Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Джи Ойл Експерт: Центрофугите за стружки DS на Lanner са с патентована технология за подвижно дъно

05.09.2018 г.


Опазване на околната среда, големи разходи, свързани с утилизацията и високи цени на суровините – има толкова основателни причини да се събират и да се връщат стружките и металните остатъци от металообработката обратно като суровини, защото тези ценни материали са нещо повече от промишлени отпадъци. „Немската компания Lanner е утвърден производител на високотехнологично и иновативно оборудване за обработка на метални стружки, смилане на утайки и отстраняване на охладителни течности, в т.ч. центрофуги за алуминиеви, стоманени, медни, месингови и други видове стружки. Центрофугите DS са с патентована технология и подвижно дъно, като осигуряват автоматична и непрекъсната работа, оптимално обезмасляване, лесна поддръжка и бърза възвръщаемост на инвестицията”, заявиха за Инженер.bg от фирма Джи Ойл Експерт, официален представител и дистрибутор на Lanner за България.Какъв е принципът на работа на центрофугите DS?


Центробежният барабан е решен конструктивно с хидравлично задвижвано дъно, което извършва вертикални и въртеливи движения. Стружките, които непрекъснато се подават през бункера, попадат в барабана с въртящото се подвижно дъно и се отлагат по стените в резултат на центробежната сила. Подвижното дъно се премества нагоре и придвижва стружките (б.ред. или шлама) към ситото, при което от тях се отделя охлаждащата течност. След няколко предварително програмирани цикъла на повдигане сухите стружки преминават горния ръб на барабана, излизат надолу през бункера за събиране и постъпват на конвейера под центрофугата. Извлечената охлаждаща течност се събира в резервоар и може да бъде върната обратно в производството или да бъда подложена на допълнителна обработка.


Центрофугите DS на Lanner имат функция за самопочистване, с което намаляват разходите за труд, свързани с допълнително почистване на барабаните. „Устройствата се характеризират с изключително безшумен режим на работа“, разказаха от Джи Ойл Експерт.


Предимства на центрофугите за стружки DS:


  •  - Максимална степен на обезмасляване;

  •  - Самопочистване;

  •  - Дълъг експлоатационен живот;

  •  - Лесен монтаж и поддръжка;

  •  - Напълно автоматична и непрекъсната работа;

  •  - Компактна конструкция;

  •  - Бърза възвръщаемост на инвестицията;

  •  - Ниски разходи за поддръжка;

  •  - Изключителна износоустойчивост;

  •  - Лесно техническо обслужване.


Повече информация за Джи Ойл Експерт ЕООД – марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Джи Ойл Експерт, Lanner

Още от Машини, мех. системи