Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Индустриални роботи: Предлагаме роботи втора употреба на технологичните пионери KUKA Robotics

30.03.2018 г.


Съвсем скоро ще бъде почти невъзможно да си представим производство без индустриални роботи. От друга страна, вече не са едно и две местата по света, в които симпатични механизирани човечета с изкуствен интелект се използват за различни цели, включително като обслужващ персонал в магазини и заведения. За един от пионерите в развоя на роботиката и как стартира дейността му разказват за Инженер.bg от българската фирма Индустриални роботи. Дружеството е специализирано в продажбата и въвеждането в експлоатация на роботи втора употреба, като разполага с богат набор от модели на световните лидери в областта - Fanuc, ABB Robotics, Kawasaki Robotics, KUKA Robotics, Motoman и др. Вижте с какви любопитни факти ни запознаха от Индустриални роботи за историята на новаторите KUKA Robotics.Утвърдена компания в конструирането на високотехнологични роботи, KUKA Robotics стартира дейността си в далечната 1898 г. като предприятие за производство на битово и улично осветление. Първоначално фирмата се наричала Acetylenwerk für Beleuchtungen in Augsburg (Ацетиленова фабрика за осветление в Аугсбург), а нейни основатели са Йохан Йозеф Келер (Johann Josef Keller) и Якоб Кнапих ( Jakob Knappich).


„Следващият етап от историята на дружеството започва през 1905 г., когато е даден тласък в развитието на технологиите за газово заваряване, в които предприятието отново е сред пионерите. По същото време двамата собственици използват в телеграмите и кореспонденцията си съкращението от Keller und Knappich Augsburg – KUKA. И това се превръща в бранд“, разказаха от Индустриални роботи.


През 1973 г. KUKA се включва стремглаво в историята на роботиката, като развива FAMULUS - промишлен робот с шест електромеханично задвижвани оси. През 2007 г. на пазара е пуснат гигантът KR, с капацитет на полезния товар от 1000 kg и с обхват 3200 mm. Моделът е записан в Книгата на рекордите на Гинес като най-големия и най-силния 6-осев промишлен робот в света. „През 2013 г. KUKA оповести новото си поколение роботи, а моделът LBR iiwa е промишлен робот с интегрирани сензори във всяка ос“, допълниха от Индустриални роботи.


Днес продуктите с марка KUKA намират широко приложение в различни индустриални сектори, а българското дружество залага на традиционното им немско качество, като ги включва в своето портфолио от използвани роботи. Ето кои модели са налични към момента: - KR 100 PA: 4- осев робот, проектиран за палетизиране на товари до 100 kg;

 - KR150 S2000: модел, оборудван с контролер KRC2 ED05;

 - KR 180 PA: 4-осев робот за палетизиране на товари до 180 kg;

 - KR 40 PA: 4-осев робот, разработен за палетизиране на товари до 40 kg;

 - KR5: 6-осев робот, проектиран за заваряване, манипулиране, обработване на детайли, в това число – за полиране при висока точност и надеждност;

 - KR6: управлява се от базирания на Windows XP Embeded контролер KRC2, снабден с голям цветен дисплей;

 - KR60-3: 6-осев робот, проектиран за заваряване, манипулиране, обработка на детайли, включително фрезоване с висока прецизност.


Повече информация за Индустриални Роботи ЕООД , марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Индустриални Роботи, KUKA

Още от Машини, мех. системи