Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Костадинка Киттнер: Младото поколение инженери е „глътка свеж въздух” в света на машиностроенето

08.03.2019 г.


Екипът на компанията е основен фактор, който през годините е повлиял за успеха на Киттнер. Изграден от мотивирани и висококвалифицирани специалисти, нашият „отбор“ е готов да даде най-доброто от себе си, за да се развиваме в правилната посока“, заяви в интервю за Инженер.bg г-жа Костадинка Киттнер, съосновател и управител на водещата немска машиностроителна компания Киттнер Анлаген унд Машиненбау. Производителят на оборудване за автомобилната, фармацевтичната, химическата и хранително-вкусовата промишленост е на българския пазар повече от 20 години, като изнася продукция в над 30 държави на 6 континента.


При срещата с г-жа Киттнер силно впечатление на екипа ни направи мнението ѝ по отношение на конкуренцията. „Конкурентът не е враг! Дори напротив – освен коректив за развитието на бизнеса, той може да бъде и партньор. В нашата практика има редица случаи, при които с наши конкуренти сме изграждали чудесен екип, за да излезем заедно на чужди пазари”, коментира тя. За лидерът в сферата на машиностроенето конкуренцията е „приятел”, който да те мотивира и амбицира да продължаваш да се развиваш.


А, за да жъне производствената компания все повече успехи, служителите на Киттнер постоянно участват в различни вътрешни и външни обучения както в България, така и в Германия. „На обучение в Германия изпращаме не само производствения персонал. Квалификационните курсове на мениджърския ни състав също се провеждат там. По този начин усвояваме европейските традиции и иновативните добри практики в управлението на дейността, на човешкия ресурс и на компанията като цяло”, сподели още г-жа Киттнер.Управителят на компанията вярва също, че младото поколение е ключът към развитие на бизнеса, защото носи „глътка свеж въздух” с иновативните си и различни идеи. „Разликата в мисленето на младите е огромна – както за самите производствени процеси, така и като отношение към персонала. Следващото поколение предприемачи има все по-засилен стремеж към задържане, подкрепа и стимулиране на служителите”, убедена е г-жа Киттнер.На 17 април 2019 г. всеки, който желае да опознае света на Киттнер Анлаген унд Машиненбау отблизо, може да посети изложението „Стажове“ в Технически университет – София, филиал Пловдив. Тази година ще се проведе осмото издание на кариерния форум. Дружеството отново ще вземе участие, именно за да привлече талантливи представители на младото поколение инженери, с които да допълни своя екип.


Повече информация за Киттнер Анлаген унд Машиненбау ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg!


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Киттнер Анлаген унд Машиненбау

Още от Машини, мех. системи