Анализи / Техн. решения

Калас Консулт: Магнитните бормашини на Euroboor са гаранция за качество, прецизност и производителност

27.07.2018 г.


Euroboor е утвърдена холандска компания, специализирана в производството на магнитни бормашини и инструменти за тях. „Машините на Euroboor с основание се приемат като стандарт за качество, надеждност, ефективност и прецизност. Компанията непрекъснато усъвършенства своите изделия, използвайки модерни технологии и материали с отлично качество. Всеки етап от производствения процес е подложен на строги проверки и стриктни тестове преди експедиция. Само по този начин може да се гарантират постоянни показатели по отношение на дълготрайността, надеждността и производителността, с които се отличават машините на Euroboor“, коментираха за Инженер.bg от фирма Калас Консулт, вносител и дистрибутор на Euroboor в България.

 

Продуктовата гама от магнитни бормашини на Euroboor варира от машини за малки производствени предприятия, до големи машини за строителството, с което покрива нуждите на широк кръг от приложения. „Независимо от сферата и размера на производството, магнитните бормашини на Euroboor представляват оптимално решение за широк кръг от дейности“, допълниха от Калас Консулт.


Магнитна бормашина ECO.30

 

 

Благодарение на компактния си дизайн, ECO.30 е оптимално решение за пробиване на отвори в ограничени пространства. „Тя е най-леката професионална магнитна бормашина с тегло от само 8.5 kg и дължина 27.5 cm. Мощността й от 900 W осигурява бързо и лесно пробиване на отвори със свредла до 13 mm и с боркорони до 30 mm“, поясниха от Калас Консулт.

 

Магнитната бормашина ECO.30 е подходяща за:

  •  - Леки производствени операции;

  •  - Всекидневна употреба в сервиз или работилница;

  •  - Пробиване на отвори на място;

  •  - Бързо пробиване.

 


Легенда:

 1. Мощният мотор и специалната редукторна кутия предлагат редица предимства, сред които висока точност и минимални вибрации. Конструкцията с висока здравина увеличава експлоатационния живот на машината.

 2. Ергономична дръжка против умора;

 3. Силен двубобинен магнит, произведен с ЦПУ;

 4. Прецизно регулиране на височината, резултиращо в лесна поддръжка и минимална корекция на износването;

 5. Бормашината се доставя напълно оборудвана в здрав и ергономичен куфар.


Магнитна бормашина ECO.55


 

ECO.55 е професионална двускоростна магнитна бормашина. „Това е една от най-стабилните и бързи машини в своя клас с диапазон на пробиване със свредла до 23 mm и с боркорони до 55 mm. ECO.55 се характеризира с прецизна конструкция на плъзгача и рейката, както и с вградена редукторна кутия с маслен картер. Машината е с автоматично изключване на графитните четки при износване, до които има лесен достъп без разглобяване“, уточниха от Калас Консулт. Захватът на шпиндела е морзов конус 3, а дигиталният дисплей показва в реално време консумираната от машината мощност и режима на натоварването на двигателя. При претоварване технологията Smart Restart осигурява автоматично възстановяване на оборотите в рамките на 2 секунди с цел продължаване на пробиването.

 


Легенда:

 1. Цифров дисплей, показващ оптималната консумация на електроенергия;

 2. Интегрирана система от плъзгач и редукторна кутия;

 3. Ергономична ръкохватка за придвижване на инструмента;

 4. Високопрецизна револверна глава;

 5. Автоматично изключващи се графитни четки за бърз достъп;

 6. Редукторна кутия с маслен картер;

 7. Прецизно регулиране на височината;

 8. Силен двубобинен магнит;

 9. Ясни и лесни бутони за управление.

 

Магнитна бормашина ECO.55-T


 

ECO.55-T е професионална двускоростна магнитна бормашина. Тя е предназначена за пробиване на отвори със свердла до 23 mm и с боркорони до 55 mm. Бормашината ECO.55-T е с регулиране на оборотите и с реверсивно превключване на посоката на въртене. Характеризира се с прецизна конструкция на плъзгача и рейката, както и с вградена редукторна кутия с маслен картер. Машината е с автоматично изключване на графитните четки при износване, до които има външен достъп без разглобяване. Захватът на шпиндела е морзов конус 3, а дигиталният дисплей показва в реално време консумираната от машината мощност и режима на натоварването на двигателя. При претоварване технологията Smart Restart осигурява автоматично възстановяване на оборотите в рамките на 2 секунди за продължаване на пробиването.Легенда:

 1. Цифров дисплей, показващ оптималната консумация на електроенергия;

 2. Интегрирана система от плъзгач и редукторна кутия;

 3. Ергономична ръкохватка за придвижване на инструмента;

 4. Високопрецизна револверна глава;

 5. Автоматично изключващи се графитни четки с външен достъп;

 6. Редукторна кутия с маслен картер;

 7. Прецизно регулиране на височината;

 8. Силен двубобинен магнит;

 9. Ясни и лесни бутони за управление.

 

Магнитна стойка за бормашини F16F16 е универсална стойка с контакт за бормашини с диапазон на пробиване до 16 mm. Благодарение на щепселната връзка операторът има възможност за централизирано управление на магнита и машината. Стойката F16 позволява пробиване, нарязване на резба, разстъргване и зенкероване с висока стабилност. Силата на магнита с мощност 1200 kg осигурява сигурно закрепване по време на работа.


Магнитната стойка за бормашини F16 се характеризира с:

  •  - 43 mm Euro пръстен (33 mm и 38 mm запълващи пръстени са включени опционално);

  •  - Оптимално решение за прецизни операции по пробиване с малък диаметър;

  •  - Лесно управление;

  •  - Всяка стойка F16 се доставя напълно оборудвана в здрав куфар.

 


Легенда:

 1. Обезопасен и леснодостъпен контакт откъм задната страна на стойката;

 2. Ергономична дръжка за придвижване на бормашината;

 3. Прецизна револверна глава;

 4. Високопрецизно регулиране на височината: лесна поддръжка, минимална корекция на износването;

 5. Силен двубобинен магнит;

 6. Ясни и лесни настройки.

 

Повече информация за Калас Консулт ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Калас Консулт, Euroboor

Още от Машини, мех. системи