Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Анализи / Техн. решения

 • Функционалните прототипи на Солид Фил – бърз, евтин и надежден начин за тестване на продукти

  Функционалните прототипи на Солид Фил – бърз, евтин и надежден начин за тестване на продукти

  В процеса на разработка на даден продукт непрекъснато се налагат изменения и подобрения, което изисква създаването на нови прототипи. Българската фирма Солид Фил предлага бързо и рентабилно решение, което позволява да се изработи функционален и лесно променяем прототип чрез използване на 3D принтери. „Вие ще имате възможност да използвате реалистични модели, които представляват точно копие на вида и усещането на вашия краен продукт“, обясниха от екипа на компанията.

 • Индуматик: Нови плоскоструйни мини дюзи за бърз монтаж от PNR

  Индуматик: Нови плоскоструйни мини дюзи за бърз монтаж от PNR

  Италианската компания PNR, специализирана в производството на индустриални дюзи, разшири своето портфолио с нова серия плоскоструйни мини дюзи. „Те се предлагат в няколко размера с различна производителност. Изработени са от висококачествен полипропилен и са с патентовано уплътнение, което осигурява безпроблемен монтаж и отлична херметичност. Дюзите от новата серия се предлагат с външна стандартна тръбна резба 1/8”, 1/4” и 3/8”, информираха за Инженер.bg от фирма Индуматик, която е изключителен представител на фирмата за България.

 • Галика: Компанията Index гледа към Industry 4.0 с новата система за управление на машини Xpanel

  Галика: Компанията Index гледа към Industry 4.0 с новата система за управление на машини Xpanel

  Един от лидерите в производството на стругове с цифрово програмно управление, немската компания Index, представи нова операционна система Xpanel, предназначена за лесно настройване и управление на произвежданите от компанията машини, съобщиха за Инженер.bg от Галика България. „Дори и в стандартната си версия, тази операционна система предоставя на потребителя много допълнителни възможности, благодарение на пълната си интеграция в мрежови структури”, допълниха от Галика.

 • Содибул: Стабилност и висока точност с новите високоскоростни обработващи центри HS L на Sodick

  Содибул: Стабилност и висока точност с новите високоскоростни обработващи центри HS L на Sodick

  Японската компания Sodick е пионер в използването на линейни мотори за задвижване на металообработващи машини. Опирайки се на богатия си опит, компанията разработи ново поколение високоскоростни обработващи центри с линейни мотори по всички оси – серия HS L, чиито предимства включват оптимална стабилност и висока степен на точност при нива на ускорение по време на работа 1G – 2G, съобщиха за Инженер.bg от фирма Содибул, официален вносител на машините на Sodick у нас.

 • Икома: Miniflux – помпа за хоризонтално транспортиране на флуиди на Flux-Geräte в Ex-изпълнение

  Икома: Miniflux – помпа за хоризонтално транспортиране на флуиди на Flux-Geräte в Ex-изпълнение

  Немската компания Flux-Geräte е създател и утвърден производител на варелни и контейнерни помпи. Те намират приложение при изпразване на дълбоки съдове, съдържащи химически агресивни и леснозапалими флуиди, както и течности за фармацевтичната и хранително-вкусовата промишленост. Хоризонталната компактна контейнерна помпа Miniflux е разработена като алтернатива на вертикалните помпи. Тя е предназначена за изпразване на контейнери през дъното на съда.

 • Икома: Минерални отливки SICcast повишават износоустойчивостта на помпеното оборудване на Düchting Pumpen

  Икома: Минерални отливки SICcast повишават износоустойчивостта на помпеното оборудване на Düchting Pumpen

  Неръждаемата стомана в качеството й на конструкционен материал е скъпа и трудна за обработка. В стремежа си да намерят оптимално решение, което да отговаря на нарастващите изисквания по отношение на надеждността и икономическата ефективност, немската компания Düchting Pumpen разработва и патентова минералните отливки SICcast, които вече успешно се използват в помпените системи на Düchting Pumpen по целия свят, разказват за Инженер.bg от фирма Икома ООД.

 • 3Dbgprint: 3D принтираният електрически мотоциклет на Airbus изглежда крехък, но е изненадващо здрав

  3Dbgprint: 3D принтираният електрически мотоциклет на Airbus изглежда крехък, но е изненадващо здрав

  APWorks, дъщерно дружество на Airbus Group, разработи невиждан до момента мотоциклет. Light Rider е 3D принтиран електрически мотоциклет, който тежи само 35 килограма – с над 30% по-лек от повечето традиционни електрически мотоциклети, съобщиха за Инженер.bg от 3Dbgprint. Light Rider ускорява от 0 до 80 km/h за 1 секунда и изминава до 60 km с едно зареждане. И което е най-важно – това не е прототип, а серийно производство в лимитирана колекция от 50 броя.

 • Роботизирани системи за заваряване на италианската компания Mecome от Активити Аутомейшън

  Роботизирани системи за заваряване на италианската компания Mecome от Активити Аутомейшън

  Италианската компания Mecome има над 30-годишен опит в областта на автоматичното заваряване. „Потребителят може да избере от портфолиото на компанията предварително проектирана типова конфигурация, включваща хардуерно и софтуерно обезпечаване или да възложи разработването на специална конфигурация, отговаряща на неговите изисквания“, заявиха за Инженер.bg от фирма Активити Аутомейшън, която предлага Mecome на българския пазар.

 • Химически помпи на Munsch гарантират надеждна експлоатация в агресивна среда и широк спектър на приложение

  Химически помпи на Munsch гарантират надеждна експлоатация в агресивна среда и широк спектър на приложение

  Немската компания Munsch Chemie-Pumpen е водещ производител на неметални помпи за изпомпване на агресивни, абразивни, химически активни течности и флуидни смеси. „Когато трябва да се транспортират агресивни химически течности, киселини и основи, използването на традиционните помпи просто е невъзможно. В такива случаи, оборудването трябва да е със специална конструкция и да бъде изпълнено от материали, устойчиви към корозия".

 • Антем: Система за мониторинг и диагностика на състоянието на машини с VI-6080 и Compass 6000 на Bruell & Kjaer Vibro

  Антем: Система за мониторинг и диагностика на състоянието на машини с VI-6080 и Compass 6000 на Bruell & Kjaer Vibro

  Производствените съоръжения обикновено включват различни видове машини. Някои от тях се доставят с вградена система за защита, докато други трябва да бъдат допълнително оборудвани от потребителите. Често се случва една инсталация да разполага с няколко вида системи за защита. Оптимално решение е да бъде инсталирана една система за мониторинг на състоянието, която да обработва цялата информация от всички машини, независимо коя система за защита я е предоставила.

Още от Машини, мех. системи