Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Лазери за рязане на тръби с различна форма на Bodor с висока прецизност и производителност

19.07.2019 г.


Bodor Laser е международна компания, произвеждаща индустриално лазерно оборудване, включително машини за лазерно рязане с оптични влакна и CO2, лазерни машини за гравиране, рязане на метал и маркиране. „Лазерите от серия T на Bodor са предназначени за рязане на тръби с различна форма (кръгла, квадратна, овална и др.). Максималната дължина на тръбата, която може да бъде използвана, е 6500 mm, а максималният диаметър – 230 mm. Автоматичният електрически патронник с диаметър на захвата от 20 до 230 mm осигурява по-малка загуба на материал“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бодор България, партньор на Bodor Laser у нас.

 

 

Лазерните машини от серията T използват софтуера Bodor pro, който е собствена разработка на компанията и гарантира подобрена стабилност на операциите в сравнение с традиционното управление. Летият корпус на машината се отличава със здравина, стабилност и устойчивост на вибрации. Системата за рязане е снабдена с оптимално охлаждане, смазване и прахоулавяне, което допринася за още по-стабилна, ефективна и дългосрочна експлоатация.Машините са оборудвани със сензорен контрол

 

„За пръв път се използва потребителски интерфейс, който позволява дисплеят да реагира на транспортния ролганг и така да направи обработката по-интуитивна. Машината разполага с 10-точков HD 1920x1080 сензорен екран. Диамантената технология на рязане и закаленото HD плазмено стъкло правят екрана по-елегантен и удобен за използване“, коментираха от Бодор България.

 

Автоматичен електрически патронник

 

Безразрушителното стягане на тръбата и бързото автоматично центриране осигуряват равномерна и стабилна производителност. Размерът на патронника е по-малък, инерционната сила е ниска, а динамичните характеристики са устойчиви.


Усъвършенстване на прецизността


Новата функция за търсене на четиристранни ръбове и оптимизираният режим и алгоритъм за откриване на ръбове осигуряват по-точна детекция на тръбната арматура.


Устройство за пълно автоматично зареждане и разтоварване се предлага опционално.

 

 

Зареждане: След като целият тръбен сноп е поставен върху захранващото устройство, тръбите могат да бъдат интелигентно разделени, заредени и безпроблемно подадени към режещото устройство, за да се гарантира, че само една тръба се транспортира към подаващото устройство.


Разтоварване: Нарязаният материал се разтоварва автоматично в бункер, а допълнителните двойни ролки поддържат дългите части. Материалите могат да бъдат автоматично подготвени по време на обработката, като това съкращава времето за подаване. Автоматичното разтоварване и автоматичното разделяне на частите и отпадъците намаляват ръчното сортиране, спестявайки работна сила и подобрявайки ефективността на машината.Области на приложение на лазерите за рязане на тръби от серия T

 

„Машините отговарят на изискванията на широк кръг индустриални отрасли, в които се изисква прецизност и стабилност на процеса. В момента лазери за рязане на метал са широко използвани в електрониката, електротехниката, механиката, новата литиево-йонна технология, опаковащата промишленост, LED технологиите, автомобилната промишленост и др.“, коментираха в заключение от Бодор България.


Повече информация за Бодор България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Бодор България, Bodor Laser

Още от Машини, мех. системи