Анализи / Техн. решения

 • Железопътни везни за измерване на тегло на вагони в движение или в статично положение

  Железопътни везни за измерване на тегло на вагони в движение или в статично положение

  Точността е основен критерии за всеки измервателен инструмент. „Когато става въпрос за отговорни измервателни съоръжения, каквито са железопътните везни, високият клас на точност е само една от ключовите характеристики , на който е необходимо те да отговарят, наред с високо качество и надеждност, лесна експлоатация и поддръжка и т.н.”, коментираха за Инженер.bg от утвърдената в областта на тегло-измервателната техника фирма Мари-Бентц.

 • Машини за прецизно термично почистване на заусенъци от Rexroth

  Машини за прецизно термично почистване на заусенъци от Rexroth

  Повече от 40 години утвърденият производител в машиностроенето Bosch Rexroth предлага на пазара системи за термично почистване от заусенъци на сложни детайли. „Технологията TEM (thermal deburring method) на Bosch Rexroth се основава на дългогодишния опит на компанията, благодарение на който се постига бърза, точна и икономична обработка на широка гама от заготовки и детайли със сложна геометрия и контури”, съобщиха за Инженер.bg от офиса на фирма Бюро за Развитие Техника.

 • Шламови помпи Habermann за абразивни и абразивно/агресивни пулпи, представени от фирма ИКОМА

  Шламови помпи Habermann за абразивни и абразивно/агресивни пулпи, представени от фирма ИКОМА

  В редица отрасли на промишлеността, сред които химия, рудодобив и флотация, черна металургия, добив на чакъл и пясък, енергетика, прокопаване на тунели/специализирано подземно строителство, работата с абразивни или абразивно-агресивни суспензии е ежедневие. За подобни тежки приложения се изисква помпите, които се използват, да бъдат със здрава конструкция, устойчива на абразивно-агресивни въздействия.

 • Свръхпрецизна и компактна измервателна система IMS-I от Bosch Rexroth

  Свръхпрецизна и компактна измервателна система IMS-I от Bosch Rexroth

  Новата усъвършенствана измервателна система IMS-I на Rexroth може да осигури висока точност на позициониране при линейно движение в тежки експлоатационни условия. „IMS-I е индуктивна измервателна система, която представлява компактно решение за сачмени и ролкови релсови направляващи. Тя постига точност на измерването, съпоставима с тази на прецизните оптически системи”, съобщиха от фирма Бюро за Развитие Техника.

 • Предавките серия CPL на Harmonic Drive – съчетание на лекота, прецизност и компактен дизайн

  Предавките серия CPL на Harmonic Drive – съчетание на лекота, прецизност и компактен дизайн

  Бързото развитие на технологиите изисква все по-прецизни машини с повишена динамика, в съчетание с намаляване на масата и размерите на задвижването. „Серията задвижвания CPL на водещия немски производител Harmonic Drive е разработена да отговори именно на тези изисквания”, заявиха за Инженер.bg от фирма Атлас Техник, която предлага продуктите на Harmonic Drive на българския пазар.

 • Електромеханичните задвижвания на Thomson са алтернатива на хидравличните цилиндри

  Електромеханичните задвижвания на Thomson са алтернатива на хидравличните цилиндри

  Компанията Thomson обяви пазарния дебют на нова версия на модела със сачмено-винтово задвижване T130 от Т-серията прецизни линейни задвижвания (PLA). Диаметърът на винта е 50 mm, моделът е предназначен за статични натоварвания до 80 kN и дължина на работния ход до 2 m. „Новото изпълнение осигурява надеждно позициониране в широка гама линейни индустриални приложения, както в закрити помещения, така и на открито“, коментираха от фирма Бибус България.

 • Роботизирана машина Robodrill на Fanuc - универсално решение за широк диапазон от приложения

  Роботизирана машина Robodrill на Fanuc - универсално решение за широк диапазон от приложения

  Едва ли Айзък Азимов е предполагал, че по-малко от век след разказите "Аз, роботът", ще се превърне в кръстник на цяло направление в развитието на техниката и технологиите, обединено от човешката мечта да създаде електро-механично свое подобие. Сред компаниите-новатори в областта на роботиката е и водещия японски производител Fanuc, а тема на настоящата статия е машината Robodrill .

 • FLURO Gelenklager разшири широката гама шарнирни накрайници и сферични плъзгащи лагери

  FLURO Gelenklager разшири широката гама шарнирни накрайници и сферични плъзгащи лагери

  Продуктовото портфолио на утвърдената немската компания FLURO Gelenklager включва широка гама сферични плъзгащи лагери, сертифицирани по строгите изисквания на стандарта DIN ISO 12240-1 и шарнирни накрайници от сериите K и E по DIN ISO 12240-4. "Наскоро FLURO разшири производствената си програма с аксиални лагери и сферични плъзгащи лагери с ъглов контакт, ъглови шарнири, вилки, контрагайки и гумени уплътнения“, съобщиха за Инженер.bg от фирма Мултиинженеринг.

 • ВИДЕО: пълен контрол с лазерен 2D скенер TiM5xx на Sick в зона с радиус от 10 m

  ВИДЕО: пълен контрол с лазерен 2D скенер TiM5xx на Sick в зона с радиус от 10 m

  Пред съвременните системи за зоново наблюдение се поставят различни и разнообразни задачи: от защита на произведения на изкуството до регистриране на палети и охраняване на сгради. Независимо от това за какво конкретно се използват те, замърсяванията и влагата не трябва да оказват влияние върху работата им. „Лазерният скенер TiM5xx на Sick внася сигурност в наблюдаваната от него зона, като нищо не може да влезе или излезе от нея, без да бъде сканирано“, категорични са от фирма Годо Сензор.

 • Металообработващи машини от последно поколение показа Doosan Infracore на SIMTOS 2014 в Сеул

  Металообработващи машини от последно поколение показа Doosan Infracore на SIMTOS 2014 в Сеул

  Водещият корейски производител на металообработващи машини Doosan демонстрира възможностите на развойния си център и производствения си капацитет, представяйки 31 модела машини от висок клас по време на тазгодишното издание на Международното технологично изложение SIMTOS в Сеул, съобщиха за Инженер.bg от фирма Лазатек, предлагаща машините на Doosan у нас. На площ от от 1800 кв.м. Doosan Infracore показа оптимизирани иновативни технически решения.

Още от Машини, мех. системи