Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Содибул: Шприцмашините Eurobase SVP/2 на Chen Hsong – бързина и прецизност с минимална консумация на електроенергия

27.03.2019 г.


Chen Hsong Holdings Limited е производител с международно признание на машини за леене под налягане на пластмаса. Компанията има над 60-годишен опит в производството на шприцмашини и годишно от линиите ѝ излизат над 16 000 изделия с усилие на затягане на формата от 20 до 6500 t. „Широкото портфолио на Chen Hsong, включващо машини с различно предназначение, позволява решаването на голям диапазон от производствени задачи. Със своята интелигентна сервосистема серията шприцмашини Eurobase SVP/2 със сила на затягане на формата от 80 до 560 t на Chen Hsong Europe съчетава бързина на операциите, високопрецизно сервозадвижване, максимална точност и минимална консумация на енергия“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Содибул, която е официален представител на Chen Hsong Europe за България.Съответствие на машините със стандарта EUROMAP


През 2013 г. бе създадено дъщерното дружество Chen Hsong Europe BV, чиято цел е да се засили присъствието на компанията в Европа, чрез предлагането на машини, отговарящи на изискванията на европейския пазар.


Шприцмашините от серията Eurobase SVP/2 са специално разработени, за да отговарят на европейските норми и стандарти. Схемата на разположението на монтажните отвори и ежекторите отговаря на стандарта EUROMAP на Европейската асоциация на производителите на машини за пластмаси (б.ред. EUROMAP е абревиатура на European Committee of Machinery Manufacturers for the Plastics and Rubber Industries). „По заявка са възможни T-образни или други схеми на разположение“, поясниха от фирма Содибул.


Контролер B&R за шприцмашини с технология SmartMold


Контролерът може свободно да бъде разширяван със стандартни I/O модули на B&R, дори за степен на защита IP67. Автоматичното задаване на последователността на задачите може да бъде конфигурирано лесно от крайните потребители, директно чрез HMI интерфейса. Контролерът поддържа също паралелни движения, за да сведе до минимум времето на цикъла и да увеличи производителността.


Компоненти от европейски компании


В машините са използвани стандартни европейски компоненти:

  •  - Хидравлични вентили: Bosch Rexroth или Vickers;

  •  - Хидравлична помпа: Eckerle;

  •  - Сензори с линейни характеристики: Gefran или Novotechnik;

  •  - Електрически компоненти: Siemens, Schneider, Telemechanique, PILZ.


Сервозадвижваща система Inovance


Системата за сервозадвижване Inovance е предназначена за машини за леене под налягане. Тя осигурява висока производителност, прецизност, ниско ниво на шум и лесна поддръжка. За машини, използващи този тип сервозадвижване, може да бъде реализирана икономия на електроенергия до 80%.Висока енергийна ефективност


Системата SVP/2 със серводвигател с честотно регулиране задвижва зъбна помпа с вътрешно зацепване, като налягането в системата се измерва в реално време чрез сензор. По този начин тя може да осигури необходимия дебит съгласно изискването за елиминиране на ненужната консумация. „Като цяло това води до по-ниско енергопотребление, висока прецизност, ниски нива на шум и малка инерция“, коментираха в заключение експертите от фирма Содибул.


Повече информация за Содибул ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Содибул, Chen Hsong Europe

Още от Машини, мех. системи