Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Николай Георгиев от Индустриални роботи: Какви за предимствата на роботизираната техника втора употреба?

13.10.2017 г.


Фирма Индустриални роботи е специализирана в продажбата, инсталирането и програмирането на индустриална роботизирана и автоматизирана техника втора употреба. Какво обаче я прави предпочитан избор пред голямата конкуренция от непрекъснато излизащи на пазара нови промишлени роботи и какво печелят клиентите, когато се доверят на решенията на Индустриални роботи, коментира пред Инженер.bg управителят на компанията инж. Николай Георгиев.„Машините втора употреба, които предлагаме, не са завършили и наполовина своя жизнен цикъл. Това се дължи на факта, че поради бързо развиващите се технологии в нашето съвремие, те се подменят с по-нови версии и модели“, обясни г-н Георгиев. „Ние от Индустриални роботи ЕООД предлагаме на българския бизнес широк обхват от изцяло обслужени и рециклирани роботи, на цени от 30% от цената за нова машина. С нашите решения гарантираме на клиентите работа поне от 10 години и по-висока производителност с минимум 30%“, допълни той.

 

Наред с напълно функциониращите и икономически изгодни машини, от компанията предлагат и пълно продажбено и следпродажбено обслужване, както и обучение на персонала.

 

„В моята практика един от основните проблеми, с който най-често се сблъскват клиентите, е по отношение работата на служителите с роботизираното оборудване. За целта се изисква опитен оператор с нужната експертиза, който да го направлява. Наблюдава се обаче недостиг именно на подобни кадри, а и хората като че ли все още се страхуват и нямат вяра в безопасността при работата с машините“, заяви специалистът.

 

„Съвременните роботизирани системи са колкото сложни за разбиране, толкова и лесни за управление. Голямото предимство на роботите е, че те не са специализирани да извършват само една дейност, а могат да им зададени различни програми и да изпълняват множество многообразни функции. В миналото системите са се програмирали сложно и се е изисквал висококвалифициран персонал за целта. В днешно време обаче с модерните системи за управление е далеч по-лесно и достъпно“, категоричен бе инженерът.

 


В по-голямата си част роботите имат т.нар. устройство за обучение (teach pendant), чрез което бързо и удобно се задават инструкции. Има и специализиран софтуер за писане на програми off-line, коментира той. „Ние от Индустриални роботи сме готови да съдействаме с всяка една задача. Някои от големите световни производители, чиято техника предлагаме, като ABB иKUKA, организират и професионални курсове, които завършват със сертификат за преминато обучение“, допълни г-н Георгиев.


„Промишлените роботи, както всички останали машини, имат нужда от поддръжка и ремонт. За да работи добре и безаварийно, всяка машина се нуждае от регулярно преглеждане на системите, диагностика и настройка. Ние се ангажираме с пълно абонаментно и извънабонаментно обслужване на предоставеното от нас оборудване. Доставката на резервни части е бърза и надеждна, като могат да се доставят както нови резервни части, така и части втора употреба“, заяви в заключение управителят.

 

Повече информация за Индустриални роботи ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи