Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Анализи / Техн. решения

Електромеханичните задвижвания на Thomson са алтернатива на хидравличните цилиндри

07.11.2014 г.

 


Компанията Thomson обяви пазарния дебют на нова версия на модела със сачмено-винтово задвижване T130 от Т-серията прецизни линейни задвижвания (PLA). Диаметърът на винта е 50 mm, моделът е предназначен за статични натоварвания до 80 kN и дължина на работния ход до 2 m. „Новото изпълнение осигурява надеждно позициониране в широка гама линейни индустриални приложения, както в закрити помещения, така и на открито. Модифицираният модел T130 притежава сила и работен ход, които съответстват на хидравличните системи, но в същото време гарантира прецизността на електромеханичното задвижване“, коментираха за Инженер.bg от фирма Бибус България, която предлага продуктите на Thomson на българския пазар.

С увеличаване на диаметъра на винта на утвърдения модел T130 на 50 mm, Thomson повишава показателите за допустимо динамично натоварване до 60 kN, а статичното натоварване - до 80 kN, с което гарантира надеждността на преместване и позициониране на големи товари. В случай, че не се изисква такава голяма товароподемност, новият модел осигурява 350% увеличение на експлоатационния живот до 47 000 km, при работа с намалени товари. Новата модификация на T130 развива скорост до 2 m/s и се характеризира с увеличен работния ход на стандартния модел до 2 m, при стабилен режим на работа.

По-малкият модел T90 е подходящ за аксиални натоварвания до 20 kN с голям работен ход до 1,5 m, като осигурява точно позициониране при скорости до 2 m/s.

Както всички други задвижвания от гамата прецизни линейни задвижвания, T90 и T130 са проектирани с оглед постигане на дълъг експлоатационен срок при непрекъсната работа с работен цикъл на натоварване 100 % и отклонение при повторяемост в рамките на 0,05 mm. Точността на позициониране от 0,05 mm е достижима при много приложения. При необходимост от по-висока точност, задвижванията се доставят с предварително напълно конфигурирани системи.


Прецизните линейни задвижвания са с клас на защита IP65 за приложение в тежки промишлени условия. И двата модела, T90 и T130, са подходящи за експлоатация в процеси за термично формоване, в опаковъчни машини, във фотофолтаични системи със слънчево проследяване, рефлектори и други оптични приложения. Приложната им област включва и възможности за замяна на хидравлични и пневматични задвижвания с електромеханични с оглед постигане на по-добро управление. Налични са изпълнения от неръждаема стомана и с по-висок клас на защита за тежки експлоатационни условия.


Определянето на параметри като въртящ момент, скорост и мощност на двигателя, в зависимост от приложението, може да бъде направено с помощта на конфигурационни инструменти на сайта на Thomson или от специалистите на Бибус България. Заедно с прецизните линейни задвижвания могат да бъдат поръчани и редуктори и серводвигатели Kollmorgen от широката гама на Thomson, като също така е възможен и монтаж към други разпространени марки серводвигатели.


За подробна информация и поръчка на моделите T130 и T90, бихте могли да посетите сайта на Бибус България. Ако искате да видите анализ на характеристиките им, заповядайте ТУК

 

Източник на снимковия материал: Бибус България, Thomson

Още от Машини, мех. системи