Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Индуматик представя Air Saver – лесно и ефективно решение за спестяване на компресиран въздух

11.05.2018 г.

In Romanian


Ново устройство за спестяване на компресиран въздух предлага фирма Индуматик на пазара у нас. „Компресираният въздух, използван в приложения на издухване, достига до 50% от общата консумация в една фабрика. Чрез технологията, заложена в Air Saver на нашия партньор Parker Hannifin, консумацията на компресиран въздух може да бъда намалена с до 50% и да се подобри ефективността в приложения на издухване“, съобщиха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество, специализирано в инженерингова дейност с индустриални продукти и системи за автоматизация.


Каква е технологията, на основата на която е разработен Air Saver?


„Air Saver е вентил, който преобразува постоянния поток въздух в пулсиращ поток без да е необходимо никакво външно управление. Това се постига чрез серия пулсации (осцилации) на вентила с висока честота“, обясниха от Индуматик и допълниха: „Вентилът е отворен в положение On, a при затворено (Off) положение - няма консумация на въздух. По този начин се постига значително понижение на консумацията“.


Какви са резултатите от използването на Air Saver на Parker Hannifin?


- Намалява се консумирания въздух с до 50%;

- Спестява се консумираната енергия от компресорите;

- Намаляват се CO2 емисиите, или т. нар. Carbon footprint, в производството.


Приложения в индустрията:Air Saver е подходящ и полезен във всички технологични процеси, при които има обдухване, изсушаване или транспортиране посредством сгъстен въздух“, подчертаха от българската компания. Сред възможните му приложения могат да се отличат:


- Премахване на частици от повърхността и почистване на PET заготовки и други детайли;

- Подпомагане на транспорта и пренасочване на PET бутилки;

- Подготовка на детайли за етикетиране и печат.Air Saver се характеризира с лесна инсталация и мигновен ефект, а на изображенията може да се види разликата в процесите преди и след прилагане на осцилациионната технология.


Повече информация за Индуматик ООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!Източник на снимковия материал: Индуматик

Още от Машини, мех. системи