Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Логистични системи: Гравитационни палетни системи Pallet Live от BITO осигуряват до 60% по-висока ефективност

17.10.2017 г.BITO Lagertechnik Bittmann е международно оперираща компания, специализирана в производството на складово и производствено оборудване. Тя е не просто производител, а и реномиран професионален партньор по въпросите на проектирането, планирането, реализацията и изпълнението на проекти, свързани с комплексното оборудване на складове. В България решенията на BITO се предлагат от фирма Логистични системи, която е доказан доставчик на решения за индустриално и офис съхранение. Специално за читателите на Инженер.bg от Логистични системи разказаха повече за гравитационните складови решения на BITO – Pallet Live, чиято ефективност е до 60% по-висока от тази на конвенционалните палетни системи.

 

Гравитационните складови системи Pallet Live се използват за динамично складиране на еднородни палета, обикновено на цели партиди. „Предимства на гравитачната система са не само добрата усвояемост на помещенията, но и FIFO-базирани Pallet Live решения с техните икономически предимства. Посредством групиране на едно място на всички палета, които съставляват пълен камион, могат да се намалят едновременно времената за изчакване на камионите и за пътуване при комисиониране на поръчките“, коментираха от Логистични системи. 

 

Ефективността при използване на гравитационни складови системи на BITO спрямо конвенционална палетна система е с до 60% по-висока. Поради своите предимства системите Pallet Live Storage играят все по-важна роля в процеса на материалните потоци.

 


„Сред многобройните предимствата на системата е принципът на складиране FIFO (First-In-First-Out), т.е. стоките, складирани първи, се набират първи. Това позволява лесен контрол върху продажбите и набиране по дати, срокове и партиди, без използване на специализиран софтуер“, коментираха от Логистични системи. „При Pallet Live е възможно и изпълнение като Push-Back решение, което използва LIFO (Last-In-First-Out) принцип“, уточниха специалистите от българската компания.

 


Гравитационните складови системи Pallet Live осигуряват ефективна подготовка за експедиране до рампата, значително намаляват времето за транспортиране вътре в склада и осигуряват добра проследимост на всички стоки в него. „Това води до увеличена продуктивност вследствие на разделените товарни и разтоварни зони, както и вече споменатата увеличена ефективност спрямо конвенционалните палетни стелажи“, подчертаха от Логистични системи.

 

„Освен стандартните базови изпълнения на Pallet Live, на разположение са и специфични гравитационни клиентски решения – проверени в нашия развоен център с оригинални складови единици”, добавиха в заключение от Логистични системи.

 

С принципа на работа на типичните системи Pallet Live можете да се запознаете от следното видео.

 

Източник на снимковия материал: Логистични системи, BITO

Още от Машини, мех. системи