Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Индуматик: Оръдията за водна мъгла SprayStream осигуряват надежден контрол върху съдържанието на прах във въздуха

09.04.2020 г.

    

 

Влажността на въздуха е от изключително значение за различни индустриални отрасли и приложения особено когато наличието на прах представлява проблем. Прахът и фините прахови частици влияят негативно върху производствените и технологичните процеси, като създават рискови условия за безопасността както на оборудването, така и на служителите. „Решенията за прахопотискане могат да бъдат реализирани по различни начини, в зависимост от размера и вида на праховите частици. Технологията на SprayStream гарантира оптимален подход при борбата с праха и миризмите. Продуктите са проектирани според индустриалните стандарти за използване в най-екстремните среди и включват разнообразие от типоразмери и компоненти“, коментираха за Инженер.bg от доказаната българска инженерингова фирма Индуматик, която предлага продуктите на SprayStream у нас.Портфолиото на SprayStream включва оръдия за водна мъгла за пилонен или стенен монтаж, преносими устройства и напълно автономни устройства, включващи генератор, резервоар и помпа с честотно регулиране, монтирани на транспортно ремарке.

 

Системите за потискане на праха са проектирани на принципа на абсорбиране на праховите частици във въздуха от малки водни капчици с размери от порядъка на микрони. След това, тези по-тежки влажни прахови частици падат обратно на земята и остават върху повърхността.Прахът трябва да бъде потискан не само за да отговоря на регулаторните изисквания, но и за да се осигури безопасността и здравето на служителите. От компаниите се изисква да спазват строго тези разпоредби. Прахът на работното място се среща рутинно в много от следните промишлени отрасли: събаряне на сгради, строителни площадки, съхранение на насипни материали, сметища, кариери, дървообработващи предприятия, мелници, рециклиращи инсталации, товаро-разтоварни дейности, циментова промишленост и др.


Оръдията за прахопотискане на SprayStream могат да бъдат стандартно изпълнение или автономно изпълнение.

 

„Стандартните оръдия за прахопотискане имат обхват от 15 до 100 m и работно налягане от 20 до 80 bar. Размерът на капчиците варира от 50 µm до 150 µm, а консумацията на вода – от 10 l/h до 5400 l/h. Продуктовата гама на SprayStream включва също автономни изпълнения, които притежават резервоар за вода, генератор, телескопично оръдие за водна мъгла и помпа високо налягане. Тези изпълнения осигуряват пълна мобилност и могат да работят до 8 часа, без да е необходимо отделно водоснабдяване или захранване“, поясниха от фирма Индуматик.

 


Оръдията за водна мъгла поддържат следните опции: дистанционно управление, ротация, автоматична настройка на ъгъла на пръскане, телескопична стойка:


  •  - Дистанционно управление. С тази опция оръдието може да се контролира от разстояние до 400 m;

  •  - Скоба за повдигане. Повдигащата скоба позволява лесно преместване на оръдието с екскаватор или кран;

  •  - Спирателен вентил. Вентилът прекъсва подаването на вода, когато помпата не се използва;

  •  - Сегментиране на дюзите. Тази опция позволява ръчно затваряне на половината дюзи, което намалява консумацията на вода с до 50%;

  •  - Количка. Осигурява лесно придвижване в рамките на площадката;

  •  - Помпа. По-голямата помпа осигурява по-голяма водна струя;

  •  - Регулиране на височината. В стандартното оборудване е включено ръчно регулиране на височината. Опционално оръдието може да се доставя с електрически двигател за промяна на височината и за автоматизиране на процеса по регулиране на ъгъла на разпръскване.


 

Повече информация за Индуматик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Индуматик, SprayStream

Още от Машини, мех. системи