бл.75А, ап.2
   тел: 02/974 49 38
  • Компактни пневматични шлайфмашини Suhner

   Компактни пневматични шлайфмашини Suhner

   Утвърдената търговска фирма в областта на електрическите инструменти и абразиви СР Абразиви & Инструменти предлага на българския пазар нови пневматични шлайфмашини Suhner. Моделите LAS70 и LSA79, разработка на швейцарския холдинг, имат компактни размери и са изключително леки. Благодарение на тези си характеристики те са подходящи за работа в трудно достъпни места, включително и ъгли.

   фирма: СР Абразиви & Инструменти ЕООД
   адрес: 4003 гр. Пловдив, ул. "Брезовско шосе" 147, ет. 2
   тел: 032/333 222
  • Иновативни абсорбиращи продукти Sanol

   Иновативни абсорбиращи продукти Sanol

   Sanol е биоразградим продукт, създаден по иновативна технология, на основата на пяна и изцяло екосъобразен. Той принадлежи към продуктовата гама на абсорбентите, които поглъщат всички мазни течности, включително масло, нефт, дизел, др., но е несъвместим с водата. Уникалността на изделието се крие в неговите абсорбиращи свойства и капацитет – около 35 пъти на собственото си тегло. Производство е на на водещия шведски производител Sanol AB.

   фирма: Санол България ЕООД
   адрес: 1618 София, ж.к. Славия, бл. 14, вх. Б
   тел: +36/30 87 300 83
  • Зареждаща система за опаковане на спринцовки

   Зареждаща система за опаковане на спринцовки

   Водещият производител на опаковъчни решения Multivac предлага решение за автоматично зареждане на спринцовки, което може да се интегрира успешно в опаковъчна линия. Системата е разработена за предварително запълнени с лекарства или разтвори, стъклени или пластмасови спринцовки без кухи игли. Благодарение на високата производителност на автоматичната зареждаща система, в термоформовъчната машина контролирано постъпват до 300 спринцовки на минута.

   фирма: Мултивак България ЕООД
   адрес: 1715 София, кв. "Младост 4", ул. "Околовръстен път" 251
   тел: 02/988 55 00
  • Обемни ерозийни машини на Sodick

   Обемни ерозийни машини на Sodick

   Богата гама от обемни ерозийни машини (EDM) с линейни мотори, на водещия японски производител Sodick, предлага на българския пазар фирма Содибул, официален представител за България на японската компания. „Предлаганата от нас гама обхваща обемни ерозийни машини с линейни мотори, като тук са включени както базовото ниво обемни машини с ЦПУ, така и голямогабаритни обемни EDM машини, а също така и микро прецизни обемни EDM машини“, поясниха за Инженер.bg от Содибул.

   фирма: Содибул ООД
   адрес: Пловдив 4000, бул. “България” 43
   тел: 0898 597 719
  • Силфонни вендузи с повишена ефективност от Vuototecnica

   Силфонни вендузи с повишена ефективност от Vuototecnica

   Водещият италиански производител на вакуумни технологични решения Vuotecnica представи нова серия силфонни вендузи, които се отличават с по-висока производителност. На българския пазар изделията на Vuotecnica предлага фирма ЛД. Новите вендузи са много по-ефективни в сравнение с по-старите версии. Те са специално разработени според изискванията на производителите на машини за пакетиращата индустрия.

   фирма: ЛД ООД
   адрес: 1202 София, ул. Цар Самуил 116
   тел: 02 931 97 30; 02 926 90 11
  • Потопяема помпа за LPG – SIHI тип SM-X от Flowserve SIHI

   Потопяема помпа за LPG – SIHI тип SM-X от Flowserve SIHI

   Потопяеми помпи за пропан-бутан (LPG) – SIHI тип SM-X, на Flowserve Corporation, с приложение във всички налични инсталации предлага на българския пазар дъщерната фирма на водещия американски производител у нас - Флоусърв ЗИХИ България. SIHI SM-X е вихрова помпа със страничен канал, оборудвана с две вихрови работни колела и едно смукателно колело за осигуряване на ниска NPSH.

   фирма: Флоусърв ЗИХИ България
   адрес: 1309 София, ж.к. Илинден, бул. "Тодор Александров", бл. 75
   тел: 02/822 83 11; 02/ 828 94 61
  • Гъвкав компенсатор Flowrox Expulse TM

   Гъвкав компенсатор Flowrox Expulse TM

   Компенсаторът Flowrox Expulse TM е производство на финландската фирма Flowrox OY, един от водещите производители на спирателна и регулираща арматура за силно абразивни и химически агресивни флуиди. Той е предназначен да намалява шума, докато успокоява пиковете на налягане и неравномерния поток. На българският пазар, компенсаторът се предлага от фирма Индуматик.

