Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Грижа за служителите по немски модел и стажантска програма ще представи Мултивак по време на „Стажове“ 2018

23.02.2018 г.На 17 и 18 април 2018 г. предстои поредното издание на един от най-мащабните кариерни форуми, организиран от Технически университет – София, а именно „Стажове“. Традиционен участник в събитието е Мултивак България Продакшън, с чиито представители студентите ще могат да се срещнат на 17 април в корпус 12 на ТУ – София. Екипът на Инженер.bg се срещна с HR-мениджъра на компанията Георги Тодоров, който разказа интересни факти за стажантската програма и за немския модел, интегриран в българското дъщерно дружество на един от световните лидери в опаковъчната индустрия. „Отношението и грижата на компанията към нейните служители са на високо ниво. В този аспект Мултивак България Продакшън се различава значително от повечето български фирми“, заяви той по време на разговора ни.


Производствената дейност на Мултивак в България стартира през 2015 г. Тогава започва и стажантската програма, насочена най-вече към машинни инженери. „Първата ни стажантка привлякохме по време на „Дни на кариерата“, друг кариерен форум, организиран от ТУ - София. Тя беше изключително мотивирана да се обучава и да работи при нас. След стажа, който премина в рамките на няколко месеца, помогнахме за успешното ѝ дипломиране, за да се представи отлично на дипломната си защита“, разказа г-н Тодоров с усмивка.


Днес първата стажантка на Мултивак България Продакшън е заместник на мениджъра по качество – важна и отговорна позиция в българското дружество.


„Имаме още четирима души, които дойдоха при нас от кариерни форуми и останаха на работа след успешното завършване на стажа. Стажантската ни програма е платена и сключваме договор с всеки стажант, като съобразяваме заетостта с образованието му. Стремим се стажът да е изключително практически ориентиран“, коментира HR-експертът на компанията.


В Мултивак България Продакшън назначават максимум двама или трима стажанти по едно и също време, за да може всеки от тях да получи нужното внимание и време за обучение от ментора си. „Ние споделяме опита си с нашите стажанти и нови служители, за да навлязат бързо в работата и да са полезни в процеса“, поясни г-н Тодоров и допълни: „Засега основният фокус на стажантската ни програма е върху производството, но предстои да развием и позициите за отдел „Планиране и доставки“, който е ключов за дейността на компанията“.


Българското дружество може да се похвали с изключително млад екип. Най-възрастният служител е на около 50 г., а всички останали варират между 20 и 35 г. „Имаме система за развитие на кадрите, която разработихме заедно с управителя. Идеята ни е всеки, който има желание да се развива, да може да го прави при нас по най-добрия начин“, разясни още мениджърът по човешки ресурси.Относно висшето техническо образование в страната и подготовката на студентите, които отиват на стаж в Мултивак България, Георги Тодоров споделя, че най-важното е какво сам успееш да вземеш от обучението си, колко инициативен си и как сам развиваш интересите си. Според него висшето техническо образование има нужда от осъвременяване най-вече от гледна точка на практическото обучение, но затова пък стажантската програма на компанията се стреми да предостави най-добрите условия за развитие на младите специалисти.


„Мултивак България поддържа силно развита социална политика. Ние не сме побългарена немска компания, напротив – стараем се да внедряваме и тук моделите и процедурите на дружеството в Германия. Базата ни разполага с хотелска част, в която могат да отсядат наши партньори, стажанти и гости, ресторант, учебен център и всичко необходимо, за да осигурим условията за спокойно и стабилно развитие на нашите служители“, допълни в заключение г-н Тодоров.


По време на „Стажове“ 2018 представители на компанията ще са на разположение на всички заинтересовани студенти и млади специалисти. „Ще очакваме бъдещите инженери на 17 април в корпус 12 на ТУ – София. Но по-нетърпеливите могат да кандидатстват за нашите стажантски програми и предварително. Необходимо е единствено да изпратят CV на careers@bg.multivac.com, информираха от българското дружество.


Информация за Мултивак България Продакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Мултивак България Продакшън, Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи