Анализи / Техн. решения

Адара Инженеринг: „Произвеждате мляко, шоколад или бира? Хигиенните помпи на GEA Hilge са вашето решение!“

18.10.2018 г.


Като световен лидер в сферата на оборудването за хранително-вкусовата промишленост, GEA предлага помпени решения, разработени чрез задълбочена комуникация и сътрудничество със своите партньори и клиенти. „Гамата GEA Hilge Hygienc Pumps гарантира оптимален избор на конфигурация за различни приложения при производството на храни и напитки“, заявиха за Инженер.bg от утвърдената българска търговска и инженерингова фирма Адара Инженеринг, която предлага помпите с марка GEA Hilge на пазара у нас. А кои са основните предимства на продуктите и защо заемат водещи позиции в бранша ще ви разкажем в днешния материал.„Хранително-вкусовата индустрия поставя редица високи изисквания пред използваното оборудване, сред които са надеждност, гъвкавост и енергийна ефективност. Именно тези условия покриват и помпите GEA Hilge“, изтъкнаха от българското дружество. Двете продуктови линии GEA Varipump и GEA Smartpump на международния производител са интелигентен и адаптивен избор спрямо конкретното приложение, при това гарантирайки висококачествена продукция и намалена консумация на ресурси.


Помпите са разработени със специална конструкция и характеристики, които да осигурят безпроблемна работа с характерни флуиди. „Благодарение на своя дизайн, дълъг експлоатационен живот и лесна поддръжка, продуктите GEA Hilge са наречени „workhorses“ (б.ред. работни коне)“, посочиха от Адара Инженеринг и подчертаха: „Разбира се, предвид спецификата на приложното поле, са изпълнени и най-високите изисквания по отношение на хигиената“.Кои модели включват продуктовите линии?


GEA Smartpump е продуктова линия, предназначена за стандартни приложение при нетолкова критични условия. Помпите от тази линия са конструирани за системи с налягане до 16 bar и ниски температури, като моделите са ясно дефинирани без възможност за вариации. Към GEA Smartpump се отнасят моделите: TP, TPS и Durietta.


Линията GEA Varipump, от своя страна, предлага по-гъвкави възможности, като включва широка гама от варианти, които могат да дадат индивидуални решения, съобразени с конкретни изисквания и тежки, нестандартни условия на работа. Моделите, прилежащи към линията са: Hygia/Hygia H, Maxa, Sipla, Contra и Novalobe.


Кои са основните сектори в хранително-вкусовата промишленост, в които се използват помпите GEA Hilge?Мляко и млечни продукти: „Млякото е символ на добро здраве и хранене, а „нежните“ решения на GEA го пазят точно по начина, по който е необходимо. Според данни на нашите партньори около ¼ от производството на мляко се извършва с оборудване на GEA“, обясниха от Адара Инженеринг.


Шоколад и сладкарски изделия: „Вкусът на щастието започва с точен и постоянен температурен контрол и прецизно управление на твърдите и вискозните продукти. Помпите GEA Hilge гарантират надеждност и ефективност на тези процеси“, посочиха още от българската компания.


Пивоварство: „Още един факт, говорещ за предпочитанията на производителите е, че почти всеки втори литър бира се произвежда с машини с марка GEA, заявиха от Адара Инженеринг.


Високата степен на хигиена при тези помпи се гарантира от няколко фактора:


 - Материалът, от който се изработват, е неръждаема стомана, като по повърхността отсъстват напълно пори, шупли и кухини;

 - Свръзките и уплътненията са „метал в метал“ и не са допуснати „мъртви“ зони;

 - Всички помпи са CIP (Cleaning In Place) и SIP (Sterilization In Place) изпълнение.


Повече информация за Адара Инженеринг ЕООД , марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Адара Инженеринг, GEA

Още от Машини, мех. системи