Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • Атлас Техник: Кабеловодещи системи за чисти помещения на Tsubaki Kabelschlepp – по-ниски разходи и по-дълъг живот

  Атлас Техник: Кабеловодещи системи за чисти помещения на Tsubaki Kabelschlepp – по-ниски разходи и по-дълъг живот

  Компанията Tsubaki Kabelschlepp има дългогодишен опит и е реализирала стотици проекти в различни индустриални отрасли. „Решенията на компанията удовлетворяват и най-строгите изисквания към кабеловодещите системи в чисти помещения, като могат да бъдат внедрени и в нови и специфични потребителски приложения“, информираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова и търговска фирма Атлас Техник, която предлага изделията на Kabelschlepp в България.

 • Пазарен дебют на резбови фрези MTMH3-Z за пробиване и нарязване на резба в материали с твърдост до 66 HRC на Gühring

  Пазарен дебют на резбови фрези MTMH3-Z за пробиване и нарязване на резба в материали с твърдост до 66 HRC на Gühring

  Новите спирални резбови фрези за нарязване на резба в закалени стомани с висока якост и твърдост до 66 HRC комбинират пробиването на отвор и нарязване на резба в един инструмент. „Резбовите фрези от серията MTMH3-Z гарантират надеждност на процеса и резби, които отговарят на изискванията при измерване с калибър“, коментираха за Инженер.bg от Гюринг България. Двата канала за подаване на охлаждащ агент в опашката на резбовите фрези осигуряват оптимално охлаждане с емулсия или въздух.

 • Джи Ойл Експерт: Интелигентно филтриране на охлаждащи течности с барабанна система Spring на Losma

  Джи Ойл Експерт: Интелигентно филтриране на охлаждащи течности с барабанна система Spring на Losma

  Losma е водещ производител на системи за филтриране на въздух и охлаждащи течности. „Сред нейната широка гама от филтриращи решения е иновативната самопочистваща се система от барабанен тип Spring за филтриране на охлаждащи течности с постоянен филтър от метална мрежа. Тя не използва консумативи и е подходяща за отстраняване на магнитни и немагнитни частици от използваните масла и емулсии в машините за механична обработка“, информираха от фирма Джи Ойл Експерт.

 • Качествена и прецизна обработка на ламарина с ЦПУ машините Durma на Мултиинженеринг

  Качествена и прецизна обработка на ламарина с ЦПУ машините Durma на Мултиинженеринг

  В индустрията качеството при листообработката на ламарина е от решаващо значение за последващите процеси, независимо за какъв тип краен продукт говорим. От доказаната българска машиностроителна компания Мултиинженеринг разбират това повече от добре. Ето защо предлагат специализирани услуги по огъване и рязане на ламарина с цифрово управляеми абканти и гилотини. Вижте какво разказаха от екипа на фирмата за оборудването, с което работят.

 • JLAB: Качествено заваряване и бързо обслужване с многофункционален робот QIROX QRC-30/45/60-PL на Cloos

  JLAB: Качествено заваряване и бързо обслужване с многофункционален робот QIROX QRC-30/45/60-PL на Cloos

  Без значение дали за лазерно или хибридно-лазерно заваряване, за обработващи или шлифовъчни операции, новият многофункционален заваръчен робот QIROX QRC-30/45/60-PL на Cloos е подходящ за най-различни приложения. „QIROX QRC-30/45/60-PL е снабден с класическа китка, на която могат да бъдат прикрепени най-различни инструменти с тегло до 30, 45 или 60 kg. Това позволява изпълнението на множество работни процеси, и то само с един робот“, обясниха за Инженер.bg от фирма JLAB.

 • Тех Индустри: Модулите UVpro унищожават до 99% от бактериите и вирусите в лаборатории, болници и в промишлеността

  Тех Индустри: Модулите UVpro унищожават до 99% от бактериите и вирусите в лаборатории, болници и в промишлеността

  Дезинфекцията с UV светлина има над 80-годишна история, и днес, във времето на генномодифицираните продукти, промишленото производство на храни и устойчивите на антибиотици микроби, предизвиква интерес повече от всякога. „UVC дезинфекцията е един от най-ефективните методи за елиминиране на вируси, бактерии, плесени и спори в производства, клиники, складове и общи помещения“, коментираха за Инженер.bg от офиса на Тех Индустри.

 • TX 710, L 310, XMesh и FreshSafe – устойчивите опаковъчни решения за плодове и зеленчуци от Multivac

  TX 710, L 310, XMesh и FreshSafe – устойчивите опаковъчни решения за плодове и зеленчуци от Multivac

  Multivac е един от водещите световни производители на опаковъчни решения за хранителни продукти от всякакъв тип, както и на здравни и индустриални продукти. Сред най-новите акценти в портфолиото на компанията са устойчиви опаковъчни решения за плодове и зеленчуци, удължаващи срока на годност на пресните продукти, както и концепции и атрактивни начини за опаковане и етикетиране на плодовете и зеленчуците, както и на всякакви видове закуски и прясно нарязани продукти.

 • Високоскоростни електрически шприцмашини Wittmann Battenfeld от серията EcoPower Xpress

  Високоскоростни електрически шприцмашини Wittmann Battenfeld от серията EcoPower Xpress

  Европейският лидер в производството на шприцмашини и периферни устройства за тях Wittmann Battenfeld представя серията EcoPower Xpress – високопроизводителни шприцмашини за леене под налягане с изключително кратко време на цикъла и със сила на затваряне от 160 до 500 t. „Иновативната серия EcoPower Xpress се отличава с висока динамика, бързина и прецизност. Серията обхваща пет типоразмера модели“, съобщиха за Инженер.bg от Витман Батенфелд България.

 • Индустриални Роботи: Коботите Elfin E10 на Han’s Robot заместват човека във времеемки манипулационни операции

  Индустриални Роботи: Коботите Elfin E10 на Han’s Robot заместват човека във времеемки манипулационни операции

  С развитието на компютърните технологии все повече и повече отговорни функции се прехвърлят върху индустриалните роботи. Те могат да се видят в много и различни промишлени отрасли, а не само в автомобилостроенето, логистиката и серийното производство. Колаборативните роботи Elfin на Han’s Robot не прекъсват конвейерните линии, повишават производителността, освобождават работниците от еднообразни и тежки ръчни операции.

 • Тихерт гарантира предоставянето на качествени услуги и спазване на договорените срокове

  Тихерт гарантира предоставянето на качествени услуги и спазване на договорените срокове

  Доказаната българска фирма Тихерт, която е дъщерно дружество на Херти АД, е специализирана в проектирането, производството и ремонта на инструментална екипировка (шприцформи, щанци, резервни части и детайли), машини и нестандартно оборудване, автоматизация на машини и технологични процеси. Фирмата разполага с висококвалифициран екип от специалисти, които гарантират постоянно високото качество на всеки произведен детайл и инструмент.

Още от Машини, мех. системи