Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Анализи / Техн. решения

 • Сачмените лагери на NSK с нисък коефициент на триене увеличават енергийната ефективност

  Сачмените лагери на NSK с нисък коефициент на триене увеличават енергийната ефективност

  Целта на използването на сачмени лагери с нисък коефициент на триене в задвижващите механизми е увеличаване на енергийната ефективност и намаляване на оперативния шум. Лагерите от този тип се отличават с по-малко количество отделена топлина, което от своя страна води до удължен експлоатационен живот. Базирани на оптимизирана геометрия на лагерния канал и специални уплътнения, NSK създаде няколко серии сачмени лагери, които се характеризират със значително по-нисък коефициент на триене.

 • Адара Инженеринг: Вакуумни помпи с течен пръстен на Busch, подходящи за всички области на индустрията

  Адара Инженеринг: Вакуумни помпи с течен пръстен на Busch, подходящи за всички области на индустрията

  Вакуумните помпи на Busch са разпространен и разпознаваем продукт в световен мащаб заради огромното разнообразие от възможни приложения и надеждността им на работа, дори и в най-тежките работни условия. Адара Инженеринг, официален представител на производителя в България, представя пред читателите на Инженер.bg серията вакуумни помпи Dolphin. При тази технология водата се използва като работна среда, която образува пръстен, а работният флуид е газ.

 • Джи Ойл Експерт: Cimcool разработва иновативни смазочно-охлаждащи течности от био-източници

  Джи Ойл Експерт: Cimcool разработва иновативни смазочно-охлаждащи течности от био-източници

  Джи Ойл Експерт, утвърден дистрибутор на продукти и технически решения в областта на металообработката, е официален представител за България на доказания производител на смазочно-охлаждащи продукти Cimcool. „Холандската компания е специалист в производството на висококачествени индустриални течности, предлагайки широка продуктова гама, която включва екологичната серия Cimcool Botanicals, изцяло базирана на растителни масла от възобновяеми източници“, съобщиха за Инженер.bg от фирмата.

 • Солид Фил: Интегрирането на 3D принтиране в процеса на леене под налягане повишава ефективността му

  Солид Фил: Интегрирането на 3D принтиране в процеса на леене под налягане повишава ефективността му

  При производството на инструментална екипировка леенето под налягане е традиционно използван метод. Той позволява създаването на сложни триизмерни части с произволна форма, размери и сложност, което го превръща в една от предпочитаните технологии за производство. Процесът обаче си има и своите минуси, особено що се отнася до гъвкавост на производството. Възможно решение за повишаване ефективността на процеса е интегрирането на 3D принтиране, разказаха от Солид Фил.

 • Киров Компресорс: Безмаслен пластинчат компресор SV120 за пневмотранспорт на течни материали от GHH Rand

  Киров Компресорс: Безмаслен пластинчат компресор SV120 за пневмотранспорт на течни материали от GHH Rand

  GHH Rand, част от групата Ingersoll Rand, е компания, която повече от 60 години произвежда иновативни маслени и безмаслени винтови компресори. „Една от последните разработки в портфолиото й е компактно решение на високопроизводителен безмаслен пластинчат компресор за разтоварване на цистерни, превозващи течни материали. Това са основно минерални масла, разтворители, основи, горещ битум, както и други течности и химикали”, съобщиха за Инженер.bg от Киров Компресорс.

 • Логистични системи: Автоматизирани лифтови складови системи от Hänel Lean-Lift с товароносимост до 60 t

  Логистични системи: Автоматизирани лифтови складови системи от Hänel Lean-Lift с товароносимост до 60 t

  Логистични системи притежава над десетилетие опит в областта на решенията за складово и архивно оборудване. Основна цел на компанията е достиганетo до вярната концепция и решение, чиято реализация да осигурява изграждане на добре организирани архиви, складове, магазини, производствени зони, сортировъчни и дистрибуторски центрове. Специално за Инженер.bg от Логистични системи разказаха за едно от най-наложилите се решения – автоматизирани лифтови складови системи Hänel Lean-Lift.

 • Обработка на голямогабаритни детайли с високи скорости на рязане с обработващ център GM350 от РАИС

  Обработка на голямогабаритни детайли с високи скорости на рязане с обработващ център GM350 от РАИС

  Сред най-новите продукти на водещия български производител на металообработващи инструменти РАИС е 5-осният вертикален обработващ център GM350, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Той е предназначен за обработка на голямогабаритни детайли посредством разнообразни металорежещи операции, изпълнявани с високи скорости на рязане и подаване. С GM350 могат да се обработват детайли, намиращи приложение в авиационната, автомобилната, както и инструменталната промишленост.

 • Евромаркет Груп: Фибролазерите са съвременно, скоростно и надеждно решение за рязане на листов материал

  Евромаркет Груп: Фибролазерите са съвременно, скоростно и надеждно решение за рязане на листов материал

  Евромаркет e утвърден доставчик на решения за индустриална, строителна и автосервизна техника. Едно от решенията за металообработка на компанията е серията машини за лазерно рязане с фиброизточник Electra FL на LVD. „Тези модерни, високотехнологични машини, освен че използват последните тенденции при лазерното рязане, могат да бъдат комбинирани и с допълнителни системи за автоматизирано зареждане и отвеждане на материала”, съобщиха за Инженер.bg от българската компания.

 • Содибул: С EDM машина AQ900L Premium на Sodick производството на матрици с големи размери не е проблем

  Содибул: С EDM машина AQ900L Premium на Sodick производството на матрици с големи размери не е проблем

  Едрогабаритната обемна ерозийна машина (EDM) AQ900L Premium на водещия японски производител Sodick е сред актуалните продуктови предложения на фирма Содибул. Когато говорим за машините на Sodick, те неизменно се свързват с високо качество и точност на работа. AQ900L Premium не прави изключение. Тя осигурява висока скорост на рязане и голяма прецизност. Задвижването е с линейни двигатели, а в допълнение машината е оборудвана и с LP технологии за контрол.

 • Джи Ойл Експерт: Въздушните филтри за маслена мъгла Argos на Losma осигуряват висока степен на филтрация

  Джи Ойл Експерт: Въздушните филтри за маслена мъгла Argos на Losma осигуряват висока степен на филтрация

  Италианската компания Losma е специализирана в разработването и производството на широк асортимент филтриращо и гравитационно оборудване. Нейните продукти намират приложение в различни отрасли на промишлеността и удовлетворяват и най-строгите изисквания за опазване на околната среда. Новите въздушни филтри от серията Argos са специално разработени за приложение в машиностроенето, като ефективно филтрират маслена мъгла, изпарения, димни газове и др.

Още от Машини, мех. системи