Дискусии / Позиции

 • Димитър Славов от Омникар БГ: Анализът на смазочните течности помага за безаварийната експлоатация на машините

  Димитър Славов от Омникар БГ: Анализът на смазочните течности помага за безаварийната експлоатация на машините

  За поредна година най-старото интернационално изложение у нас – Международен технически панаир - Пловдив, събра в града под тепетата доказани, смели и иновативни компании, които представиха последните новости от света на технологиите, инженеринга и машиностроенето. В рамките на форума екипът на Инженер.bg се срещна с г-н Димитър Славов, мениджър „Индустриални продукти“ в Омникар БГ, с когото разговаря за важността на смазочните течности.

 • Джи Ойл Експерт: Центрофугите за стружки DS на Lanner са с патентована технология за подвижно дъно

  Джи Ойл Експерт: Центрофугите за стружки DS на Lanner са с патентована технология за подвижно дъно

  Опазване на околната среда, големи разходи, свързани с утилизацията и високи цени на суровините – има толкова основателни причини да се събират и да се връщат стружките и металните остатъци от металообработката обратно като суровини, защото тези ценни материали са нещо повече от промишлени отпадъци. Немската компания Lanner е утвърден производител на високотехнологично и иновативно оборудване за обработка на метални стружки и смилане на утайки.

 • SpaceCAD: Можем да реализираме вашите прецизни детайли и възли с 3D печат в метал

  SpaceCAD: Можем да реализираме вашите прецизни детайли и възли с 3D печат в метал

  Директният печат в метал (DMP) е революционна технология, която прави възможно производството на висококачествени, комплексни, метални детайли директно от 3D CAD модела. „В машината високопрецизен лазер е насочен към частиците метален прах за последователно селективно изграждане на тънки хоризонтални метални пластове. Тази моделна технология позволява производството на метални детайли с предизвикателна геометрия“, обясниха SpaceCAD.

 • Инженерите от Айгер Инженеринг: Превръщаме парчета метал в машини и линии, струващи над 1 млн. евро

  Инженерите от Айгер Инженеринг: Превръщаме парчета метал в машини и линии, струващи над 1 млн. евро

  Знаете ли какво отличава добрите от изключителните компании? Това са усмивките на хората, които работят там. Днес ви разказваме за служителите на Айгер Инженеринг – бутиково предприятие, което проектира, конструира и инсталира индивидуални решения за различни промишлени сектори, сред които хранително-вкусовата, тютюневата и фармацевтичната промишлености. Вижте какво споделят пред Инженер.bg част от служителите на компанията.

 • Киров Компресорс с коментар как да се осигури чист и сух компресиран въздух в автомобилните сервизи

  Киров Компресорс с коментар как да се осигури чист и сух компресиран въздух в автомобилните сервизи

  Собствениците на сервизи и техниците в тях са наясно, че конкурентността и бързината на техните услуги се дължи в голяма степен на качеството на пневматичните инструменти, с които те работят. Затова е изключително важно, компресираният въздух, с който тези инструменти работят, да бъде добре филтриран и сух. „Качеството на сгъстения въздух влияе не само върху експлоатационния живот на инструментите, но и върху качеството на предлаганите услуги”, коментираха от фирма Киров Компресорс.

 • Текстилни транспортни ленти и монтаж на място от Мултиинженеринг – оптимално решение за вашето производство

  Текстилни транспортни ленти и монтаж на място от Мултиинженеринг – оптимално решение за вашето производство

  Гъвкави решения и индивидуален подход – такава е концепцията, която утвърденото българско дружество Мултиинженеринг изповядва при работата с многобройните си клиенти у нас и на Балканите. Компанията конструира, изработва, монтира и поддържа транспортни ленти, транспортьори и цели транспортни системи от стомана за нуждите на разнообразни предприятия. „В портфолиото ни са включени и текстилни транспортни линии“, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Индуматик представя Air Saver – лесно и ефективно решение за спестяване на компресиран въздух

  Индуматик представя Air Saver – лесно и ефективно решение за спестяване на компресиран въздух

  Ново устройство за спестяване на компресиран въздух предлага фирма Индуматик на пазара у нас. „Компресираният въздух, използван в приложения на издухване, достига до 50% от общата консумация в една фабрика. Чрез технологията, заложена в Air Saver на нашия партньор Parker Hannifin, консумацията на компресиран въздух може да бъда намалена с до 50% и да се подобри ефективността в приложения на издухване“, съобщиха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество.

 • Солид Фил акцентира върху предимствата на 3D принтирането и все по-обширното му приложение

  Солид Фил акцентира върху предимствата на 3D принтирането и все по-обширното му приложение

  За поредна година българското дружество Солид Фил, утвърден доставчик на технологии за 3D принтиране и вакуумно леене, взе участие в специализираното техническо изложение MachTech&InnoTech 2018, което се проведе в Интер Експо Център – София. Тази година освен със собствен щанд, компанията взе участие и в организирания за първи път у нас форум за 3D принтиране - Sofia Industrial 3D Printing Forum. Събитието се състоя по време на изложението, а SolidFill бе негов съорганизатор.

 • Атлас Копко България „облече“ офиса си у нас с модерна и стилна визия от XXI век

  Атлас Копко България „облече“ офиса си у нас с модерна и стилна визия от XXI век

  Атлас Копко България, дъщерно дружество на утвърдения шведски производител на индустриални решения Atlas Copco, изцяло преобрази офиса си у нас в отговор на нарастващите нужди на бизнеса от 21-ви век. Трансформацията бе част от бизнес стратегията на компанията за устойчива производителност, подчинена на принципите на ABW. По този повод българската фирма бе домакин на тържествено събитие, което бе уважено от множество гости, служители и директори на компанията на международно ниво. Сред тях бяха г-н Джон Хорт и г-н Атанасиос Маркакис.

 • Индустриални роботи: Предлагаме роботи втора употреба на технологичните пионери KUKA Robotics

  Индустриални роботи: Предлагаме роботи втора употреба на технологичните пионери KUKA Robotics

  Съвсем скоро ще бъде почти невъзможно да си представим производство без индустриални роботи. От друга страна, вече не са едно и две местата по света, в които симпатични механизирани човечета с изкуствен интелект се използват за различни цели. За един от пионерите в развоя на роботиката и как стартира дейността му разказват от българската фирма Индустриални роботи. Вижте с какви любопитни факти ни запознаха от Индустриални роботи за историята на новаторите в областта KUKA Robotics.

Още от Машини, мех. системи