Форум DIGITAL INDUSTRY 2020 по време на МachTech на 7 април – Регистрирайте се сега!

Анализи / Техн. решения

 • Броячни везни на KERN с широк обхват на измерване предлага Мари-Бентц

  Броячни везни на KERN с широк обхват на измерване предлага Мари-Бентц

  Мари-Бентц, утвърдена българска фирма в областта на тегло-измервателните системи, доставя на българския пазар електронни броячни везни и броячни теглови системи на немската компания KERN, съобщиха за Инженер.bg от Мари-Бентц. „Ние сме изключителен представител на електронните везни на KERN за България, също така предлагаме и гаранционен и извънгаранционен сервиз”, допълниха от фирмата.

 • Серводвигатели с директно ротационно задвижване DDR и директно линейно задвижване DDL от Kollmorgen

  Серводвигатели с директно ротационно задвижване DDR и директно линейно задвижване DDL от Kollmorgen

  Основната дейност на компанията Kollmorgen e концентрирана в развоя на технически решения за прецизно управление на движението на различни механизми чрез сервозадвижване. „Времето за реакция на една добра планетарна предавка може да достигне до 1 ъглова минута. Стандартното изпълнение на серводвигателите с директно ротационно задвижване DDR на Kollmorgen се характеризира с време на повторяемост по-малко от 1 ъглова секунда. “, коментираха от Бибус България.

 • Висококачествено пневматично оборудване на AZ Рneumatica предлага Мастер

  Висококачествено пневматично оборудване на AZ Рneumatica предлага Мастер

  Пневматично оборудване на водещия италиански производител AZ Рneumatica предлага на българския пазар фирма Мастер, съобщиха за Инженер.bg от фирмата. „Продуктите на AZ Рneumatica се отличават с високо качество и конкурентни цени, благодарение на богатия опит на италианската компания в областта на устройствата, работещи със сгъстен въздух”, коментираха от Мастер.

 • Железопътни везни за измерване на тегло на вагони в движение или в статично положение

  Железопътни везни за измерване на тегло на вагони в движение или в статично положение

  Точността е основен критерии за всеки измервателен инструмент. „Когато става въпрос за отговорни измервателни съоръжения, каквито са железопътните везни, високият клас на точност е само една от ключовите характеристики , на който е необходимо те да отговарят, наред с високо качество и надеждност, лесна експлоатация и поддръжка и т.н.”, коментираха за Инженер.bg от утвърдената в областта на тегло-измервателната техника фирма Мари-Бентц.

 • Машини за прецизно термично почистване на заусенъци от Rexroth

  Машини за прецизно термично почистване на заусенъци от Rexroth

  Повече от 40 години утвърденият производител в машиностроенето Bosch Rexroth предлага на пазара системи за термично почистване от заусенъци на сложни детайли. „Технологията TEM (thermal deburring method) на Bosch Rexroth се основава на дългогодишния опит на компанията, благодарение на който се постига бърза, точна и икономична обработка на широка гама от заготовки и детайли със сложна геометрия и контури”, съобщиха за Инженер.bg от офиса на фирма Бюро за Развитие Техника.

 • Шламови помпи Habermann за абразивни и абразивно/агресивни пулпи, представени от фирма ИКОМА

  Шламови помпи Habermann за абразивни и абразивно/агресивни пулпи, представени от фирма ИКОМА

  В редица отрасли на промишлеността, сред които химия, рудодобив и флотация, черна металургия, добив на чакъл и пясък, енергетика, прокопаване на тунели/специализирано подземно строителство, работата с абразивни или абразивно-агресивни суспензии е ежедневие. За подобни тежки приложения се изисква помпите, които се използват, да бъдат със здрава конструкция, устойчива на абразивно-агресивни въздействия.

 • Свръхпрецизна и компактна измервателна система IMS-I от Bosch Rexroth

  Свръхпрецизна и компактна измервателна система IMS-I от Bosch Rexroth

  Новата усъвършенствана измервателна система IMS-I на Rexroth може да осигури висока точност на позициониране при линейно движение в тежки експлоатационни условия. „IMS-I е индуктивна измервателна система, която представлява компактно решение за сачмени и ролкови релсови направляващи. Тя постига точност на измерването, съпоставима с тази на прецизните оптически системи”, съобщиха от фирма Бюро за Развитие Техника.

 • Предавките серия CPL на Harmonic Drive – съчетание на лекота, прецизност и компактен дизайн

  Предавките серия CPL на Harmonic Drive – съчетание на лекота, прецизност и компактен дизайн

  Бързото развитие на технологиите изисква все по-прецизни машини с повишена динамика, в съчетание с намаляване на масата и размерите на задвижването. „Серията задвижвания CPL на водещия немски производител Harmonic Drive е разработена да отговори именно на тези изисквания”, заявиха за Инженер.bg от фирма Атлас Техник, която предлага продуктите на Harmonic Drive на българския пазар.

 • Електромеханичните задвижвания на Thomson са алтернатива на хидравличните цилиндри

  Електромеханичните задвижвания на Thomson са алтернатива на хидравличните цилиндри

  Компанията Thomson обяви пазарния дебют на нова версия на модела със сачмено-винтово задвижване T130 от Т-серията прецизни линейни задвижвания (PLA). Диаметърът на винта е 50 mm, моделът е предназначен за статични натоварвания до 80 kN и дължина на работния ход до 2 m. „Новото изпълнение осигурява надеждно позициониране в широка гама линейни индустриални приложения, както в закрити помещения, така и на открито“, коментираха от фирма Бибус България.

 • Роботизирана машина Robodrill на Fanuc - универсално решение за широк диапазон от приложения

  Роботизирана машина Robodrill на Fanuc - универсално решение за широк диапазон от приложения

  Едва ли Айзък Азимов е предполагал, че по-малко от век след разказите "Аз, роботът", ще се превърне в кръстник на цяло направление в развитието на техниката и технологиите, обединено от човешката мечта да създаде електро-механично свое подобие. Сред компаниите-новатори в областта на роботиката е и водещия японски производител Fanuc, а тема на настоящата статия е машината Robodrill .

Още от Машини, мех. системи