Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

JLAB: Качествено заваряване и бързо обслужване с многофункционален робот QIROX QRC-30/45/60-PL на Cloos

30.04.2020 г.

 

Без значение дали за лазерно или хибридно-лазерно заваряване, за обработващи или шлифовъчни операции, новият многофункционален заваръчен робот QIROX QRC-30/45/60-PL на Cloos е подходящ за най-различни приложения. „6-осното роботизирано рамо може да се използва в отвесно или хоризонтално положение, както и да бъде монтирано върху основа  или директно на позиционера на робота. QIROX QRC-30/45/60-PL е снабден с класическа китка, на която могат да бъдат прикрепени най-различни инструменти с тегло до 30, 45 или 60 kg. Това позволява изпълнението на множество работни процеси, и то само с един робот“, обясниха за Инженер.bg от фирма JLAB, официален представител на Cloos и доказан специалист в областта на заваряването у нас.Заваръчният робот QIROX QRC-30/45/60-PL се отличава с висока динамика, стилен дизайн и олекотена конструкция. Заложените в него карбонови компоненти спомагат механичните вибрации да бъдат оптимално редуцирани. „Потребителите могат да се възползват още от непрекъсната работа на машината, дългия експлоатационен живот и липсата или минималната необходимост от поддръжка. Роботът впечатлява и със своето отлично качество, голям полезен товар, оптимален работен обхват от 4500, 4200 или 3900 mm и с малкото пространство, което заема“, посочиха в допълнение от JLAB.Благодарение на интегрираната захранваща система, кабелната кутия може да бъде монтирана на самото рамо на QIROX QRC-30/45/60-PL, без необходимост от допълнително окабеляване. „Външното окабеляване от своя страна дава възможност за лесно извършване на ремонтни работи и бързо обслужване в случай на авария. А модулният дизайн на заваръчния робот позволява по всяко време да бъдат правени подобрения и модернизации“, посочиха още от компанията.


 


JLAB е една от новите, динамично развиващи се компании у нас, с експертни познания в сферата на заваръчните процеси и технологии. При необходимост от професионално съдействие – от избора на най-подходящото оборудване, през неговата интеграция в производството и обучението за работа с него, до пълното обслужване, не се колебайте да се свържете със специалистите на JLAB на тел. 0898 825 761 или на e-mail: office@jlab.bg.

 

Повече информация за JLAB/Джей ЛАБ ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихтемогли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: JLAB, Cloos

Още от Машини, мех. системи