Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Пазарен дебют на резбови фрези MTMH3-Z за пробиване и нарязване на резба в материали с твърдост до 66 HRC на Gühring

29.07.2020 г.

   


Новите спирални резбови фрези за нарязване на резба в закалени стомани с висока якост и твърдост до 66 HRC комбинират пробиването на отвор и нарязване на резба в един инструмент. „Резбовите фрези от серията MTMH3-Z гарантират надеждност на процеса и резби, които отговарят на изискванията при измерване с калибър“, коментираха за Инженер.bg от Гюринг България.Двата канала за подаване на охлаждащ агент в опашката на резбовата фреза осигуряват оптимално охлаждане с емулсия или въздух. Специалната геометрия при заточването на върха на инструмента позволява безопасно от технологична гледна точка пробиване на отвор и нарязване на резба в почти всички стомани. Благодарение на геометрията на пробиване с ляво въртене, инструментът се самостабилизира в съпътстващия процес на нарязване на резба. „Като резултат се гарантира оптимално нарязана калибрирана резба в стомани с твърдост до 66 HRC“, поясниха от Гюринг България.


 

Резбовите фрези MTMH3-Z са изработени от специален финозърнест твърдосплавен материал, който се характеризира с висока твърдост и гарантира оптимална обработка на твърди материали. Благодарение на термоустойчивото TiSiN покритие е възможна както суха, така и мокра механична обработка.


Предимства на резбовите фрези MTMH3-Z:


  •  - Надеждност на процесите;
  •  - Гаранция за отлична суха и мокра механична обработка;
  •  - Пробиване на отвори и нарязване на резба в една стъпка: значително по-кратък цикъл и време за настройка;
  •  - Универсално приложение за обработка на незакалени и закалени материали с твърдост до 66 HRC.

Нека разгледаме следния пример:


 - Детайл: инструмент за леене под налягане;

 - Размер на резбата: M8x(1.25), дълбочина 16 mm, сляп отвор;

 - Инструмент: 4002 MTMH3-Z M8 2.5xD SP;

 - Материал: 1.2379/60 + 2HRC;

 - Параметри на процеса: vc = 30 m/min, fz = 0,02 mm. Нарязване на резба по посока на подаването, M4 обратно на часовниковата стрелка;

 - Охлаждане: сухо пробиване (охлаждане с въздух);

 - Живот на инструмента: нарязване на 138 резби, включително пробиване на отвора.


Интересно е да се проследи и друг пример:


 - Детайл: държач;

 - Размери на резбата: M6x(1), дълбочина 13 mm, сляп отвор;

 - Инструмент: 4002 MTMH3-Z M6 2.5xD SP;

 - Материал: 1.4301;

 - Параметри на процеса: vc = 50 m/min, fz= 0.02 mm. Нарязване на резба по посока на подаването, M4 обратно на часовниковата стрелка;

 - Охлаждане: емулсия 8 %;

 - Живот на инструмента: нарязване на 618 резби, включително пробиване на отвора.

 

CNC Gühro ThreadMill


„За да направи механичната обработка за нарязване на резба още по-удобна за потребителите, Gühring разработи интуитивен софтуер CNC Gühro ThreadMill за програмиране на инструменти за пробиване и нарязване на резба“, допълиха в заключение от Гюринг България.


CNC Gühro ThreadMill се предлага за безплатно изтегляне от началната страница на компанията www.guehring.com.


Повече информация за Гюринг-България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Гюринг България, Gühring

Още от Машини, мех. системи