Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Мултивак България Продакшън със стратегия за по-добро бъдеще на българските ученици

12.05.2017 г.Предвид амбициозните си планове за разрастване на производствената дейност у нас, за Мултивак България Продакшън изграждането на дългосрочни връзки с учебни заведения е от ключово значение. Още в началото на 2017 г. дъщерното дружество на Multivac, световен лидер в областта на вакуумно-опаковъчните решения, стартира своя съвместна дейност с Професионалната Гимназия по Механоелектротехника (ПГМЕТ), гр. Плевен. До момента страните са участвали съвместно в няколко форума с цел затвърждаване на взаимоотношенията и определяне на общите им цели.

 

„В резултат на това, през април 2017 г., в рамките на откриването на кампанията по прием на ученици в гимназията за учебната 2017/2018 г. Мултивак България Продакшън и ПГМЕТ Плевен подписаха официално споразумение за сътрудничество", съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 

Професионалната гимназия по Механоелектротехника в Плевен има 65-годишна история и е едно от най-елитните средни училища в Северна България. Гимназията разполага с модерна материална база за обучение в направленията „Машиностроене“, „Електротехника“, „Компютърна техника и технология“, „Промишлена електроника“ и други специалности.

 

 

Господин Ивайло Димитров, управител на Мултивак България Продакшън, и г-н Росен Хаджиев, директор на ПГМЕТ Плевен, заявиха своите общи цели за усъвършенстване на програмите за обучение в няколко професионални направления, сред които мехатроника, машиностроене и индустриален мениджмънт. Партньорството ще включва още подобряване на условията за обучение на всички възпитаници на училището, развитие на материалната база, както и повишаване на квалификацията на преподавателския състав.

 

„Благодарение на такива сътрудничества професионалното средно образование и висшето образование ще повишат своето качество, ще бъдат по-атрактивни и ще привличат повече желаещи да се занимават професионално с технически специалности“, споделиха от Мултивак България Продакшън. „Искрено желаем в България да се увеличават младите хора, които да изучават металообработване, мехатроника и машиностроене. На това се надяваме ние от Мултивак с подписването на споразумението за сътрудничество с ПГМЕТ Плевен. Да си пожелаем на добър час“, заявиха в заключение от дружеството.


 


В краткосрочен план стратегията на Мултивак България Продакшън е инициативите по привличане на стажанти и специалисти да са по-чести, като компанията ще разчита и на добрата воля на учебните заведения да работят за по-доброто бъдеще на младежите в България.

 

Информация за Мултивак България Продакшън ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!

 

Източник на снимковия материал: Мултивак България Продакшън, ПГМЕТ Плевен

Още от Машини, мех. системи