Анализи / Техн. решения

 • Пълна гама от решения за маталографски анализ на PRESI от Астел

  Пълна гама от решения за маталографски анализ на PRESI от Астел

  Френската компания PRESI е с 50 годишен опит в разработването, производството и дистрибуцията на машини и апарати в областта на металографията. „Компанията е сред водещите производители на машини за рязане и полиране на материали в областта на металургията и топлинната обработка, както и за пробоподготовка за работа с микроскопска и спектрометрична техника. Продуктовото й портфолио включва и широка гама от апарати за прецизно измерване на твърдост и микротвърдост на материалите”, коментираха за Инженер.bg от фирма Астел.

 • Двушпинделен CNC струг Т202-2S на РАИС – висока производителност, устойчивост и скорост

  Двушпинделен CNC струг Т202-2S на РАИС – висока производителност, устойчивост и скорост

  Двушпинделният CNC струг Т202-2S, разработен от утвърденото български производител на металообработващи машини РАИС, е конструиран така, че да може да изпълнява широк диапазон комплексни стругови обработки, върху детайли със средни размери, в серийно производство. Характеризира се с високи производителност, устойчивост и скорост при всички стругови обработки, върху различни материали.

 • Компактни винтови крикове Muli на Thomson, дори в космически инженерни съоръжения

  Компактни винтови крикове Muli на Thomson, дори в космически инженерни съоръжения

  Thomson представя нов прецизно изработен винтов крик с компактна конструкция за ефективно и надеждно повдигане и позициониране на товари. Устройството може да бъде използвано в различни приложения, включително и като алтернатива при подмяна на хидравлични системи за позициониране. „Винтовият крик Muli 0 допълва серията Muli. Проектиран е специално за използване в тесни места, в които не могат да бъдат прилагани другите модели от сериите Muli и Jumbo 1-5“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Бибус България.

 • Новата серия вакуум помпи Zebra на Busch – надежден вакуум за чувствителни индустриални приложения

  Новата серия вакуум помпи Zebra на Busch – надежден вакуум за чувствителни индустриални приложения

  Немската компания Busch e европейски лидер в разработването на вакуум-помпи и системи. „Вакуум-помпите на Busch се отличават със здравина и висока надеждност. Благодарение на тях технологията им се е превърнала в еталон за промишлен стандарт”, коментираха за Инженер.bg от фирма Адара Инженеринг, официален представител на Busch за България. Здравината и надеждността по време на работа са основни отличителни характеристики и на новата серия Zebra.

 • Електрически затягащи системи на Bosch Rexroth - висока производителност и с до 50% по-ниски разходи

  Електрически затягащи системи на Bosch Rexroth - висока производителност и с до 50% по-ниски разходи

  По-голямото влияние на разходите върху цената на изделията, непрестанно променящите се изисквания на клиентите, както и все по-строгите норми и стандарти налагат използването на гъвкави, ефективни и надеждни решения в производствените процеси. Електрическите системи за затягане на Bosch Rexroth са интелигентно решение, което съчетава всички изброени характеристики, и може да осигури висока производителност на всяка производствена линия.

 • Турбопомпи с оптимизирани лагерни системи на Pfeiffer Vacuum от Астел

  Турбопомпи с оптимизирани лагерни системи на Pfeiffer Vacuum от Астел

  Широка гама от турбопомпи на един от водещите производители на вакуумни системи в свeта Pfeiffer Vacuum, предлага у нас фирма Астел. „Турбопомпите са със скорости между 10 и 2700 литра в секунда. Отличават се с изключителна надеждност в резултат от използването на оптимизирани лагерни системи. Сред предимствата им са и високата ефективност, гъвкавост, както и добрите ценови условия, на които се предлагат”, коментираха за Инженер.bg от Астел.

 • Висококачествени металорежещи инструменти YG-1 от Отрикс

  Висококачествени металорежещи инструменти YG-1 от Отрикс

  Металорежещи инструменти на един от най-големите корейски производители YG-1 Tool предлага на българския пазар Отрикс, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Като представител на корейската компания, ние можем да осигурим на нашите партньори богата гама от металорежещи инструменти, сред които свредла, метчици, райбери и много други, включително и сервизирането им”, допълниха от Отрикс.

 • Броячни везни на KERN с широк обхват на измерване предлага Мари-Бентц

  Броячни везни на KERN с широк обхват на измерване предлага Мари-Бентц

  Мари-Бентц, утвърдена българска фирма в областта на тегло-измервателните системи, доставя на българския пазар електронни броячни везни и броячни теглови системи на немската компания KERN, съобщиха за Инженер.bg от Мари-Бентц. „Ние сме изключителен представител на електронните везни на KERN за България, също така предлагаме и гаранционен и извънгаранционен сервиз”, допълниха от фирмата.

 • Серводвигатели с директно ротационно задвижване DDR и директно линейно задвижване DDL от Kollmorgen

  Серводвигатели с директно ротационно задвижване DDR и директно линейно задвижване DDL от Kollmorgen

  Основната дейност на компанията Kollmorgen e концентрирана в развоя на технически решения за прецизно управление на движението на различни механизми чрез сервозадвижване. „Времето за реакция на една добра планетарна предавка може да достигне до 1 ъглова минута. Стандартното изпълнение на серводвигателите с директно ротационно задвижване DDR на Kollmorgen се характеризира с време на повторяемост по-малко от 1 ъглова секунда. “, коментираха от Бибус България.

 • Висококачествено пневматично оборудване на AZ Рneumatica предлага Мастер

  Висококачествено пневматично оборудване на AZ Рneumatica предлага Мастер

  Пневматично оборудване на водещия италиански производител AZ Рneumatica предлага на българския пазар фирма Мастер, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Продуктите на AZ Рneumatica се отличават с високо качество и конкурентни цени, благодарение на богатия опит на италианската компания в областта на устройствата, работещи със сгъстен въздух”, коментираха от Мастер.

Още от Машини, мех. системи