Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

Текстилни транспортни ленти и монтаж на място от Мултиинженеринг – оптимално решение за вашето производство

14.05.2018 г.

In Macedonian   In RomanianГъвкави решения и индивидуален подход – такава е концепцията, която утвърденото българско дружество Мултиинженеринг изповядва при работата с многобройните си клиенти у нас и на Балканите. Компанията конструира, изработва, монтира и поддържа транспортни ленти, транспортьори и цели транспортни системи от стомана за нуждите на разнообразни предприятия. „В портфолиото ни са включени и текстилни транспортни линии, които намират приложение предимно в леката промишленост“, заявиха за Инженер.bg от компанията.


При избора на текстилни ленти Мултиинженеринг се доверява на качеството на немски производители. „Клиентите ни могат да избират ленти от поливинилхлорид (PVC) или термопластичен полиуретан (TPU), като предлагаме различни дебелини на платното и работната повърхност“, посочиха от фирмата.Ето и с какво се отличават двата възможни материала:


PVC: Поливинилхлоридът се характеризира с издръжливост и същевременно – с лесна обработка, като може да бъде направен по-мек и гъвкав чрез добавката на различни агенти. Предимство е и добрата му устойчивост както на химически вещества, включително хлор, така и на гореща вода, пара и UV радиация.


TPU: Термопластичният полиуретан пък е издръжлив на износване и микробиологични атаки. Пластичността му е висока, дори при ниски температури. Той е предпочитан материал в среди с високи хигиенни изисквания, тъй като е устойчив на повечето почистващи агенти.„Лентите от PVC, които предлагаме, могат да са с дебелина 2.6 mm или 2 mm, като издръжливостта им на опън е 6 N/mm, а температурният диапазон, в който могат да се използват, е от -10 °С до 70 °С. Могат да се използват при производство на мебели, опаковъчни системи, пластмаси и др.“, разясниха от Мултиинженеринг, като допълнително уточниха, че повърхността на този вид ленти е гладка, а те са подходящи за работа и с металдетектори.


„Ако е необходима лента, сертифицирана за употреба в хранително вкусовата промишленост, то решението е лента от термопластичен полиуретан. Дебелината ѝ може да бъде 0.95, 1.2 или 1.35 mm. Температурните граници за първите два варианта са от -30 °С до 80 °С, а за третия – от -10 °С до 60 °С“, поясниха от българското дружество. Издръжливостта на опън е 7 N/mm, като изключение отново прави третата разновидност – при нея стойността на този показател е 5 N/mm.


Максималната ширина на всички ленти е 1 000 mm.


„За да сме максимално полезни за нашите клиенти, е задължително да им предложим необходимата гъвкавост за изпълнение на техните изисквания. Разполагайки със собствена преса за лепене на текстилни транспортни ленти, ние можем да постигнем именно това – да предложим бърз, професионален монтаж на място на нови ленти, както и демонтаж на стари“, подчертаха от българската компания.


Повече информация за ЕТ Мултиинженеринг, марките, продуктите и услугите, които предлага у нас, реализации и актуални промоционални кампании, бихте могли да намерите в микросайта на фирмата в Борса.bg.


Разберете още кои са активните постоянни и стажантски позиции на компанията, както и подробности за технологичните възможности и бъдещите й планове за развитие от ТУК!


Източник на снимковия материал: Мултиинженеринг

Още от Машини, мех. системи