Анализи / Техн. решения

 • Интегрирано решение за роботизирано заваряване на FANUC осигурява по-висока производителност и ефективност

  Интегрирано решение за роботизирано заваряване на FANUC осигурява по-висока производителност и ефективност

  Изискванията към заваръчните процеси непрекъснато се увеличават и едно от решенията, обединяващо високото качество и високата повторяемост на процеса, е роботизираното заваряване. Използването на промишлени роботи позволява постигането на висока гъвкавост при процеса на точково и електродъгово заваряване. В тази връзка лидерът в индустриалната автоматизация и роботизацията FANUC предлага на своите клиенти високоефективна роботизирана клетка за заваряване.

 • Адара Инженеринг: „Произвеждате мляко, шоколад или бира? Хигиенните помпи на GEA Hilge са вашето решение!“

  Адара Инженеринг: „Произвеждате мляко, шоколад или бира? Хигиенните помпи на GEA Hilge са вашето решение!“

  Като световен лидер в сферата на оборудването за хранително-вкусовата промишленост, GEA предлага помпени решения, разработени чрез задълбочена комуникация и сътрудничество със своите партньори и клиенти. „Гамата GEA Hilge Hygienc Pumps гарантира оптимален избор на конфигурация за различни приложения при производството на храни и напитки“, заявиха за Инженер.bg от утвърдената българска търговска и инженерингова фирма Адара Инженеринг.

 • Калас Консулт: Магнитните бормашини на Euroboor са гаранция за качество, прецизност и производителност

  Калас Консулт: Магнитните бормашини на Euroboor са гаранция за качество, прецизност и производителност

  Euroboor е утвърдена холандска компания, специализирана в производството на магнитни бормашини и инструменти за тях. „Машините на Euroboor с основание се приемат като стандарт за качество, надеждност, ефективност и прецизност. Компанията непрекъснато усъвършенства своите изделия, използвайки модерни технологии и материали с отлично качество. Всеки етап от производствения процес е подложен на строги проверки и стриктни тестове преди експедиция“, коментираха от фирма Калас Консулт.

 • Джи Ойл Експерт: Филтрираща машина SF 500 на MKR – оптимално пречистване на смазочно-охлаждащи течности

  Джи Ойл Експерт: Филтрираща машина SF 500 на MKR – оптимално пречистване на смазочно-охлаждащи течности

  Когато в едно производство се използват машинни центри и стругове с ЦПУ, специално внимание се обръща върху постигането на постоянно високо качество на продукцията при оптимално ниво на разходите. Използването на филтриращо оборудване на немската фирма MKR Metzger помага да се постигне тази цел, като гарантира надеждно очистване на смазочно-охладителната течност и осигурява удължен експлоатационен живот на машините.

 • Високоскоростни обемни ерозийни машини серия AG на Sodick от Содибул

  Високоскоростни обемни ерозийни машини серия AG на Sodick от Содибул

  Серията AG, включваща високоскоростни обемни ерозийни машини на японската компания Sodick, пионер в използването на линейни мотори за задвижване на металообработващи машини, е сред наложилите се на пазара. „Тя е от 7-та генерация машини на Sodick, използваща технологията за задвижване с линейни мотори. Серията гарантира бързина и висока икономическа ефективност на производството, а сред предимствата й е и 10-годишната гаранция за точност на позициониране”, разказаха за Инженер.bg от Содибул, официален представител на японската компания Sodick.

 • Калас Консулт: HSS и TCT боркорони и фрезери от FE Powertools гарантират оптимизирани процеси

  Калас Консулт: HSS и TCT боркорони и фрезери от FE Powertools гарантират оптимизирани процеси

  Компанията FE Powertools е доказан производител на магнитни бормашини, боркорони, фрезери и всички необходими за тях принадлежности. „Всички боркорони и фрезери са произведени в съответствие с най-взискателните европейски стандарти. Машините с ЦПУ и внимателно подбраните материали осигуряват оптимизиран технологичен процес, който гарантира производството на режещи инструменти от най-високо качество“, информираха за Инженер.bg от фирма Калас Консулт.

 • Индуматик: Пневматични оръдия за отстраняване на блокажи при обработката на насипни материали VSR Blaster

  Индуматик: Пневматични оръдия за отстраняване на блокажи при обработката на насипни материали VSR Blaster

  Немската компания VSR Industrietechnik е специализирана в разработването и производството на системи и устройства за обработка на насипни товари. „VSR Blaster са въздушни оръдия за пневматично отстраняване на проблеми при разтоварването на насипни материали в силози, бункери, контейнери и насипи, както и за предотвратяване на задръстване и спичане в горещи или студени зони“, коментираха за Инженер.bg от фирма Индуматик, партньор на немската фирма за България.

 • Джи Ойл Експерт: Ултразвукова миялна машина Beltline на Anmasi осигурява оптимално конвейерно производство

  Джи Ойл Експерт: Ултразвукова миялна машина Beltline на Anmasi осигурява оптимално конвейерно производство

  Утвърденият датски производител Anmasi има дългогодишен опит в областта на индустриалните почистващи системи. „Компанията предлага решения за почистване с широк спектър от приложение в автомобилната, медицинската, самолетната, газовата и нефтопреработвателната индустрия. Миялната машина Beltline е предназначена за вграждане в конвейерни производства и е конструирана за ефективно почистване на големи серии детайли”, съобщиха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт.

 • Струг Т350 от РАИС – висока производителност на детайли със средни размери в серийно производство

  Струг Т350 от РАИС – висока производителност на детайли със средни размери в серийно производство

  Прецизният CNC струг Т350 е сред най-актуалните продуктови предложения на специализираната в производството и рециклирането на металорежещи и металообработващи машини с ЦПУ водеща българска компания РАИС. CNC стругът Т350 е предназначен за изпълнение на голям диапазон стругови операции върху детайли със средни размери, серийно производство. Той се отличава с изключително стабилна конструкция, което е гаранция за постигане на оптимална стругова производителност.

 • Атлас Техник: Високо качество и ефективност във всяко приложение с иновативните решения на Afag

  Атлас Техник: Високо качество и ефективност във всяко приложение с иновативните решения на Afag

  Afag e световно утвърден производител на индустриална техника за манипулиране, обработка и транспортиране на детайли. Компанията предлага богато разнообразие от иновативни решения в областта на медицинската техника, автомобилната промишленост, хранително-вкусовата, фармацевтичната, козметичната индустрия и други. Пълна гама от продуктите и системите на глобалния специалист на българския пазар предлага фирма Атлас Техник.

Още от Машини, мех. системи