Анализи / Техн. решения

САТ: Произвеждаме индустриални лентови дозатори с широко приложение и индивидуално изпълнение

04.09.2017 г.

In Serbian.
Системи Автоматика Технологии – САТ ЕООД е българска инженерингова компания с над 25 годишен опит в индустриалната автоматизация. За повече от четвъртвековното си съществуване, САТ се утвърди като лидер в индустриалната автоматизация не само в България, но и на редица външни пазари. Фирмата има изпълнени над 200 проекта „под ключ“ за водещи в областта си производители в България, Русия, Ливан, Азърбейджан, Сърбия, Косово, Унгария, Нигерия и др. Главен приоритет в работата на компанията са модернизацията, реконструкциите, иновациите и автоматизацията. Специално за Инженер.bg от САТ разказаха за една от собствените им разработки – подаващи лентови дозатори.

 


„Подаващите лентови дозатори BF 2015 разкриват нови хоризонти за автоматизация на заводите. Надеждната им и издръжлива механика ги прави подходящи за разнообразни индустриални области. Отличават се с осигурен лесен достъп за поддръжка и сервиз, и се предлагат със самостоятелна или интегрирана система за управление. Лентовите транспортьори на САТ са конструирани на основата на стандартни компоненти от компании-лидери в своята област, като Siemens, Schneider Electric и SEW“, коментираха от САТ.

 

Индустриалните лентови дозатори BF 2015 представляват съвременен захранващ механизъм за насипни материали и могат да се използват в много отрасли, като минно дело, стъклокерамична индустрия, металургия, химическа промишленост, ХВП и др. Те осигуряват постоянен във времето дебит с компенсация на нестабилните материални условия – относителна промяна на теглото, съдържание на влага, моментни колебания на материалното легло върху транспортната лента и др.

 

„Функциите, поддържани от BF 2015, включват прецизно претегляне, измерване и управление на скоростта на лентата и гарантират отличен непрекъснат поток от материали, механично автоматично центриране и компенсиране на разтягането на транспортната лента, както и общо измерване на материала“, поясниха от САТ. Дозаторите се предлагат с възможност за локално и дистанционно управление, автоматизирано тариране и калибриране и алармена сигнализация. „BF 2015 са снабдени със система за индустриална мрежова комуникация (Profibus-DP или друга) за цялостна интеграция, рецепти за смеси, архивиране и отчети“, уточниха от САТ.

 

Лентовите дозатори BF 2015 на САТ притежават редица предимства, сред които точност и надеждност на работа; лесна поддръжка, включително при необходимост от смяна на лентата; оформяне на материалното легло с регулируема стоманена завеса; измерващ валяк, поставен директно върху две товарни клетки, както и устойчиви резултати от дозирането в дългосрочен план. „Широкият обхват на настройка на скоростта на подаване позволява гъвкавост и прецизност при експлоатация“, коментираха от САТ. „При конструирането на всички модели от гамата BF 2015 се използват стандартни части, което не налага употребата на специализирана електроника“, добавиха специалистите.

 


САТ проектира и произвежда разнообразие от претеглящи фидери с индивидуализирани спрямо потребителя параметри, като капацитет, геометрия, възможност за работа в експлозивна среда и др. В поръчкови изпълнения опционално могат да бъдат вградени входен бункер, абсорбатор, плъзгаща се врата, конвейер за разпръскване, клетки за претегляне на кошчета, вибратори, система за обезпрашаване и др. „Предлагаме и пълна система за захранване на съдове с всички включени по-горе опции в цялостно решение "до ключ"“, добавиха в заключение от САТ.

 


Повече информация за САТ ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: САТ ЕООД

Още от Машини, мех. системи