Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 10 юни – Регистрирайте се сега!

Анализи / Техн. решения

 • Оптимална стругова производителност с двушпинделнен CNC струг Т252-2S от РАИС

  Оптимална стругова производителност с двушпинделнен CNC струг Т252-2S от РАИС

  Двушпинделният CNC струг Т252-2S е сред най-новите разработки на водещия български производител на металообработващи машини РАИС, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. С този струг могат да бъдат извършвани широк диапазон от стругови обработки при едновременна работа на двата шпиндела и двете револверни глави в серийно производство. Изключително стабилната и корава конструкция на Т252-2S гарантира постигането на оптимална стругова производителност.

 • Вертикален обработващ център VMC350 на РАИС за обработка на детайли с висока скорост на рязане

  Вертикален обработващ център VMC350 на РАИС за обработка на детайли с висока скорост на рязане

  В качеството си на утвърден производител на металообработващи машини, българската фирма РАИС разработва и предлага широк асортимент от стругови машини и обработващи центри, сред които е и 5-осният вертикален обработващ център VMC350. “Този обработващ център е с оптимална конструкция, осигуряваща: минимални топлинни деформации; отсъствие на вибрации в процеса на работа; висока и стабилна геометрична точност“, коментираха за Инженер.bg от РАИС.

 • Отрикс: ZCC използва богата гама от сплави за изработката на твърдосплавни пластини за фрезоване

  Отрикс: ZCC използва богата гама от сплави за изработката на твърдосплавни пластини за фрезоване

  Фрезите с твърдосплавни пластини често са предпочитан инструмент при извършване на фрезови операции поради постиганата висока производителност и качество на обработваната повърхност. „Благодарение на партньорството ни със Z Cemented Carbide Cutting Tools (ZCC-CT), ние можем да предложим на нашите клиенти богат набор от твърдосплавни пластини за фрезоване, съобразно обработвания метал“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Отрикс.

 • Пълна гама от решения за маталографски анализ на PRESI от Астел

  Пълна гама от решения за маталографски анализ на PRESI от Астел

  Френската компания PRESI е с 50 годишен опит в разработването, производството и дистрибуцията на машини и апарати в областта на металографията. „Компанията е сред водещите производители на машини за рязане и полиране на материали в областта на металургията и топлинната обработка, както и за пробоподготовка за работа с микроскопска и спектрометрична техника. Продуктовото й портфолио включва и широка гама от апарати за прецизно измерване на твърдост и микротвърдост на материалите”, коментираха за Инженер.bg от фирма Астел.

 • Двушпинделен CNC струг Т202-2S на РАИС – висока производителност, устойчивост и скорост

  Двушпинделен CNC струг Т202-2S на РАИС – висока производителност, устойчивост и скорост

  Двушпинделният CNC струг Т202-2S, разработен от утвърденото български производител на металообработващи машини РАИС, е конструиран така, че да може да изпълнява широк диапазон комплексни стругови обработки, върху детайли със средни размери, в серийно производство. Характеризира се с високи производителност, устойчивост и скорост при всички стругови обработки, върху различни материали.

 • Компактни винтови крикове Muli на Thomson, дори в космически инженерни съоръжения

  Компактни винтови крикове Muli на Thomson, дори в космически инженерни съоръжения

  Thomson представя нов прецизно изработен винтов крик с компактна конструкция за ефективно и надеждно повдигане и позициониране на товари. Устройството може да бъде използвано в различни приложения, включително и като алтернатива при подмяна на хидравлични системи за позициониране. „Винтовият крик Muli 0 допълва серията Muli. Проектиран е специално за използване в тесни места, в които не могат да бъдат прилагани другите модели от сериите Muli и Jumbo 1-5“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бибус България.

 • Новата серия вакуум помпи Zebra на Busch – надежден вакуум за чувствителни индустриални приложения

  Новата серия вакуум помпи Zebra на Busch – надежден вакуум за чувствителни индустриални приложения

  Немската компания Busch e европейски лидер в разработването на вакуум-помпи и системи. „Вакуум-помпите на Busch се отличават със здравина и висока надеждност. Благодарение на тях технологията им се е превърнала в еталон за промишлен стандарт”, коментираха за Инженер.bg от фирма Адара Инженеринг, официален представител на Busch за България. Здравината и надеждността по време на работа са основни отличителни характеристики и на новата серия Zebra.

 • Електрически затягащи системи на Bosch Rexroth - висока производителност и с до 50% по-ниски разходи

  Електрически затягащи системи на Bosch Rexroth - висока производителност и с до 50% по-ниски разходи

  По-голямото влияние на разходите върху цената на изделията, непрестанно променящите се изисквания на клиентите, както и все по-строгите норми и стандарти налагат използването на гъвкави, ефективни и надеждни решения в производствените процеси. Електрическите системи за затягане на Bosch Rexroth са интелигентно решение, което съчетава всички изброени характеристики, и може да осигури висока производителност на всяка производствена линия.

 • Турбопомпи с оптимизирани лагерни системи на Pfeiffer Vacuum от Астел

  Турбопомпи с оптимизирани лагерни системи на Pfeiffer Vacuum от Астел

  Широка гама от турбопомпи на един от водещите производители на вакуумни системи в свeта Pfeiffer Vacuum, предлага у нас фирма Астел. „Турбопомпите са със скорости между 10 и 2700 литра в секунда. Отличават се с изключителна надеждност в резултат от използването на оптимизирани лагерни системи. Сред предимствата им са и високата ефективност, гъвкавост, както и добрите ценови условия, на които се предлагат”, коментираха за Инженер.bg от Астел.

 • Висококачествени металорежещи инструменти YG-1 от Отрикс

  Висококачествени металорежещи инструменти YG-1 от Отрикс

  Металорежещи инструменти на един от най-големите корейски производители YG-1 Tool предлага на българския пазар Отрикс, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Като представител на корейската компания, ние можем да осигурим на нашите партньори богата гама от металорежещи инструменти, сред които свредла, метчици, райбери и много други, включително и сервизирането им”, допълниха от Отрикс.

Още от Машини, мех. системи