Анализи / Техн. решения

 • Евромаркет Груп обогати продуктовото си портфолио с нови стругове и обработващи центри на Doosan Machine Tools

  Евромаркет Груп обогати продуктовото си портфолио с нови стругове и обработващи центри на Doosan Machine Tools

  Глобалният производител на металорежещи и металообработващи машини Doosan Machine Tools реализира на пазара нови серии стругове и обработващи центри. „Повече стабилност, повече прецизност, по-висока скорост на работа и повече възможности за обработка. Това гарантират най-новите стругове и обработващи центри, представени от лидера в производството на металорежеща техника Doosan Machine Tools”, обявиха за Инженер.bg от фирма Евромаркет Груп, която предлага изделията на компанията у нас.

 • Висококачествени боркорони за разпробиване на релсова стомана на BDS-Maschinen от Калас Консулт

  Висококачествени боркорони за разпробиване на релсова стомана на BDS-Maschinen от Калас Консулт

  Машините и инструментите за разпробиване на немския производител BDS-Maschinen са технически изделия от най-висок клас. „Компанията разработва и произвежда професионални машини и боркорони, които улесняват и гарантират по-ефективна, по-надеждна и по-безопасна работа. С основание може да се каже, че машините и инструментите за разпробиване на BDS-Maschinen са оптимален избор както в техническо, така и в инвестиционно отношение“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Калас Консулт.

 • Високоефективни пневматични оръдия и инжектори VSR за предотвратяване на засводявания от фирма Индуматик

  Високоефективни пневматични оръдия и инжектори VSR за предотвратяване на засводявания от фирма Индуматик

  Индуматик е официален представител за България на немския производител VSR Industrietechnik – пионер в разработването на пневматични оръдия за активиране на насипни материали. „Често в предприятията се създават усложнения с транспортирането на материали като резултат са тяхното полепване и сбиване в съдовете. За бързото отстраняване на такъв вид проблеми VSR разработва разнообразие от високоефективни въздушни оръдия, които предлагаме на пазара у нас“, информираха от Индуматик.

 • Джи Ойл Експерт: Въздушните филтри на Losma осигуряват безопасни условия на труд и ефективен производствен процес

  Джи Ойл Експерт: Въздушните филтри на Losma осигуряват безопасни условия на труд и ефективен производствен процес

  Вече повече от 50 години компанията Losma произвежда надеждни и ефективни решения за промишлена филтрация. „Опазването на околната среда и осигуряването на безопасни условия на труд са основни направления в дейността на Losma. Въздушните филтри на дружеството гарантират здравето на работниците, опазването на околната среда, безопасността в производствените помещения, повишават ефективността на процесите и намаляват експлоатационните разходи”, коментираха от Джи Ойл Експерт.

 • САТ: Произвеждаме индустриални лентови дозатори с широко приложение и индивидуално изпълнение

  САТ: Произвеждаме индустриални лентови дозатори с широко приложение и индивидуално изпълнение

  За повече от четвъртвековното си съществуване, САТ ЕООД се утвърди като лидер в индустриалната автоматизация не само в България, но и на редица външни пазари. Фирмата има изпълнени над 200 проекта „под ключ“ за водещи в областта си производители в Русия, Ливан, Сърбия и мн.др. Главен приоритет в работата на компанията са модернизацията, реконструкциите, иновациите и автоматизацията. Специално за Инженер.bg от САТ разказаха за една от собствените им разработки – подаващи лентови дозатори.

 • Калас Консулт: Боркорони HSS, HSS-Cobalt и TCT от Euroboor за оптимална производителност и дълготрайност

  Калас Консулт: Боркорони HSS, HSS-Cobalt и TCT от Euroboor за оптимална производителност и дълготрайност

  Качеството и безопасността са основен приоритет за утвърдения производител на професионални електроинструменти и аксесоари за металообработка Euroboor. Това важи особено за произвежданите от компанията боркорони. „Euroboor предлага избор от широка гама боркорони – и като размери, и като материали, от които са произведени”, информираха за Инженер.bg от фирма Калас Консулт, вносител и дистрибутор на Euroboor в България.

 • Атрактивен дизайн и висока трайност на продуктите със skin-опаковките на Multivac

  Атрактивен дизайн и висока трайност на продуктите със skin-опаковките на Multivac

  Multivac е водеща компания в областта на опаковъчните решения и глобален лидер във вакуум-опаковането на хранителни, медицински и потребителски стоки. За иновативната технология на вакуумните skin-опаковки пред Инженер.bg разказаха от дъщерното дружество на фирмата у нас Мултивак България. Благодарение на разработената MultiFresh опаковка се постига оптимален дизайн и максимална трайност на стоките – фолиото прилепва изключително плътно около продукта, без да се променят формата и съдържанието му.

 • Сачмените лагери на NSK с нисък коефициент на триене увеличават енергийната ефективност

  Сачмените лагери на NSK с нисък коефициент на триене увеличават енергийната ефективност

  Целта на използването на сачмени лагери с нисък коефициент на триене в задвижващите механизми е увеличаване на енергийната ефективност и намаляване на оперативния шум. Лагерите от този тип се отличават с по-малко количество отделена топлина, което от своя страна води до удължен експлоатационен живот. Базирани на оптимизирана геометрия на лагерния канал и специални уплътнения, NSK създаде няколко серии сачмени лагери, които се характеризират със значително по-нисък коефициент на триене.

 • Адара Инженеринг: Вакуумни помпи с течен пръстен на Busch, подходящи за всички области на индустрията

  Адара Инженеринг: Вакуумни помпи с течен пръстен на Busch, подходящи за всички области на индустрията

  Вакуумните помпи на Busch са разпространен и разпознаваем продукт в световен мащаб заради огромното разнообразие от възможни приложения и надеждността им на работа, дори и в най-тежките работни условия. Адара Инженеринг, официален представител на производителя в България, представя пред читателите на Инженер.bg серията вакуумни помпи Dolphin. При тази технология водата се използва като работна среда, която образува пръстен, а работният флуид е газ.

 • Джи Ойл Експерт: Cimcool разработва иновативни смазочно-охлаждащи течности от био-източници

  Джи Ойл Експерт: Cimcool разработва иновативни смазочно-охлаждащи течности от био-източници

  Джи Ойл Експерт, утвърден дистрибутор на продукти и технически решения в областта на металообработката, е официален представител за България на доказания производител на смазочно-охлаждащи продукти Cimcool. „Холандската компания е специалист в производството на висококачествени индустриални течности, предлагайки широка продуктова гама, която включва екологичната серия Cimcool Botanicals, изцяло базирана на растителни масла от възобновяеми източници“, съобщиха за Инженер.bg от фирмата.

Още от Машини, мех. системи