Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • Джи Ойл Експерт: Въздушните филтри на Losma осигуряват безопасни условия на труд и ефективен производствен процес

  Джи Ойл Експерт: Въздушните филтри на Losma осигуряват безопасни условия на труд и ефективен производствен процес

  Вече повече от 50 години компанията Losma произвежда надеждни и ефективни решения за промишлена филтрация. „Опазването на околната среда и осигуряването на безопасни условия на труд са основни направления в дейността на Losma. Въздушните филтри на дружеството гарантират здравето на работниците, опазването на околната среда, безопасността в производствените помещения, повишават ефективността на процесите и намаляват експлоатационните разходи”, коментираха от Джи Ойл Експерт.

 • САТ: Произвеждаме индустриални лентови дозатори с широко приложение и индивидуално изпълнение

  САТ: Произвеждаме индустриални лентови дозатори с широко приложение и индивидуално изпълнение

  За повече от четвъртвековното си съществуване, САТ ЕООД се утвърди като лидер в индустриалната автоматизация не само в България, но и на редица външни пазари. Фирмата има изпълнени над 200 проекта „под ключ“ за водещи в областта си производители в Русия, Ливан, Сърбия и мн.др. Главен приоритет в работата на компанията са модернизацията, реконструкциите, иновациите и автоматизацията. Специално за Инженер.bg от САТ разказаха за една от собствените им разработки – подаващи лентови дозатори.

 • Калас Консулт: Боркорони HSS, HSS-Cobalt и TCT от Euroboor за оптимална производителност и дълготрайност

  Калас Консулт: Боркорони HSS, HSS-Cobalt и TCT от Euroboor за оптимална производителност и дълготрайност

  Качеството и безопасността са основен приоритет за утвърдения производител на професионални електроинструменти и аксесоари за металообработка Euroboor. Това важи особено за произвежданите от компанията боркорони. „Euroboor предлага избор от широка гама боркорони – и като размери, и като материали, от които са произведени”, информираха за Инженер.bg от фирма Калас Консулт, вносител и дистрибутор на Euroboor в България.

 • Атрактивен дизайн и висока трайност на продуктите със skin-опаковките на Multivac

  Атрактивен дизайн и висока трайност на продуктите със skin-опаковките на Multivac

  Multivac е водеща компания в областта на опаковъчните решения и глобален лидер във вакуум-опаковането на хранителни, медицински и потребителски стоки. За иновативната технология на вакуумните skin-опаковки пред Инженер.bg разказаха от дъщерното дружество на фирмата у нас Мултивак България. Благодарение на разработената MultiFresh опаковка се постига оптимален дизайн и максимална трайност на стоките – фолиото прилепва изключително плътно около продукта, без да се променят формата и съдържанието му.

 • Сачмените лагери на NSK с нисък коефициент на триене увеличават енергийната ефективност

  Сачмените лагери на NSK с нисък коефициент на триене увеличават енергийната ефективност

  Целта на използването на сачмени лагери с нисък коефициент на триене в задвижващите механизми е увеличаване на енергийната ефективност и намаляване на оперативния шум. Лагерите от този тип се отличават с по-малко количество отделена топлина, което от своя страна води до удължен експлоатационен живот. Базирани на оптимизирана геометрия на лагерния канал и специални уплътнения, NSK създаде няколко серии сачмени лагери, които се характеризират със значително по-нисък коефициент на триене.

 • Адара Инженеринг: Вакуумни помпи с течен пръстен на Busch, подходящи за всички области на индустрията

  Адара Инженеринг: Вакуумни помпи с течен пръстен на Busch, подходящи за всички области на индустрията

  Вакуумните помпи на Busch са разпространен и разпознаваем продукт в световен мащаб заради огромното разнообразие от възможни приложения и надеждността им на работа, дори и в най-тежките работни условия. Адара Инженеринг, официален представител на производителя в България, представя пред читателите на Инженер.bg серията вакуумни помпи Dolphin. При тази технология водата се използва като работна среда, която образува пръстен, а работният флуид е газ.

 • Джи Ойл Експерт: Cimcool разработва иновативни смазочно-охлаждащи течности от био-източници

  Джи Ойл Експерт: Cimcool разработва иновативни смазочно-охлаждащи течности от био-източници

  Джи Ойл Експерт, утвърден дистрибутор на продукти и технически решения в областта на металообработката, е официален представител за България на доказания производител на смазочно-охлаждащи продукти Cimcool. „Холандската компания е специалист в производството на висококачествени индустриални течности, предлагайки широка продуктова гама, която включва екологичната серия Cimcool Botanicals, изцяло базирана на растителни масла от възобновяеми източници“, съобщиха за Инженер.bg от фирмата.

 • Солид Фил: Интегрирането на 3D принтиране в процеса на леене под налягане повишава ефективността му

  Солид Фил: Интегрирането на 3D принтиране в процеса на леене под налягане повишава ефективността му

  При производството на инструментална екипировка леенето под налягане е традиционно използван метод. Той позволява създаването на сложни триизмерни части с произволна форма, размери и сложност, което го превръща в една от предпочитаните технологии за производство. Процесът обаче си има и своите минуси, особено що се отнася до гъвкавост на производството. Възможно решение за повишаване ефективността на процеса е интегрирането на 3D принтиране, разказаха от Солид Фил.

 • Киров Компресорс: Безмаслен пластинчат компресор SV120 за пневмотранспорт на течни материали от GHH Rand

  Киров Компресорс: Безмаслен пластинчат компресор SV120 за пневмотранспорт на течни материали от GHH Rand

  GHH Rand, част от групата Ingersoll Rand, е компания, която повече от 60 години произвежда иновативни маслени и безмаслени винтови компресори. „Една от последните разработки в портфолиото й е компактно решение на високопроизводителен безмаслен пластинчат компресор за разтоварване на цистерни, превозващи течни материали. Това са основно минерални масла, разтворители, основи, горещ битум, както и други течности и химикали”, съобщиха за Инженер.bg от Киров Компресорс.

 • Логистични системи: Автоматизирани лифтови складови системи от Hänel Lean-Lift с товароносимост до 60 t

  Логистични системи: Автоматизирани лифтови складови системи от Hänel Lean-Lift с товароносимост до 60 t

  Логистични системи притежава над десетилетие опит в областта на решенията за складово и архивно оборудване. Основна цел на компанията е достиганетo до вярната концепция и решение, чиято реализация да осигурява изграждане на добре организирани архиви, складове, магазини, производствени зони, сортировъчни и дистрибуторски центрове. Специално за Инженер.bg от Логистични системи разказаха за едно от най-наложилите се решения – автоматизирани лифтови складови системи Hänel Lean-Lift.

Още от Машини, мех. системи