Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Анализи / Техн. решения

 • Индуматик: Дюзи за контрол върху образуването на пяна от PNR са надеждно решение за широк кръг от индустрии

  Индуматик: Дюзи за контрол върху образуването на пяна от PNR са надеждно решение за широк кръг от индустрии

  Пенообразуването засяга почти всеки индустриален сектор и представлява сериозен проблем, особено в химическата и хранително-вкусовата промишленост, както и в пречиствателните станции. Един от най-разпространените методи за контрол върху образуването на пяна включва използването на разпръскващи дюзи, които трябва да бъдат точно подбрани и оразмерени, за да се получат желаните резултати. Италианската компания PNR предлага надеждно решение за подобни приложения.

 • Тихерт: „Изработваме инструментална екипировка на базата на технологиите за нишкова и обемна ерозия“

  Тихерт: „Изработваме инструментална екипировка на базата на технологиите за нишкова и обемна ерозия“

  Електроерозията е една от често прилаганите технологии за металообработка, която напоследък добива все по-широка популярност и се превръща в предпочитан метод за изработката на различни детайли и инструментална екипировка, като матрици, щанци, поансони, държачи и т.н. Една от компаниите на българския пазар, напълно способна да изпълни тази дейност и удовлетвори различни клиентски изисквания, е изцяло специализираната в инструменталното производство фирма Тихерт.

 • Тихерт: Можем да предложим богато разнообразие от различни видове инструментална екипировка

  Тихерт: Можем да предложим богато разнообразие от различни видове инструментална екипировка

  Тихерт e водеща компания, специализирана в проектиране, производство и ремонт на инструментална екипировка. „Нашето портфолио включва разнообразие от модели инструменти за обработка, сред които щанци, шприцформи, пресформи за гуми, пресформи за леене на алуминий, бластформи, резервни части и детайли”, разказаха за Инженер.bg от утвърдения български производител. Фирмата изпълнява още поръчки за проектиране и изработка на поансони и матрици, дорници и др.

 • Интегрирано решение за роботизирано заваряване на FANUC осигурява по-висока производителност и ефективност

  Интегрирано решение за роботизирано заваряване на FANUC осигурява по-висока производителност и ефективност

  Изискванията към заваръчните процеси непрекъснато се увеличават и едно от решенията, обединяващо високото качество и високата повторяемост на процеса, е роботизираното заваряване. Използването на промишлени роботи позволява постигането на висока гъвкавост при процеса на точково и електродъгово заваряване. В тази връзка лидерът в индустриалната автоматизация и роботизацията FANUC предлага на своите клиенти високоефективна роботизирана клетка за заваряване.

 • Адара Инженеринг: „Произвеждате мляко, шоколад или бира? Хигиенните помпи на GEA Hilge са вашето решение!“

  Адара Инженеринг: „Произвеждате мляко, шоколад или бира? Хигиенните помпи на GEA Hilge са вашето решение!“

  Като световен лидер в сферата на оборудването за хранително-вкусовата промишленост, GEA предлага помпени решения, разработени чрез задълбочена комуникация и сътрудничество със своите партньори и клиенти. „Гамата GEA Hilge Hygienc Pumps гарантира оптимален избор на конфигурация за различни приложения при производството на храни и напитки“, заявиха за Инженер.bg от утвърдената българска търговска и инженерингова фирма Адара Инженеринг.

 • Калас Консулт: Магнитните бормашини на Euroboor са гаранция за качество, прецизност и производителност

  Калас Консулт: Магнитните бормашини на Euroboor са гаранция за качество, прецизност и производителност

  Euroboor е утвърдена холандска компания, специализирана в производството на магнитни бормашини и инструменти за тях. „Машините на Euroboor с основание се приемат като стандарт за качество, надеждност, ефективност и прецизност. Компанията непрекъснато усъвършенства своите изделия, използвайки модерни технологии и материали с отлично качество. Всеки етап от производствения процес е подложен на строги проверки и стриктни тестове преди експедиция“, коментираха от фирма Калас Консулт.

 • Джи Ойл Експерт: Филтрираща машина SF 500 на MKR – оптимално пречистване на смазочно-охлаждащи течности

  Джи Ойл Експерт: Филтрираща машина SF 500 на MKR – оптимално пречистване на смазочно-охлаждащи течности

  Когато в едно производство се използват машинни центри и стругове с ЦПУ, специално внимание се обръща върху постигането на постоянно високо качество на продукцията при оптимално ниво на разходите. Използването на филтриращо оборудване на немската фирма MKR Metzger помага да се постигне тази цел, като гарантира надеждно очистване на смазочно-охладителната течност и осигурява удължен експлоатационен живот на машините.

 • Високоскоростни обемни ерозийни машини серия AG на Sodick от Содибул

  Високоскоростни обемни ерозийни машини серия AG на Sodick от Содибул

  Серията AG, включваща високоскоростни обемни ерозийни машини на японската компания Sodick, пионер в използването на линейни мотори за задвижване на металообработващи машини, е сред наложилите се на пазара. „Тя е от 7-та генерация машини на Sodick, използваща технологията за задвижване с линейни мотори. Серията гарантира бързина и висока икономическа ефективност на производството, а сред предимствата й е и 10-годишната гаранция за точност на позициониране”, разказаха за Инженер.bg от Содибул, официален представител на японската компания Sodick.

 • Калас Консулт: HSS и TCT боркорони и фрезери от FE Powertools гарантират оптимизирани процеси

  Калас Консулт: HSS и TCT боркорони и фрезери от FE Powertools гарантират оптимизирани процеси

  Компанията FE Powertools е доказан производител на магнитни бормашини, боркорони, фрезери и всички необходими за тях принадлежности. „Всички боркорони и фрезери са произведени в съответствие с най-взискателните европейски стандарти. Машините с ЦПУ и внимателно подбраните материали осигуряват оптимизиран технологичен процес, който гарантира производството на режещи инструменти от най-високо качество“, информираха за Инженер.bg от фирма Калас Консулт.

 • Индуматик: Пневматични оръдия за отстраняване на блокажи при обработката на насипни материали VSR Blaster

  Индуматик: Пневматични оръдия за отстраняване на блокажи при обработката на насипни материали VSR Blaster

  Немската компания VSR Industrietechnik е специализирана в разработването и производството на системи и устройства за обработка на насипни товари. „VSR Blaster са въздушни оръдия за пневматично отстраняване на проблеми при разтоварването на насипни материали в силози, бункери, контейнери и насипи, както и за предотвратяване на задръстване и спичане в горещи или студени зони“, коментираха за Инженер.bg от фирма Индуматик, партньор на немската фирма за България.

Още от Машини, мех. системи