Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Анализи / Техн. решения

TX 710, L 310, XMesh и FreshSafe – устойчивите опаковъчни решения за плодове и зеленчуци от Multivac

24.02.2020 г.

Multivac е един от водещите доставчици в световен мащаб на опаковъчни решения за хранителни продукти от всякакъв тип, както и на здравни и индустриални продукти. В това число фирмата предлага устойчиви опаковъчни решения за плодове и зеленчуци удължаващи срока на годност на пресните продукти, както и концепции и атрактивни начини за опаковане и етикетиране освен на плодовете и зеленчуците и на всякакви видове закуски и прясно нарязани продукти. Сред алтернативите на фирмата са най-различни опаковъчни машини, материали и иновативни методи, за приложението, на които разказаха от Мултивак България пред Инженер.bg.

 

 

Оборудване за бързо опаковане по правилния начин

 

TX 710 е трейсийлър от ново поколение X-линия, с иновативна технология на машината с цялостна сензорна система, интелигентно управление и изключителна надеждност на процесите. Всички тези характеристики я превръщат в еталон по отношение на качеството на опаковката и постоянно високата производителност. Едно от приложенията ѝ е за опаковане на ягоди в картонени тарелки, запечатани с еднослойно PET фолио.

 

Производителите от царевичната индустрия могат да се възползват от устойчиво решение за опаковане на цели царевици на компактната термоформовъчна опаковъчна машина R085. Тази ефективна машина е разработена за малки по размер партиди. Има версия e-concept, чрез която може да функционира дори без сгъстен въздух и вода, което допринася за удобство при позициониране в производствените площи или нужда от преместване.

 

L 310 е конвейерно етикетиращо устройство за кръгово етикетиране на опаковки. Този тип опаковане предлага много възможности за дизайн на опаковката, което от своя страна допринася за атрактивността на продукта в търговската мрежа.

 

Ефективни концепции за опаковане

 

XMesh® и FreshSafe решенията на Multivac са особени рентабилни, тъй като при тях се използват стандартни опаковъчни ресурси и няма необходимостта от съхранение на материали с различни перфорации. XMesh® е материал с мрежеста структура, осигуряваща пропускливостта на въздуха, която е толкова важна за плодовете и зеленчуците, гарантирайки постигането на удължен срок на годност на продукта. FreshSafe е система за термоформовъчни опаковъчни машини и трейсийлъри като при нея горното фолио е редово перфорирано в момента на опаковането. Шаблона на перфориране може да бъде индивидуално проектиран за опакования продукт. Това означава, че за опаковките тип EMAP например може да се зададе определена газопропускливост, което значително увеличава срока на годност.

 

 

Повече информация за Мултивак България ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Мултивак България

Още от Машини, мех. системи