Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Конвейери с метални транспортни ленти от Мултиинженеринг – оптимално решение за ХВП

03.05.2019 г.

Доказаният български производител Мултиинженеринг конструира и изработва конвейери с метални транспортни ленти. При реализацията на подобни проекти фирмата работи в тясно сътрудничество с австрийската компания IPCO, доказан световен производител на метални транспортни ленти. „Конвейерните ленти на IPCO стандартно се доставят студеновалцовани с обработена повърхност. Краищата на лентите могат да бъдат подготвени за заваряване на място, а също така да бъдат доставяни във вид на безкрайна заварена лента“, съобщиха за Инженер.bg от Мултиинженеринг.Праволинеен ход


За да се гарантира праволинейният ход на лентата, тя може да бъде доставяна с направляващи от каучук, както и във формата на специално конструирана метална спирала. При необходимост конвейерната лента се снабдява с допълнителни ограничители от страната на продуктите, за да се задържат те върху лентата, или с напречни планки, които предотвратяват плъзгането, ако транспортната лента има голям наклон.Дълготрайност и хигиеничност


„Металните транспортни ленти са хигиенични и затова могат да бъдат използвани за транспортиране на широк асортимент от продукти както в горещо, така и в студено състояние, включително корозивни, абразивни и тежки изделия“, поясниха от Мултиинженеринг.


„Плоската и гладка повърхност, както и отличните термични свойства на металните транспортни ленти осигуряват перфектно изпичане на бисквити, торти, хляб и др. Като се добавят и изключително лесното почистване, осигуряващо максимална хигиена, и високата издръжливост, металните транспортни ленти гарантират бърза възвръщаемост на инвестициите и са сигурна рецепта за успех“, допълниха от Мултиинженеринг.


 

Те се предлагат в плътна или перфорирана форма и са подходящи за хлебни изделия, бисквити, сладкиши, както и за довършителни операции и нанасяне на шоколадово покритие.

 

„Термичните свойства на металните транспортни ленти ги правят желано техническо решение за приложения, при които температурите могат да достигнат до 400 °C. Дори и при тези температури лентите остават стабилни, осигуряват отлична топлопроводимост за добро изпичане и постоянно качество на продукта, поради което имат изключително добро приложение и в производството на шоколад и шоколадови изделия“, коментираха от българската компания. 


Мултиинженеринг отдава голямо значение и на сервизната дейност, като осигурява и техническа помощ, за да гарантира, че системите работят с пълен капацитет.Повече информация за ЕТ Мултиинженеринг, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg. Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Мултиинженеринг

Още от Машини, мех. системи