Дискусии / Позиции

Патентованата система X-Cyclone на Rentschler REVEN осигурява ефективно пречистване на въздуха

30.01.2017 г.


Rentschler REVEN е водещ немски производител на индустриални въздухоочистващи системи. Компанията е създадена през далечната 1905 г. и оттогава предлага висококачествени решения за пречистване на въздуха за индустрията. В България и Румъния REVEN се представлява от базираната в румънския град Тимишоара компания REVEN Solutions. Специално за читателите на Инженер.bg от REVEN Solutions разкриха повече за това, което прави техните системи за пречистване на въздуха в индустриални помещения толкова ефективни.Въз основа на десетилетия опит в областта на пречистването на въздуха, REVEN разработи системата за механично сепариране X-Cyclone. Чрез нея замърсителите на въздуха, като масла, емулсии, пара, процесни отпадъчни газове и фин прах, се отделят от въздуха в най-висока степен“, поясниха експертите от компанията. Системата работи чисто механично, без никаква допълнителна енергия. „Тя не съдържа продукти или компоненти за еднократна употреба, които трябва да се заменят периодично. Следователно, разходите за експлоатация и поддръжка са значително по-ниски, отколкото при конвенционалните въздушни очистващи системи“, подчертаха от REVEN Solutions.


Системата X-Cyclone е оптимално техническо решение за улавяне на аерозоли, дим, пара и фини прахове, които се отделят по време на производството и довършителните процеси в хранително-вкусовата или машиностроителната промишленост.Сред преимуществата на REVEN са намаляване на разходите за поддръжка, както и на разходите за труд, благодарение на по-безопасните и по-продуктивни работни места. Системитедопринасят и за съществено намаляване на разходите за монтаж поради безопасните пасивни въздухоочистители“, коментираха от фирмата.


С въздухоочистващата система на REVEN се намаляват и разходите за консумативи в производствения процес, тъй като средата и материалите се възстановяват вместо да се подменят и изхвърлят. Това е приложимо както по отношение на сепараторите, така и на сепарираните среди (течностите).


Използването на решенията за пречистване на въздуха на REVEN води и до по-ниски разходи за поддръжка на производствените обекти, вследствие на високоефективните рециркулационни системи вместо комплексните центрове за добив на въздух.Значително по-дългият експлоатационен живот на очистващата система на REVEN се дължи на факта, че тя е изработена на 100% от неръждаема стомана. По-ниските експлоатационни разходи са резултат от спестяването на енергия за почистване на въздуха“, разказаха още от дружеството. „Сепараторите имат много по-ниско въздушно съпротивление от филтрите, затова отделянето е по-разумно, отколкото филтрирането. Не на последно място REVEN допринася и за безопасността на производствените обекти, благодарение на технологията за изолиране на пламъци и експлозии, която пречистващите системи за въздух на REVEN притежават“, допълниха те в заключение.


Типичните области на приложение за въздухоочистителите на REVEN са хранително-вкусовата промишленост, производствените и обработващи процеси в сектора на машиностроенето, обществени кухни в ресторанти, хотели и столове, сондажни процеси на нефтени платформи, съоръжения за UV-лакиране, производствени процеси в промишлени обекти, използващи леене под налягане с освобождаването на изпарения от пластификатора и мн.др.С демонстрация на патентованата технология на REVEN бихте могли да се запознаете от следното видео!


Повече информация за REVEN Solutions, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


 

Източник на снимковия материал: Rentschler REVEN, REVEN Solutions

Още от Машини, мех. системи