Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Анализи / Техн. решения

Железопътни везни за измерване на тегло на вагони в движение или в статично положение

20.03.2015 г.

Точността е основен критерии за всеки измервателен инструмент. „Когато става въпрос за отговорни измервателни съоръжения, каквито са железопътните везни (ж. п. везните), високият клас на точност е само една от ключовите характеристики , на който е необходимо те да отговарят, наред с високо качество и надеждност, лесна експлоатация и поддръжка и т.н.”, коментираха за Инженер.bg от утвърдената в областта на тегло-измервателната техника фирма Мари-Бентц. 


 

Железопътните везни са съоръжения, които позволяват претегляне на вагоните и гарантират сигурност и безопасност на превозите. „Като наследник на един от най-големите производители на ж. п. везни в Европа до 1989 г. - компанията Grosswaagen Berlin, ние имаме богат опит в проектирането и произвеждането на железопътни везни”, коментираха от Мари-Бентц. Фирмата предлага ж.п. везни, които могат да измерват теглото на вагони с размери до 20 m и максимален товар до 150 t.

 

Измерването на теглото може да се извършва както в статично положение на вагоните, така и в движение, а обработката на получените резултати се осъществява посредством модерни компютърни системи. „Размерите на произвежданите от нас везни са съобразени с действащите  стандарти и съществуващия вагонен състав на потребителя”, поясниха от Мари-Бентц. От фирмата допълниха, че везните са сертифицирани съгласно изискванията на OIML ( International Organization of Legal Metrology).


 

Източник на снимковия материал: Мари-Бентц 

 

Още от Машини, мех. системи