Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Индустриални Роботи: Коботите Elfin E10 на Han’s Robot заместват човека във времеемки манипулационни операции

22.01.2020 г.

       


С развитието на компютърните технологии все повече и повече отговорни функции се прехвърлят върху индустриалните роботи. Те могат да се видят в много и различни промишлени отрасли, а не само в автомобилостроенето, логистиката и серийното производство. Колаборативните роботи Elfin на Han’s Robot не прекъсват конвейерните линии, повишават производителността, освобождават работниците от еднообразни и тежки ръчни операции, притежават висока прецизност и повторяемост на движенията, като така намаляват производствените инциденти и грешки.„След като представихме най-малкия робот от серията, днес искаме да ви запознаем и с най- големия - Elfin E10, който е подходящ за средни товари (до 10 kg). В зависимост от нуждите той може да бъде програмиран да изпълнява поредица от производствени операции, които изискват постоянно и надеждно качество“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Индустриални Роботи, която предлага коботите Elfin на българския пазар.

 

За да се постигне стабилно повишаване на производителността, внедряването на роботи в области, например в електрониката и прецизното уредостроене, се увеличава с всеки изминал ден. Колаборативният робот Elfin E10 на Han’s Robot е функционален 6-осен робот, проектиран за различни видове дейности, включително за пакетиране, манипулиране и обработване на детайли с висока точност и надеждност. Подходящ е за товари до 10 kg и намира приложение в еднообразни ръчни манипулационни операции, които са особено времеемки. Тези задачи варират от сглобяване на детайли, до еднообразни повтарящи си дейности, например вземане и поставяне на детайли от едно място до друго. Средният обсег на работа на кобота е 1000 mm, което го прави подходящ за обслужване на производствени линии, машини и приложения, свързани с палетизиране или подреждане.


„При интегрирането на Elfin E10 в конвейерните линии не се налага поставянето на предпазни щитове и решетки, тъй като коботът e оборудван с вградена сензорна технология, която автоматично го спира след сблъсък с неподвижен обект или човек. Това пести не само пространство, но също така намалява производствените разходи“, поясниха от Индустриални Роботи. „Коботите от серията Elfin могат да бъдат обучени чрез просто придвижване на рамото им до желаната позиция или по необходимата траектория, което значително намалява времето за програмиране. Само 10 минути са достатъчни за изготвяне на програма от типа „Pick & Place“, обясниха още от Индустриални Роботи.

 

Технически характеристики на коботи Elfin E10:

 

 Робот

 Elfin E10

 Височина  1456 mm

 Макс. профилна ширина

 302 mm

 Заемано пространство от основата

 Φ200 mm

 Общо тегло

 40 kg

 Товароносимост

 10 kg

 Степени на свобода

 6

 Han’s Robot модул с двойни оси

 MD 17 & 25 & 32

 Консумирана мощност

 350 W

 Температура на околната среда

 0 - 50

 Влажност на околната среда

 10 - 80%

 Обсег на рамото

 +/- 360°

 

 Скорост на рамото

 

 90°/s

 

 Повторяемост

 

 ±0,05 mm

 

 Обсег

 

 1000 mm

 I/O портове

 Дигитални входове: 4

 Дигитални изходи: 4

 Аналогови входове: 2

 I/O захранване

 DC 24 V/2 A

 Скорост на инструмента

 1 m/s

 

 Комуникация

 

 EtherCAT

 Програмиране

 Инструкция/Пулт за обучение/API/Python

 ROS поддръжка

 Открит код

 IP клас на защита

 54

 Основен материал

 Алуминиева сплав

 Сертифициран по

 

 ISO10218 - 1/IEC60204 -1/EN61000-6/ISO15066

 Монтаж

 Произволен ( таван/под/маса/стена/наклонена повърхност)

 

Повече информация за Индустриални Роботи ЕООД , марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Индустриални Роботи, Han’s Robot

Още от Машини, мех. системи