Научете последните иновации при обработването на повърхности на Metal Days Conference с домакини: Tiger, Henkel, Rösler, Mankiewicz и Wagner, на 24 и 25 април т.г.

Дискусии / Позиции

 • Атлас Копко България „облече“ офиса си у нас с модерна и стилна визия от XXI век

  Атлас Копко България „облече“ офиса си у нас с модерна и стилна визия от XXI век

  Атлас Копко България, дъщерно дружество на утвърдения шведски производител на индустриални решения Atlas Copco, изцяло преобрази офиса си у нас в отговор на нарастващите нужди на бизнеса от 21 век. Трансформацията бе част от бизнес стратегията на компанията за устойчива производителност, подчинена на принципите на ABW. По този повод българската фирма бе домакин на тържествено събитие, което бе уважено от множество гости, служители и директори на компанията на международно ниво. Сред тях бяха г-н Джон Хорт и г-н Атанасиос Маркакис.

 • Индустриални роботи: Предлагаме роботи втора употреба на технологичните пионери KUKA Robotics

  Индустриални роботи: Предлагаме роботи втора употреба на технологичните пионери KUKA Robotics

  Съвсем скоро ще бъде почти невъзможно да си представим производство без индустриални роботи. От друга страна, вече не са едно и две местата по света, в които симпатични механизирани човечета с изкуствен интелект се използват за различни цели. За един от пионерите в развоя на роботиката и как стартира дейността му разказват от българската фирма Индустриални роботи. Вижте с какви любопитни факти ни запознаха от Индустриални роботи за историята на новаторите в областта KUKA Robotics.

 • Грижа за служителите по немски модел и стажантска програма ще представи Мултивак по време на „Стажове“ 2018

  Грижа за служителите по немски модел и стажантска програма ще представи Мултивак по време на „Стажове“ 2018

  На 17 и 18 април 2018 г. предстои поредното издание на един от най- мащабните кариерни форуми, организиран от Технически университет – София, а именно „Стажове“. Традиционен участник в събитието е Мултивак България Продакшън, с чиито представители студентите ще могат да се срещнат на 17 април в корпус 12 на ТУ – София. Екипът на Инженер.bg се срещна с HR-мениджъра на компанията Георги Тодоров, който разказа интересни факти за стажантската програма.

 • Георги Вакареев от Стомана Индъстри: „Интервюто за работа е като сделка, в която продаваш професионалните си качества“

  Георги Вакареев от Стомана Индъстри: „Интервюто за работа е като сделка, в която продаваш професионалните си качества“

  Знаете ли за коя работна позиция е най-трудно да се намери служител в българското стоманодобивно предприятие с дългогодишни традиции? А за коя е най-лесно? Срещнахме се с HR-експерта на Стомана Индъстри г-н Георги Вакареев, за да научим повече за подбора на персонал в компанията. Какво разказа той за тежестта на едно инженерно CV и що за сделка е интервюто за работа, ви представяме в настоящия материал, посветен на работата на техническите специалисти в Стомана Индъстри.

 • Адара Инженеринг: Конструкцията на самозасмукващите помпи Argal позволява по-големи смукателни височини

  Адара Инженеринг: Конструкцията на самозасмукващите помпи Argal позволява по-големи смукателни височини

  Самозасмукващите помпи са необходимо и ефективно оборудване в различни сектори на индустрията и доказателство за това е неизменното им присъствие в портфолиото на компаниите, произвеждащи помпени решения. Един от лидерите в бранша – италианският производител Argal, е разработил три различни модела, работещи на този принцип, всеки – със своите специфики и области на приложение. Повече за самозасмукващите помпи ни разказаха специалистите от Адара Инженеринг.

 • Платформата FIELD на FANUC обединява концепциите Industry 4.0 и IoT в помощ на всички сфери на производството

  Платформата FIELD на FANUC обединява концепциите Industry 4.0 и IoT в помощ на всички сфери на производството

  Една от най-новите разработки на FANUC във връзка с Industry 4.0 е облачно базираната отворена платформа FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive System), която е предназначена за анализ и самообучение на машини и роботи в произволни производствени условия. Със системата FIELD компанията презентира технологии, използвани в продуктовата гама на FANUC за автоматизация на производството и в съответствие с концепциите за индустриалния интернет на нещата (IIoT) и Индустрия 4.0.

 • Ейч Ти Ай България: Продуктовият ни асортимент включва уникалните муфени връзки на Victaulic

  Ейч Ти Ай България: Продуктовият ни асортимент включва уникалните муфени връзки на Victaulic

  Сред основните пазарни предимства на Ейч Ти Ай България е наличието на огромно разнообразие от продукти, сериозните складови наличности и изключително добрата логистика. Със стъпването си на българския пазар, международното дружество се заяви като предпочитан партньор при изпълнението на инфраструктурни и промишлени проекти. Един от тях е реализиран през 2015 г. и касае доставката на дебелостенни стоманени тръби и муфи Victaulic.

 • Висока производителност на ниска цена с роботизираните решения „втора употреба“ на Индустриални роботи ЕООД

  Висока производителност на ниска цена с роботизираните решения „втора употреба“ на Индустриални роботи ЕООД

  Търсите ефективност и по-висока производителност във вашето производство? Планирате да оптимизирате и автоматизирате процесите? Нужно ли е обаче да плащате високата цена, с която е обвързано това решение, когато има в пъти по-евтина алтернатива, която може да ви гарантира същите положителни резултати? Индустриални роботи ЕООД е именно компанията, която предлага пълен набор от изцяло рециклирани роботи „втора употреба“, при изключително изгодни условия и 100% функционалност.

 • Солид Фил: „Нашата мисия е да запознаем бизнеса с изумителните възможности на 3D принтирането“

  Солид Фил: „Нашата мисия е да запознаем бизнеса с изумителните възможности на 3D принтирането“

  Българската компания Солид Фил, пионер у нас в областта на 3D принтирането, е вече традиционен участник на техническите изложения в страната. Най-мащабното сред тях – Международния технически панаир в Пловдив, Солид Фил беляза със специална мисия, а именно – да запознае в дълбочина бизнеса с важността и значението на своята дейност. „3D принтирането отваря многобройни „врати“ за индустрията в почти всичките ѝ направления, коментираха за Инженер.bg от компанията.

 • Wittmann 4.0 – единствената в света система за интеграция на периферни устройства към управлението на индустриални машини

  Wittmann 4.0 – единствената в света система за интеграция на периферни устройства към управлението на индустриални машини

  Иновативното решение Wittmann 4.0, разработено в съответствие с философията на Индустрия 4.0, на лидера в производството на шприц машини и периферии за тях Wittmann Battenfeld бе основен тематичен акцент по време на тазгодишното участие на компанията на Международен технически панаир – Пловдив. „Wittmann 4.0 е единствената в света система за интеграция на периферни устройства към управлението на индустриални машини“, коментира г-н Ясен Щерев, управител на Витман Батенфелд България.

Още от Машини, мех. системи