Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

От Адара Инженеринг с коментар за използването на индустриални помпи от полиетилен с високо молекулно тегло

11.03.2020 г.


Процесите по третиране на води, както и голяма част от индустриалните дейности, при които се използват различни флуиди, налагат търсенето на устойчиво на агресивни среди оборудване. Италианският производител Argal предлага надеждно решение за подобен тип приложения. Новата гама помпи ASTRAsolid надгражда съществуващите решения с още по-високо ниво на устойчивост. Как е постигнато това и какви материали са използвани? Отговор за читателите на Инженер.bg дадоха от доказаната българска компания Адара Инженеринг – партньор на Argal у нас.Новите AODD (Air-Operated Double Diaphragm) помпи ASTRAsolid са изработени от твърд блок UHMW-PE, за да отговорят на специфичните изисквания на някои приложения, използващи абразивни, корозивни и агресивни течности. Подходящи са както за вътрешна, така и за външна инсталация, включително и за използване във взривоопасни зони“, заявиха от Адара Инженеринг.


Помпите ASTRAsolid (DDS) споделят същите конструктивни и работни предимства като помпите ASTRAevo: бърза пневматика, оптимизирани разтоварващи системи за повишаване на производителността (без да се влияе върху консумацията на въздух) и оптимизиран вътрешен дизайн за вискозни течности. Те обаче са произведени от UHMW-PE.


Защо са необходими решения от UHMW-PE?


„Този материал представлява специален полиетилен с високо високо молекулно тегло – Ultra High Molecular Weight Polyethylene. Това го прави изключително здрав и износоустойчив“, посочиха специалистите от българското дружество.


Гамата се предлага с централен блок, изпълнен от пластмаса или метал, като всички стандартни метални и термопластични изпълнения са подходящи за експлоатация във взривоопасна атмосфера, класифицирана като зона 2.


Помпите ASTRAsolid намират приложение при специфични операции на пренос на абразивни, корозивни течности, използвани в процесите на оползотворяване на отпадъци, керамичната промишленост, в металообработката, при преработката на морска вода и третирането на питейна и отпадъчна вода.

 

Със своите специфични и висококачествени решения Argal е предпочитан партньор в най-различни сектори от индустрията. През 2019 г. компанията е реализирала редица предизвикателни проекти. Ето най-любопитните сред тях:

- Central Phuket AQUARIA: Един от най-големите аквариуми в света се намира в Тайланд и работи с помпи Argal. А ние вече Ви разказахме за проекта;

- Ферми за скариди отново в Тайланд: Съоръжението е сред най-големите и важни за местния пазар, а сега там са инсталирани 27 центробежни FRP помпи;

- Преработка на отпадъчни води в две енергийни компании в Европа: за приложение в силно корозивна среда е избрана гамата ASTRAevo;

- Европейски завод за преработка на стомана се довери на Argal Quantum за изпомпване на агресивни технологични води;

- Инсталация за хлориране в Северна Европа съвсем скоро ще инсталира SATURNevo FRP.

 

Повече информация за Адара Инженеринг ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Адара Инженеринг, Argal

Още от Машини, мех. системи