   фирма: Индуматик ООД
   адрес: 9020 Варна, бул. „Република“ № 97
   тел: 052/50 08 80; 0888/35 64 50
   файл: 143038330817.pdf
  • Обработващ център DMH 400TM/400TMY

   Обработващ център DMH 400TM/400TMY

   DMH 400TM/400TMY е модерен обработващ център предлагащ гъвкавост и висока производителност. Подходящ е за обработка на еластомери чрез струговане, пробиване и фрезоване по 3 оси. Със серията TM /TCM, водещата австрийска компания DMH Dichtungs- und Maschinenhandel прави следващата голяма стъпка в посока оптимизиране на процеса на обработка на еластомери.

   фирма: Ивиди Инженеринг ООД
   адрес: 5300 Габрово, пл. Райчо Каролев № 1, офис 419
   тел: 0877/13 24 58
  • Комплекти хидравлични скоби за лагери Enerpac BHP

   Комплекти хидравлични скоби за лагери Enerpac BHP

   Комплектите хидравлични скоби за лагери от серии BHP на водещия американски производител на хидравлични инструменти и помпи Enerpac, са снабдени с цялата необходима хидравлика - помпа, шланг, цилиндър, манометър, адаптор и дървена каса. Скобите се отличават с високо качество, ковани елементи и осигуряват висока надеждност на обслужване.

   фирма: Каммартон България
   адрес: 1220 София, ул. "Илиeнско шосе" № 8
   тел: 02/926 60 11
  • Пет-осен вертикален обработващ център GM550

   Пет-осен вертикален обработващ център GM550

   Пет-осният вертикален обработващ център GM550 на българския производител на металообработващи машини РАИС може да извършва разнообразни металорежещи операции. Предназначен е основно за обработка на голямогабаритни детайли, изпълнявани с високи скорости на рязане и подаване.

   фирма: РАИС ООД
   адрес: 4400 Пазарджик, ул. "Димчо Дебелянов" № 58
   тел: 034/44 42 55
  • Ротационни съединения серия 2400

   Ротационни съединения серия 2400

   Възлите в екструдиращите линии за метал работят продължително време при изключително тежки условия. За тяхното охлаждане се използва предимно вода. Ротационните съединения от серия 2400 на водещия американски производител Deublin са разработени специално за подобни приложения. На българския пазар продуктите на Deublin се предлагат от фирма ЛД.

   фирма: ЛД ООД
   адрес: 1202 София, ул. „Цар Самуил“ № 116
   тел: 02/931 97 30; 02/926 90 11
  • Прободен трион 4326 450W

   Прободен трион 4326 450W

   Българската търговска компания Деплан предлага висококачествен и надежден прободен трион, тип 4326 450W, производство на японската корпорация Makita. Предлаганият модел е лек, удобен и безшумен. Разполага с плъзгащ пластмасов капак, който предотвратява разпиляването на стърготини, позволява рязане под наклон до 45 градуса наляво и надясно, също така може да се свърже и към външна аспирация.

   фирма: Деплан ООД
   адрес: 8002 Бургас, кв. Победа, ул. "Чаталджа" № 28
   тел: 056/848 259; 056/848 260
  • Мини помпи H35М и H40DM с мембрана от Vutotechnica

   Мини помпи H35М и H40DM с мембрана от Vutotechnica

   Редуцираното тегло и габарити са съществени характеристики в един свят на постоянно намаляване на размерите, който се стреми да съчетае ефективността и качеството с гъвкавост и подвижност. Vutotechnica успява да постигне тази печеливша комбинация с мембранните вакуум помпи, модели H35М и H40DM – компактни устройства, с една или две мембрани, които могат да се използват и като мини компресор.

   фирма: ЛД ООД
   адрес: 1202 София, ул. "Цар Самуил" №116
   тел: 02/931 97 30; 02/926 90 11
   файл: 138572605575.pdf
  • Винтови маслени честотноуправляеми компресори NIRVANA

   Винтови маслени честотноуправляеми компресори NIRVANA

   Компанията Ingersoll Rand предлага енергийно-ефективно решение със серията компресори NIRVANA, които са оборудвани с високоефективен синхронен двигател с постоянни магнити HPM (Hybrid Permanent Magnet) и вградено честотно регулиране на скоростта. Това позволява да реагират незабавно при промяна на необходимото количество сгъстен въздух, като повишават или понижават производителността си при включване или изключване на производствени консуматори.

   фирма: КИРОВ Компресори ООД
   адрес: 1324 София, ж.к. Люлин 7, бул. „Царица Йоана“ № 49
   тел: 02/933 08 20; 02/933 08 24
  • Винтови компресори, серия С

   Винтови компресори, серия С

   Винтовите компресори от серия С на водещия немски производител BOGE Kompressoren включва модели с мощности до 22 kW, производителност на изхода до 3.62 m3/min и честотно управление. Подходящи са за използване във всяко индустриално приложение. Всички компоненти са вградени в моноблок. Консумативите и износващите части са леснодостъпни за максимален комфорт и безопасност. На българския пазар компресорите се предлагат от фирма ЛД.

