Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

 • Турбопомпи с оптимизирани лагерни системи на Pfeiffer Vacuum от Астел

  Турбопомпи с оптимизирани лагерни системи на Pfeiffer Vacuum от Астел

  Широка гама от турбопомпи на един от водещите производители на вакуумни системи в свeта Pfeiffer Vacuum, предлага у нас фирма Астел. „Турбопомпите са със скорости между 10 и 2700 литра в секунда. Отличават се с изключителна надеждност в резултат от използването на оптимизирани лагерни системи. Сред предимствата им са и високата ефективност, гъвкавост, както и добрите ценови условия, на които се предлагат”, коментираха за Инженер.bg от Астел.

 • Висококачествени металорежещи инструменти YG-1 от Отрикс

  Висококачествени металорежещи инструменти YG-1 от Отрикс

  Металорежещи инструменти на един от най-големите корейски производители YG-1 Tool предлага на българския пазар Отрикс, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Като представител на корейската компания, ние можем да осигурим на нашите партньори богата гама от металорежещи инструменти, сред които свредла, метчици, райбери и много други, включително и сервизирането им”, допълниха от Отрикс.

 • Броячни везни на KERN с широк обхват на измерване предлага Мари-Бентц

  Броячни везни на KERN с широк обхват на измерване предлага Мари-Бентц

  Мари-Бентц, утвърдена българска фирма в областта на тегло-измервателните системи, доставя на българския пазар електронни броячни везни и броячни теглови системи на немската компания KERN, съобщиха за Инженер.bg от Мари-Бентц. „Ние сме изключителен представител на електронните везни на KERN за България, също така предлагаме и гаранционен и извънгаранционен сервиз”, допълниха от фирмата.

 • Серводвигатели с директно ротационно задвижване DDR и директно линейно задвижване DDL от Kollmorgen

  Серводвигатели с директно ротационно задвижване DDR и директно линейно задвижване DDL от Kollmorgen

  Основната дейност на компанията Kollmorgen e концентрирана в развоя на технически решения за прецизно управление на движението на различни механизми чрез сервозадвижване. „Времето за реакция на една добра планетарна предавка може да достигне до 1 ъглова минута. Стандартното изпълнение на серводвигателите с директно ротационно задвижване DDR на Kollmorgen се характеризира с време на повторяемост по-малко от 1 ъглова секунда. “, коментираха от Бибус България.

 • Висококачествено пневматично оборудване на AZ Рneumatica предлага Мастер

  Висококачествено пневматично оборудване на AZ Рneumatica предлага Мастер

  Пневматично оборудване на водещия италиански производител AZ Рneumatica предлага на българския пазар фирма Мастер, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Продуктите на AZ Рneumatica се отличават с високо качество и конкурентни цени, благодарение на богатия опит на италианската компания в областта на устройствата, работещи със сгъстен въздух”, коментираха от Мастер.

 • Железопътни везни за измерване на тегло на вагони в движение или в статично положение

  Железопътни везни за измерване на тегло на вагони в движение или в статично положение

  Точността е основен критерии за всеки измервателен инструмент. „Когато става въпрос за отговорни измервателни съоръжения, каквито са железопътните везни, високият клас на точност е само една от ключовите характеристики , на който е необходимо те да отговарят, наред с високо качество и надеждност, лесна експлоатация и поддръжка и т.н.”, коментираха за Инженер.bg от утвърдената в областта на тегло-измервателната техника фирма Мари-Бентц.

 • Машини за прецизно термично почистване на заусенъци от Rexroth

  Машини за прецизно термично почистване на заусенъци от Rexroth

  Повече от 40 години утвърденият производител в машиностроенето Bosch Rexroth предлага на пазара системи за термично почистване от заусенъци на сложни детайли. „Технологията TEM (thermal deburring method) на Bosch Rexroth се основава на дългогодишния опит на компанията, благодарение на който се постига бърза, точна и икономична обработка на широка гама от заготовки и детайли със сложна геометрия и контури”, съобщиха за Инженер.bg от офиса на фирма Бюро за Развитие Техника.

 • Шламови помпи Habermann за абразивни и абразивно/агресивни пулпи, представени от фирма ИКОМА

  Шламови помпи Habermann за абразивни и абразивно/агресивни пулпи, представени от фирма ИКОМА

  В редица отрасли на промишлеността, сред които химия, рудодобив и флотация, черна металургия, добив на чакъл и пясък, енергетика, прокопаване на тунели/специализирано подземно строителство, работата с абразивни или абразивно-агресивни суспензии е ежедневие. За подобни тежки приложения се изисква помпите, които се използват, да бъдат със здрава конструкция, устойчива на абразивно-агресивни въздействия.

 • Свръхпрецизна и компактна измервателна система IMS-I от Bosch Rexroth

  Свръхпрецизна и компактна измервателна система IMS-I от Bosch Rexroth

  Новата усъвършенствана измервателна система IMS-I на Rexroth може да осигури висока точност на позициониране при линейно движение в тежки експлоатационни условия. „IMS-I е индуктивна измервателна система, която представлява компактно решение за сачмени и ролкови релсови направляващи. Тя постига точност на измерването, съпоставима с тази на прецизните оптически системи”, съобщиха от фирма Бюро за Развитие Техника.

 • Предавките серия CPL на Harmonic Drive – съчетание на лекота, прецизност и компактен дизайн

  Предавките серия CPL на Harmonic Drive – съчетание на лекота, прецизност и компактен дизайн

  Бързото развитие на технологиите изисква все по-прецизни машини с повишена динамика, в съчетание с намаляване на масата и размерите на задвижването. „Серията задвижвания CPL на водещия немски производител Harmonic Drive е разработена да отговори именно на тези изисквания”, заявиха за Инженер.bg от фирма Атлас Техник, която предлага продуктите на Harmonic Drive на българския пазар.

Още от Машини, мех. системи