Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

Тех Индустри: Модулите UVpro унищожават до 99% от бактериите и вирусите в лаборатории, болници и в промишлеността

08.04.2020 г.

  

 

Дезинфекцията с UV светлина има над 80-годишна история, и днес, във времето на генномодифицираните продукти, промишленото производство на храни и устойчивите на антибиотици микроби, предизвиква интерес повече от всякога. „UVC дезинфекцията е един от най-ефективните методи за елиминиране на вируси, бактерии, плесени и спори в производства, клиники, складове и общи помещения. Тех Индустри вече 5 години е водеща компания на българския пазар в предлагането на решения за дезинфекция с UVC светлина. UVpro модулите от нашето портфолио са предназначени за индустриално приложение и не са подходящи за домашна употреба. Те се монтират във въздуховоди, на стена или таван, като унищожават до 99% от бактериите и вирусите“, коментираха за Инженер.bg от офиса на Тех Индустри.UVC технологията за дезинфекция се развива с бързи темпове, като днес е още по-ефективна – използват се нови материали и се прилага във все повече области, особено там, където химическите средства не могат да достигнат или да се използват.


Тех Индустри предлага UV модули с немската марка UVpro, които са предназначени за промишлени приложения: за дезинфекция на производствени халета, въздуховоди, вентилационни и климатични инсталации, транспортни ленти, лаборатории, клиники и хладилни складове. Тези модули действат срещу бактерии, микроорганизми, вируси, мухъл, като по този начин не се стига до резистентност на бактериите и се избягва употребата на химически препарати. Лампите имат издръжливост над 12 000 часа при непрекъсната работа и са с нисък разход на електроенергия. Електрониката е напълно капсулована в корпус от неръждаема стомана със степен на защита IP68 и защита с тефлоново фолио, в съответствие с изискванията на стандартите IFS и HACCP.Модули UVpro V


Модулите от V-серията са предназначени за дезинфекция на въздух и гарантират чиста и свободна от микроорганизми среда. Използват се основно за дезинфекция в лаборатории, лекарски кабинети, складови и офис помещения. Монтират се лесно, а затвореният им корпус гарантира безопасна среда за работещите в помещенията. Предлагат се варианти за помещения от 50 m3 до 800 – 1000 m3.


Фиг. 1 Индустрален вентилационен модул UVpro V500

Високо разпределение на UVC дозите чрез оптимална техника на задвижване

Модули UVpro FM


Серията модули FM е предназначена за дезинфекция на вода. Модулите могат да се инсталират в съдове, резервоари и канали на климатични инсталации. Изпълненията UVpro FMD могат да се използват като двойни облъчватели. Монтажът се осъществява с помощта на фланец с три отвора, който се фиксира с уплътнение от външната страна на мястото на приложение. Електронният баласт е капсулован в правоъгълен корпус от неръждаема стомана със степен на защита IP68. Високочестотната технология осигурява отлична ефективност и ниска консумация на енергия. Всички компоненти отговарят на немската директива VDI 6022 за хигиена на сгради и помещения.


Фиг. 2 Единичен (FM) или двоен (FMD) UVpro модул

Модули UVpro WDS


Облъчвателните модули UVpro WDS са предназначени за дезинфекция на производствени и складови помещения. Могат да бъдат монтирани както на стената, така и на тавана, като рефлекторът се върти на 360° и позволява множество позиции – например през деня може да се насочи нагоре за дезинфекция на въздуха в помещението над работещите хора, а през нощта – директно към работните повърхности.

 

Фиг. 3 Модул облъчвател UVpro WDS за стена или таван с разнообразно приложение

Модули UVpro EWR


Проточните реактори UVpro EWR са предназначени за дезинфекция на индустриални, технологични, охлаждащи и питейни води. Продуктовата гама обхваща широк набор от типоразмери: от микрореактор с капацитет 60 l/h за водно охлаждане на медицинска апаратура, до реактори с индустриално приложение и капацитет на дезинфекция от 300 m3/h.


 

Кои са предимствата на UVC лампи с марката UVpro:


 - За разлика от масовите бактерицидни лампи, технологията на UVpro не използва озон. Това е важно, за да се гарантира спокойна работа на хората в помещенията при непрекъснат режим на работа на модулите;

 - Гарантирана е 12 000 часа работа при постоянен интензитет, както и 10 години гаранция на електрониката;

 - Лампите на UVpro са от вид синтетично кварцово стъкло с тефлоново покритие. Предимството е в това, че през синтетичното кварцово стъкло се пропуска само UVC светлината, и то единствено с необходимата дължина и интензитет, за да се осъществи стерилизация (б.ред. стъклото не пропуска UVA и UVB, което гарантира безопасност). Тефлоновото покритие предпазва лампите от счупване и предотвратява разпръсване на стъкла, което е от изключително важно значение в определени браншове, като например в хранително-вкусовата промишленост;

 - Предлаганите модули за дезинфекция покриват 100% от посочените изисквания към бактерицидни лампи с директно UVC излъчване. Тех Индустри разполага с уреди за замервания и извършва надежден сервиз на всички закупени модули.


Потребителите могат да се информират по-подробно за изискванията към бактерицидни лампи с директно UVC излъчване на страницата на Националния център за заразни и паразитни болести ТУК.


Повече информация за ефективността в борбата с вируси и бактерии, включително коронавирус, бихте могли да откриете на посочения линк, както и на страницата на Тех Инудстри.


Повече информация за Тех Индустри България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Тех Индустри България

Още от Машини, мех. системи