Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Киров Компресорс с коментар как да се осигури чист и сух компресиран въздух в автомобилните сервизи

13.06.2018 г.


Собствениците на сервизи и техниците в тях са наясно, че конкурентността и бързината на техните услуги се дължи в голяма степен на  качеството на пневматичните инструменти, с които те работят. Затова е изключително важно, компресираният въздух, с който тези инструменти работят, да бъде добре филтриран и сух. „Качеството на сгъстения въздух влияе не само върху експлоатационния живот на инструментите, но и върху качеството на предлаганите услуги”, коментираха за Инженер.bg от фирма Киров Компресорс.Истински инструменти за истинска работа


Повече от 100 години професионалните техници разчитат на Ingersoll Rand за качествено изпълнение на най-трудните задачи. Оригиналните пневматични инструменти и подходящият въздушен компресор осигуряват надеждно извършване на операциите по шлайфане, рязане, пробиване, закрепване и довършителни работи в автомобилния сервиз“, коментираха от Киров Компресорс.


Независимо дали инструментите се използват периодично или постоянно, всяка влага и частици, които постъпват в тях, могат да ги повредят с течение на времето. Освен това, в критични приложения, например в бояджийски кабини, лошото качество на въздуха може да доведе до отлепване на боята в рамките на няколко месеца. Затова е особено важно да се използват надеждни системи за компресиран въздух с филтри и сушилни, които да осигурят по-дълъг живот на пневматичните инструменти.


Решения на Ingersoll Rand за съществуващи компресорни системи


Филтрите за задържане на частици от серията FA на Ingersoll Rand способстват филтрирането на частици от масло, вода и замърсявания, преди въздухът да стигне до пневмопровода. Тези аксесоари могат да се слагат самостоятелно на винтови компресори или да се оразмерят, така че да работят с бутални компресори. Друга възможност е да се използват модулни изсушители или хладилни сушилни. Технологиите за сушене премахват влагата от въздуха. Понякога филтрите улавят само част от влагата. „Модулните изсушители са оптимални решения за бояджийски работни кабини, а хладилните сушилни са оптимален избор за цялата система“, поясниха от Киров Компресорс.


Цялостно решение от тип всичко в едно


Ако търсите нова система за вашия сервиз, насочете се към системи, които се доставят в окомплектовка със сушилни и филтри. Това гарантира най-доброто качество на въздуха, без да е необходима модификация или пък допълнителни аксесоари“, допълниха от българската фирма. Например системата от серията R-Series 4-11 kW Total Air System, която подава чист и сух въздух чрез едно съоръжение, минимизира разходите за инсталация и пести пространство, като подобрява качеството на въздуха.

 

 

„Техниците и сервизите инвестират хиляди в своите инструменти и оборудване. Затова те търсят решения за системи за сгъстен въздух, които да им помогнат да поддържат инструментите си в добро състояние и да гарантират качествена услуга”, заявиха в заключение от Киров Компресорс.


Информация за фирма Киров Компресорс ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, бихте могли да намерите в микросайта на компанията в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Киров Компресорс, Ingersoll Rand

Още от Машини, мех. системи