Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Солид Фил: „Нашата мисия е да запознаем бизнеса с изумителните възможности на 3D принтирането“

18.11.2017 г.


Българската компания Солид Фил, пионер у нас в областта на 3D принтирането, е вече традиционен участник на техническите изложения в страната. Най-мащабното сред тях – Международния технически панаир в Пловдив, Солид Фил беляза със специална мисия, а именно – да запознае в дълбочина бизнеса с важността и значението на своята дейност. „3D принтирането отваря многобройни „врати“ за индустрията в почти всичките ѝ направления. За нас е важно производителите в България да се запознаят с възможностите, които могат да получат, ако се възползват от този тип иновативни технологии“, коментираха за Инженер.bg от компанията по време на панаира.3D принтирането е технология, която вече набира висока скорост в приложението си. Било то за изготвяне на концептуални или функционални прототипи, за създаване на уникални инструменти или нестандартни машинни части и детайли, 3D моделите пестят време и средства.


„Корпоративната цел на Солид Фил е да научи местния бизнес да се възползва от широкия диапазон от ползи и възможности на 3D принтирането. Екипът ни се старае да е винаги в крак с последните технологии и тенденции в тази иновативна и бързо развиваща се област. Затова и сме тук, на Международния технически панаир. Ние можем да сме полезни на всякакви по вид и големина компании и сме готови да обсъждаме идеи и да намираме решения“, заявиха категорично от българското дружество.


Базовите технологии, които компанията използва, включват Fused Deposition Modeling (FDM), стереолитография и лазерно синтероване. „Предимство на нашите услуги е, че клиентът няма нужда да рови безкрайно за информация относно правилния избор на технология. След като се запознаем с неговата цел, ние ще му предложим най-подходящото решение“, добавиха от Солид Фил и продължиха: „Освен това ние изпълняваме пълен набор от услуги – 3D принтиране, 3D сканиране, 3D CAD моделиране и допълнителна обработка“.„3D принтирането или бързото прототипиране се развива като технология вече над три десетилетия и много индустрии успяха да я адаптират за собствените си нужди. Ние сме тук, за да помогнем и на българския малък, среден и голям бизнес да внедри този метод на работа в производството си, за да може да се възползва от изумителните резултати, които това технологично решение предлага“, обясниха в заключение от Солид Фил.


Повече информация за Солид Фил ООД, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и активни промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg ТУК!


Източник на снимковия материал: Инженер.bg

Още от Машини, мех. системи