   фирма: ЛД ООД
   адрес: 1202 София, ул. "Цар Самуил" №116
   тел: 02/931 97 30; 02/926 90 11
   файл: 138116058135.pdf
  • Компактни помпи серия BN

   Компактни помпи серия BN

   Seepex представя новите компактни помпи серия BN с разширени възможности, разработени в диалог с най-добрите производители на задвижвания. Серията BN се отличава с компактна и ефективна конструкция, съобразена с изискванията и потребностите на инсталаторите. Серията се предлага с различни размери и е подходяща за широка гама от приложения.

   фирма: КСЕЛЕКС ООД
   адрес: 1421 София, ул „Орфей” № 19, ет. 3
   тел: 02/866 60 60
  • Верижна задвижка за вентилация ECchain

   Верижна задвижка за вентилация ECchain

   Новата интелигентна ECchain верижна задвижка за вентилация представлява базов модел, който може да се използва в частни домове, включително и на малки прозорци с цел проветрение. Интегрираното настройване на дължината на хода на веригата позволява задвижката да се адаптира към различни изисквания за вентилация.

   фирма: ГЕЦЕ ГмбХ - Германия, търговско представителство
   адрес: 1172 София, ул. "Николай Хайтов" № 34
   тел: 02/470 43 73
  • Компактни втулки eLINE

   Компактни втулки eLINE

   Компактните втулки eLINE на водещия немски производител Bosch Rexroth за комплектни линейни лагери се произвеждат с диаметри на оста от Ø 5 mm до Ø 80 mm, в т.ч. кухи, с външни диаметри от Ø 25 mm до Ø 100 mm и точност h6 и h7; за линейни скорости до 5 m/s и ускорения до 150 m/s²; с динамическа товароносимост на комплектите вал-втулка – до 55 kN. Диапазонът на работната им температура е -40°С до +200°С.

   фирма: Бюро за развитие техника ЕООД
   адрес: 1517 София , ул. "Витиня" № 2ж, Логистичен център БЕНИ Билдинг
   тел: 02/955 40 55; 02/955 40 77
  • Филтърни елементи за пивоварната индустрия

   Филтърни елементи за пивоварната индустрия

   Фирма Индуматик предлага иновативни решения за пивоварната индустрия в областта на филтрацията на флуиди, базирани на филтърни елементи на компанията Parker – Domnick Hunter. Чрез програмата за взаимно заменяеми филтърни елементи на Parker, те могат да бъдат унифицирани в цялото производство, което осигурява няколко основни предимства.

   фирма: Индуматик ООД
   адрес: 9020 Варна, бул. „Република“ № 97
   тел: +359 52 500 880; +359 878 342 568
  • Палцеви вакуум-помпи Mink и Merlin

   Палцеви вакуум-помпи Mink и Merlin

   Палцевите помпи, произвеждани от компанията, са сухи и специално разработени за индустриални приложения, в които е необходимо поддържането на постоянен вакуум, голям дебит и напълно сух процес на компресия на газовете. „Моделите Mink и Merlin палцеви помпи на немската фирма Busch се отличават с малък пусков момент, високо КПД, а честотата, дебитът и диференциалното налягане са регулируеми”, коментират от фирма Адара Инженеринг, предлагаща продуктите на българския пазар.

   фирма: Адара Инженеринг ЕООД
   адрес: София, жк "Младост" 1, бул. "Андрей Сахаров", бл.75А, ап.2
   тел: 02/974 40 38; 02/974 49 38
  • Самозаключващата се паник брава GEZE IQ lock AUT

   Самозаключващата се паник брава GEZE IQ lock AUT

   Бързо отваряне в случай на пожар или авария, както и контролиран достъп, са предимства на на самозаключващите се паник брави. С новата брава IQ lock AUT, ГЕЦЕ осигурява мултифункционално системно решение за паник евакуационни врати с автоматични крила и от двете страни.

   фирма: ГЕЦЕ ГмбХ - Германия, търговско представителство
   адрес: 1172 София, ул. "Николай Хайтов" № 34
   тел: 02/470 43 73
  • Серия помпи Lowara e-SV™

   Серия помпи Lowara e-SV™

   Водещият доставчик на водни технологии Xylem пусна на пазара три нови модели помпи с промишлено приложение. Единият модел е с ниска нетна позитивна смукателна височина (NPSH). Вторият модел включва типоразмери помпи високонапорно изпълнение, създадени за работа при налягания до 45 bar, а третия е високотемпературното изпълнение. На българския пазар се предлагат от фирма Аквастарт.

   фирма: Аквастарт ООД
   адрес: 1618 София, жк Бъкстон, бул. "Братя Бъкстон" №40
   тел: +359 888 55 36 31; 02/855 21 06; 02/931 21 76
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6