Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Ейч Ти Ай България: Продуктовият ни асортимент включва уникалните муфени връзки на Victaulic

12.12.2017 г.


Сред основните пазарни предимства на Ейч Ти Ай България е наличието на огромно разнообразие от продукти, сериозните складови наличности и изключително добрата логистика. Със стъпването си на българския пазар, международното дружество се заяви като предпочитан партньор при изпълнението на инфраструктурни и промишлени проекти. Един от тях е реализиран през 2015 г. и касае доставката на дебелостенни стоманени тръби и муфи Victaulic. „Този уникален тип муфи осигурява по-бърз, по-лесен и по-надежден начин за свързване на тръби“, коментираха от българската фирма.Вече не малко години в България оперира канадската компания за проучване, добив и преработка на руди и благородни метали Дънди прешъс металс (Dundee precious metals). Двата района, в които фирмата развива дейност, са Челопеч и Крумовград, а през 2015 г. за производствените нужди на предприятието Ейч Ти Ай България доставя стоманени тръби с работно налягане над PN100. „Поради дебелината и спецификите на тръбите, те не могат да бъдат заварени. Ето защо се наложи да използваме специалните муфи на американския производител Victaulic“, поясниха от българското дружество.


За изпълнението на този проект от Ейч Ти Ай доставят специални дебелостенни стоманени тръби с канали за муфена връзка, предназначени за специалните продукти на Victaulic. „Муфата Victaulic се състои от уплътнение, върху което лягат твърди полупръстени, свързвани от болт и гайка. Уплътнението и зъб от полупръстените се захващат в специалните нарези на тръбата и след затягане на болтовете, се получава една изключително здрава и безопасна връзка“, обясниха специалистите от българската компания. Схема на технологията за свързване можете да видите на илюстрацията вляво.


Доставчикът разказва още специфики на уникалните тръбни връзки. „Историята на тази технология за свързване започва преди почти 100 години. През 1919 г. лейтенант от кралските инженери на Великобритания и друг известен английски инженер разработват концепцията в изпълнение на патентна заявка. Революционната технология устоява на времето и днес продължава да се прилага и да се доразвива като доказан метод за свързване на тръби“, разказаха от Ейч Ти Ай България.


Международната компания Victaulic е само едно от имената, чиито висококачествени и уникални продукти са включени в асортимента на HTI. Дружеството разполага с над 65 локации в Германия, а през 2015 г. е открита и първата му складова база в България – в с. Казичене.


Повече информация за Ейч Ти Ай България, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Ейч Ти Ай България, Victaulic

Още от Машини, мех. системи