Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • Обработка на голямогабаритни детайли с високи скорости на рязане с обработващ център GM350 от РАИС

  Обработка на голямогабаритни детайли с високи скорости на рязане с обработващ център GM350 от РАИС

  Сред най-новите продукти на водещия български производител на металообработващи инструменти РАИС е 5-осният вертикален обработващ център GM350, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. Той е предназначен за обработка на голямогабаритни детайли посредством разнообразни металорежещи операции, изпълнявани с високи скорости на рязане и подаване. С GM350 могат да се обработват детайли, намиращи приложение в авиационната, автомобилната, както и инструменталната промишленост.

 • Евромаркет Груп: Фибролазерите са съвременно, скоростно и надеждно решение за рязане на листов материал

  Евромаркет Груп: Фибролазерите са съвременно, скоростно и надеждно решение за рязане на листов материал

  Евромаркет e утвърден доставчик на решения за индустриална, строителна и автосервизна техника. Едно от решенията за металообработка на компанията е серията машини за лазерно рязане с фиброизточник Electra FL на LVD. „Тези модерни, високотехнологични машини, освен че използват последните тенденции при лазерното рязане, могат да бъдат комбинирани и с допълнителни системи за автоматизирано зареждане и отвеждане на материала”, съобщиха за Инженер.bg от българската компания.

 • Содибул: С EDM машина AQ900L Premium на Sodick производството на матрици с големи размери не е проблем

  Содибул: С EDM машина AQ900L Premium на Sodick производството на матрици с големи размери не е проблем

  Едрогабаритната обемна ерозийна машина (EDM) AQ900L Premium на водещия японски производител Sodick е сред актуалните продуктови предложения на фирма Содибул. Когато говорим за машините на Sodick, те неизменно се свързват с високо качество и точност на работа. AQ900L Premium не прави изключение. Тя осигурява висока скорост на рязане и голяма прецизност. Задвижването е с линейни двигатели, а в допълнение машината е оборудвана и с LP технологии за контрол.

 • Джи Ойл Експерт: Въздушните филтри за маслена мъгла Argos на Losma осигуряват висока степен на филтрация

  Джи Ойл Експерт: Въздушните филтри за маслена мъгла Argos на Losma осигуряват висока степен на филтрация

  Италианската компания Losma е специализирана в разработването и производството на широк асортимент филтриращо и гравитационно оборудване. Нейните продукти намират приложение в различни отрасли на промишлеността и удовлетворяват и най-строгите изисквания за опазване на околната среда. Новите въздушни филтри от серията Argos са специално разработени за приложение в машиностроенето, като ефективно филтрират маслена мъгла, изпарения, димни газове и др.

 • Функционалните прототипи на Солид Фил – бърз, евтин и надежден начин за тестване на продукти

  Функционалните прототипи на Солид Фил – бърз, евтин и надежден начин за тестване на продукти

  В процеса на разработка на даден продукт непрекъснато се налагат изменения и подобрения, което изисква създаването на нови прототипи. Българската фирма Солид Фил предлага бързо и рентабилно решение, което позволява да се изработи функционален и лесно променяем прототип чрез използване на 3D принтери. „Вие ще имате възможност да използвате реалистични модели, които представляват точно копие на вида и усещането на вашия краен продукт“, обясниха от екипа на компанията.

 • Индуматик: Нови плоскоструйни мини дюзи за бърз монтаж от PNR

  Индуматик: Нови плоскоструйни мини дюзи за бърз монтаж от PNR

  Италианската компания PNR, специализирана в производството на индустриални дюзи, разшири своето портфолио с нова серия плоскоструйни мини дюзи. „Те се предлагат в няколко размера с различна производителност. Изработени са от висококачествен полипропилен и са с патентовано уплътнение, което осигурява безпроблемен монтаж и отлична херметичност. Дюзите от новата серия се предлагат с външна стандартна тръбна резба 1/8”, 1/4” и 3/8”, информираха за Инженер.bg от фирма Индуматик, която е изключителен представител на фирмата за България.

 • Галика: Компанията Index гледа към Industry 4.0 с новата система за управление на машини Xpanel

  Галика: Компанията Index гледа към Industry 4.0 с новата система за управление на машини Xpanel

  Един от лидерите в производството на стругове с цифрово програмно управление, немската компания Index, представи нова операционна система Xpanel, предназначена за лесно настройване и управление на произвежданите от компанията машини, съобщиха за Инженер.bg от Галика България. „Дори и в стандартната си версия, тази операционна система предоставя на потребителя много допълнителни възможности, благодарение на пълната си интеграция в мрежови структури”, допълниха от Галика.

 • Содибул: Стабилност и висока точност с новите високоскоростни обработващи центри HS L на Sodick

  Содибул: Стабилност и висока точност с новите високоскоростни обработващи центри HS L на Sodick

  Японската компания Sodick е пионер в използването на линейни мотори за задвижване на металообработващи машини. Опирайки се на богатия си опит, компанията разработи ново поколение високоскоростни обработващи центри с линейни мотори по всички оси – серия HS L, чиито предимства включват оптимална стабилност и висока степен на точност при нива на ускорение по време на работа 1G – 2G, съобщиха за Инженер.bg от фирма Содибул, официален вносител на машините на Sodick у нас.

 • Икома: Miniflux – помпа за хоризонтално транспортиране на флуиди на Flux-Geräte в Ex-изпълнение

  Икома: Miniflux – помпа за хоризонтално транспортиране на флуиди на Flux-Geräte в Ex-изпълнение

  Немската компания Flux-Geräte е създател и утвърден производител на варелни и контейнерни помпи. Те намират приложение при изпразване на дълбоки съдове, съдържащи химически агресивни и леснозапалими флуиди, както и течности за фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост. Хоризонталната компактна контейнерна помпа Miniflux е разработена като алтернатива на вертикалните помпи. Тя е предназначена за изпразване на контейнери през дъното на съда.

 • Икома: Минерални отливки SICcast повишават износоустойчивостта на помпеното оборудване на Düchting Pumpen

  Икома: Минерални отливки SICcast повишават износоустойчивостта на помпеното оборудване на Düchting Pumpen

  Неръждаемата стомана в качеството й на конструкционен материал е скъпа и трудна за обработка. В стремежа си да намерят оптимално решение, което да отговаря на нарастващите изисквания по отношение на надеждността и икономическата ефективност, немската компания Düchting Pumpen разработва и патентова минералните отливки SICcast, които вече успешно се използват в помпените системи на Düchting Pumpen по целия свят, разказват за Инженер.bg от фирма Икома ООД.

Още от Машини, мех. системи