Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Рапид: Просечно-изтеглените ламарини на Perfo Linea – здравина и естетичен външен вид

13.08.2019 г.


Благодарение на своята здравина и уникален външен вид, просечно-изтеглената ламарина намира широко приложение в модерната архитектура, селско стопанство, транспорта и строителната индустрия. „Стандартните просечно-изтеглени листове ламарина на чешкия производител Perfo Linea се предлагат в най-различни форми и намират приложение при производството на звукоизолиращи бариери, вентилационни и противопожарни решетки, барабани на центрофуги, покритие на луксозни електронни устройства, решетки на сортировъчни сита или пък при изграждането на пешеходни мостове“, информираха за Инженер.bg от фирма Рапид, която предлага в България просечно-изтеглените ламарини на утвърдения чешки производител.


 

Освен стандартните изпълнения на ламаринените листове, се предлагат и декоративни, които намират приложение при създаването на оригинален интериор и екстериор, например в ролята на преградни стени, тавани, ламперия за балкони и перила, както и за фасади на сгради.

 

 

Просечно-изтеглената ламарина представлява метален лист с прорези по цялата повърхност. Съществуват най-малко пет вида стандартни отвора, които приемат необходимата форма чрез изтегляне на материал, без той да губи от своята якост. Просечно-изтеглените метални листи могат да бъдат валцувани за постигане на гладка повърхност или да запазят естествената си форма.


 

От какви материали се изработват просечно-изтеглените ламарини на Perfo Linea?


Структурна (мека) стомана (DC01, DC04, S235JRG2 и др.)


Тя е най-рентабилното решение, а повърхността на металния лист може да бъде прахово боядисана, поцинкована или да бъдат нанасяни други покрития.


Неръждаема стомана (AISI 304, AISI 316L, AISI 316Ti и др.)


Този материал гарантира дълъг живот и отсъствието на ръжда. Използва се предимно във фармацевтични, хранително-вкусови и химически заводи, които трябва да спазват строги санитарни разпоредби, но се използват и в съвременната архитектура.


 

Поцинкована стомана (DX51D)


Това са метални листове от структурна стомана, която е поцинкована. Тя може да бъде прахово боядисана или да бъде нанесено друго покритие. Такива листове се използват при изпълнението на вентилационни и климатични инсталации, както и за шумозащитни бариери и стени.


Алуминий (ENAW1050)


Просечно-изтеглените метални листове от алуминий се характеризират с малко тегло, дълъг експлоатационен живот и устойчивост на корозия. За постигане на добър финиш и блясък на повърхността, листовете могат да бъдат от анодиран алуминий или пък да са прахово боядисани.


Други цветни метал (напр. мед, месинг, алуминиеви сплави и др.).


Perfo Linea предлага просечно-изтеглена ламарина и от този вид материали.Повече информация за Рапид ЕООД, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg! Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите ѝ планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Рапид, Perfo Linea

Още от Машини, мех. системи