Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Димитър Славов от Омникар БГ: Анализът на смазочните течности помага за безаварийната експлоатация на машините

02.10.2018 г.


За поредна година най-старото интернационално изложение у нас – Международен технически панаир – Пловдив, събра в града под тепетата доказани, смели и иновативни компании, които представиха последните новости от света на технологиите, инженеринга и машиностроенето. В рамките на форума екипът на Инженер.bg се срещна с г-н Димитър Славов, мениджър „Индустриални продукти“ в Омникар БГ, с когото разговаря за важността на смазочните течности и за добрите практики в световен мащаб.Омникар БГ е официален дистрибутор на моторни масла и смазочни продукти Mobil™ за България, както и един от утвърдените партньори на фирма Витман Батенфелд България. Българското дружество, част от структурата на австрийския пионер в областта на шприцмашините Wittmann Battenfeld, е традиционен участник на Пловдивския есенен панаир и тази година даде възможност на всички свои гости да се докоснат до още един аспект от машинната експлоатация – смазочните течности.


Именно на щанда на Витман Батенфелд разговаряхме с г-н Славов от Омникар БГ за предстоящите им инициативи, както и за консултантската дейност на компанията.


„Нашата цел е не просто да продаваме машинни и автомобилни масла, но и да оказваме съдействие на нашите клиенти и партньори по всички възможни начини, като им предоставяме комплексни и висококачествени услуги“, посочи той и допълни: „Ето защо подхождаме индивидуално към всеки случай. Разполагаме с екип от инженери, които извършват технически консултации, а в някои случаи разчитаме и на експерти от ExxonMobil”.


Сред приоритетите на българската компания е да обърне сериозно внимание на щателната проверка и анализа на смазочните течности, които се прилагат в индустрията. „При работа маслото променя своите параметри. Ето защо ние изследваме тези параметри в лабораторни условия и така добиваме ясни резултати относно годността на смазочната течност, причините, предизвикали съответните изменения и т.н“, обясни експертът. Според него тези анализи са от изключителна важност и за безаварийната експлоатация на машините. „По този начин помагаме да се следи и износването на оборудването. От една такава проверка можем да добием представа дори за точния възел, който би предизвикал проблем“, поясни г-н Славов.


Тези и още интересни и актуални теми се дискутират и по време на събитието, което компанията организира – „Business&Coffee с екипа на Омникар БГ“.


Бизнес закуската се провежда на 2 октомври в Limacon Event Center, Пловдив.


Повече информация за Омникар БГ ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи