Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • 3Dbgprint: 3D принтираният електрически мотоциклет на Airbus изглежда крехък, но е изненадващо здрав

  3Dbgprint: 3D принтираният електрически мотоциклет на Airbus изглежда крехък, но е изненадващо здрав

  APWorks, дъщерно дружество на Airbus Group, разработи невиждан до момента мотоциклет. Light Rider е 3D принтиран електрически мотоциклет, който тежи само 35 килограма – с над 30% по-лек от повечето традиционни електрически мотоциклети, съобщиха за Инженер.bg от 3Dbgprint. Light Rider ускорява от 0 до 80 km/h за 1 секунда и изминава до 60 km с едно зареждане. И което е най-важно – това не е прототип, а серийно производство в лимитирана колекция от 50 броя.

 • Роботизирани системи за заваряване на италианската компания Mecome от Активити Аутомейшън

  Роботизирани системи за заваряване на италианската компания Mecome от Активити Аутомейшън

  Италианската компания Mecome има над 30-годишен опит в областта на автоматичното заваряване. „Потребителят може да избере от портфолиото на компанията предварително проектирана типова конфигурация, включваща хардуерно и софтуерно обезпечаване или да възложи разработването на специална конфигурация, отговаряща на неговите изисквания“, заявиха за Инженер.bg от фирма Активити Аутомейшън, която предлага Mecome на българския пазар.

 • Химически помпи на Munsch гарантират надеждна експлоатация в агресивна среда и широк спектър на приложение

  Химически помпи на Munsch гарантират надеждна експлоатация в агресивна среда и широк спектър на приложение

  Немската компания Munsch Chemie-Pumpen е водещ производител на неметални помпи за изпомпване на агресивни, абразивни, химически активни течности и флуидни смеси. „Когато трябва да се транспортират агресивни химически течности, киселини и основи, използването на традиционните помпи просто е невъзможно. В такива случаи, оборудването трябва да е със специална конструкция и да бъде изпълнено от материали, устойчиви към корозия".

 • Антем: Система за мониторинг и диагностика на състоянието на машини с VI-6080 и Compass 6000 на Bruell & Kjaer Vibro

  Антем: Система за мониторинг и диагностика на състоянието на машини с VI-6080 и Compass 6000 на Bruell & Kjaer Vibro

  Производствените съоръжения обикновено включват различни видове машини. Някои от тях се доставят с вградена система за защита, докато други трябва да бъдат допълнително оборудвани от потребителите. Често се случва една инсталация да разполага с няколко вида системи за защита. Оптимално решение е да бъде инсталирана една система за мониторинг на състоянието, която да обработва цялата информация от всички машини, независимо коя система за защита я е предоставила.

 • Оптимална стругова производителност с двушпинделнен CNC струг Т252-2S от РАИС

  Оптимална стругова производителност с двушпинделнен CNC струг Т252-2S от РАИС

  Двушпинделният CNC струг Т252-2S е сред най-новите разработки на водещия български производител на металообработващи машини РАИС, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. С този струг могат да бъдат извършвани широк диапазон от стругови обработки при едновременна работа на двата шпиндела и двете револверни глави в серийно производство. Изключително стабилната и корава конструкция на Т252-2S гарантира постигането на оптимална стругова производителност.

 • Вертикален обработващ център VMC350 на РАИС за обработка на детайли с висока скорост на рязане

  Вертикален обработващ център VMC350 на РАИС за обработка на детайли с висока скорост на рязане

  В качеството си на утвърден производител на металообработващи машини, българската фирма РАИС разработва и предлага широк асортимент от стругови машини и обработващи центри, сред които е и 5-осният вертикален обработващ център VMC350. “Този обработващ център е с оптимална конструкция, осигуряваща: минимални топлинни деформации; отсъствие на вибрации в процеса на работа; висока и стабилна геометрична точност“, коментираха за Инженер.bg от РАИС.

 • Отрикс: ZCC използва богата гама от сплави за изработката на твърдосплавни пластини за фрезоване

  Отрикс: ZCC използва богата гама от сплави за изработката на твърдосплавни пластини за фрезоване

  Фрезите с твърдосплавни пластини често са предпочитан инструмент при извършване на фрезови операции поради постиганата висока производителност и качество на обработваната повърхност. „Благодарение на партньорството ни със Z Cemented Carbide Cutting Tools (ZCC-CT), ние можем да предложим на нашите клиенти богат набор от твърдосплавни пластини за фрезоване, съобразно обработвания метал“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Отрикс.

 • Пълна гама от решения за маталографски анализ на PRESI от Астел

  Пълна гама от решения за маталографски анализ на PRESI от Астел

  Френската компания PRESI е с 50 годишен опит в разработването, производството и дистрибуцията на машини и апарати в областта на металографията. „Компанията е сред водещите производители на машини за рязане и полиране на материали в областта на металургията и топлинната обработка, както и за пробоподготовка за работа с микроскопска и спектрометрична техника. Продуктовото й портфолио включва и широка гама от апарати за прецизно измерване на твърдост и микротвърдост на материалите”, коментираха за Инженер.bg от фирма Астел.

 • Двушпинделен CNC струг Т202-2S на РАИС – висока производителност, устойчивост и скорост

  Двушпинделен CNC струг Т202-2S на РАИС – висока производителност, устойчивост и скорост

  Двушпинделният CNC струг Т202-2S, разработен от утвърденото български производител на металообработващи машини РАИС, е конструиран така, че да може да изпълнява широк диапазон комплексни стругови обработки, върху детайли със средни размери, в серийно производство. Характеризира се с високи производителност, устойчивост и скорост при всички стругови обработки, върху различни материали.

 • Компактни винтови крикове Muli на Thomson, дори в космически инженерни съоръжения

  Компактни винтови крикове Muli на Thomson, дори в космически инженерни съоръжения

  Thomson представя нов прецизно изработен винтов крик с компактна конструкция за ефективно и надеждно повдигане и позициониране на товари. Устройството може да бъде използвано в различни приложения, включително и като алтернатива при подмяна на хидравлични системи за позициониране. „Винтовият крик Muli 0 допълва серията Muli. Проектиран е специално за използване в тесни места, в които не могат да бъдат прилагани другите модели от сериите Muli и Jumbo 1-5“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бибус България.

Още от Машини, мех. системи