Дискусии / Позиции

За ключовата роля на компютърните симулации в технологиите за улавяне на маслена мъгла на REVEN

07.08.2017 г.Компанията REVEN Solutions, официален представител за територията на България и Румъния на утвърдения немски производител Rentschler REVEN, е специалист в предоставянето на технически решения и първокласно оборудване за улавяне и отделяне на маслена мъгла и емисии. Специално за читателите на Инженер.bg от дружеството разказаха за ролята на компютърните симулации в тестването и усъвършенстването на своите технологии. „Въздушните потоци са сложни явления, които не могат да бъдат картирани с помощта на аналитични средства. Единственият начин да се проучат и разберат тези потоци, и съответно да се извлече полезна информация за подобряване на процесите и продуктите, е тяхното компютърно симулиране“, коментираха от компанията.

 


Computational fluid dynamics (CFD) е вид анализ, чрез който е възможна бързата и ефективна симулация на потоци флуиди и топлопреносни процеси. Благодарение на това може лесно да се изчислят силите на флуидите и да се разбере въздействието им върху продуктите. „В продължение на години нашите системи X-Cyclone и Raven непрекъснато се анализират и подобряват с помощта на CFD симулиране. Софтуерните инструменти ни помагат да предскажем производителността на продуктите, да оптимизираме дизайна им и да потвърдим работните параметри преди самото производство на технологията“, поясниха от REVEN Solutions.

 


Ролята на компютърното симулиране във Формула 1


Днес компютърното симулиране помага в разработването на едни от най-бързите и впечатляващи състезателни автомобили в света – Формула 1. При развиването на бързи скорости, въздушните потоци  отвън и отвътре на шасито, както и при предните и задните спойлери на съвременните коли от Формула 1, са изключително сложни. Именно поради тази причина за перфектното и ефективно функциониране на автомобила е нужно те да бъдат анализирани и оптимизирани с помощта на CFD симулация от техническите специалисти в състезателните отбори.

 


CFD симулацията картографира тези невидими, но много важни процеси в цялата им сложност на базата на сигурни физически и математически модели. „Голямото предимство, в сравнение с експерименталните методи и измервания, се състои във факта, че при CFD се взимат предвид всички физически параметри заедно с техните взаимодействия. Това изгражда цялостна картина и доказва функционирането на продукта, вместо да доставя отделни стойности само за някои точки от модела“, споделиха от дружеството.

 

Повече информация за REVEN Solutions, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: REVEN Solutions

Още от Машини, мех. системи