Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Монтюпе ще търси истинските „двигатели“ на автомобилната индустрия в лицето на студентите по време на „Дни на кариерата“

  Монтюпе ще търси истинските „двигатели“ на автомобилната индустрия в лицето на студентите по време на „Дни на кариерата“

  Ауди, Порше, Рено, Форд, Волво, БМВ – цилиндровите глави и носачите за тях се произвеждат на едно и също място – в завода на Монтюпе в Русе! Ако и вие искате да участвате в производството на най-популярните и утвърдени марки автомобили, не пропускайте да проверите какви възможности за работа, стаж и кариерно развитие предлага русенската компания. Можете да се срещнете с нейни представители по време на „Дни на кариерата“ на 23 и 24 октомври т.г. в Технически университет – София.

 • Киттнер за дуалното обучение: „Само с практически опит училищните знания добиват тежест“

  Киттнер за дуалното обучение: „Само с практически опит училищните знания добиват тежест“

  Немската машиностроителна компания Киттнер Анлаген унд Машиненбау оперира в България повече от 20 години, като предоставя решения за автомобилната, фармацевтичната, химическата и хранително-вкусовата промишленост. „Киттнер е партньор на Професионална гимназия по механотехника „Професор Цветан Лазаров“, гр. Пловдив, в дейностите по проекта за дуално обучение ДОМИНО“, съобщиха за Инженер.bg от компанията.

 • Димитър Славов от Омникар БГ: Анализът на смазочните течности помага за безаварийната експлоатация на машините

  Димитър Славов от Омникар БГ: Анализът на смазочните течности помага за безаварийната експлоатация на машините

  За поредна година най-старото интернационално изложение у нас – Международен технически панаир - Пловдив, събра в града под тепетата доказани, смели и иновативни компании, които представиха последните новости от света на технологиите, инженеринга и машиностроенето. В рамките на форума екипът на Инженер.bg се срещна с г-н Димитър Славов, мениджър „Индустриални продукти“ в Омникар БГ, с когото разговаря за важността на смазочните течности.

 • Джи Ойл Експерт: Центрофугите за стружки DS на Lanner са с патентована технология за подвижно дъно

  Джи Ойл Експерт: Центрофугите за стружки DS на Lanner са с патентована технология за подвижно дъно

  Опазване на околната среда, големи разходи, свързани с утилизацията и високи цени на суровините – има толкова основателни причини да се събират и да се връщат стружките и металните остатъци от металообработката обратно като суровини, защото тези ценни материали са нещо повече от промишлени отпадъци. Немската компания Lanner е утвърден производител на високотехнологично и иновативно оборудване за обработка на метални стружки и смилане на утайки.

 • SpaceCAD: Можем да реализираме вашите прецизни детайли и възли с 3D печат в метал

  SpaceCAD: Можем да реализираме вашите прецизни детайли и възли с 3D печат в метал

  Директният печат в метал (DMP) е революционна технология, която прави възможно производството на висококачествени, комплексни, метални детайли директно от 3D CAD модела. „В машината високопрецизен лазер е насочен към частиците метален прах за последователно селективно изграждане на тънки хоризонтални метални пластове. Тази моделна технология позволява производството на метални детайли с предизвикателна геометрия“, обясниха SpaceCAD.

 • Инженерите от Айгер Инженеринг: Превръщаме парчета метал в машини и линии, струващи над 1 млн. евро

  Инженерите от Айгер Инженеринг: Превръщаме парчета метал в машини и линии, струващи над 1 млн. евро

  Знаете ли какво отличава добрите от изключителните компании? Това са усмивките на хората, които работят там. Днес ви разказваме за служителите на Айгер Инженеринг – бутиково предприятие, което проектира, конструира и инсталира индивидуални решения за различни промишлени сектори, сред които хранително-вкусовата, тютюневата и фармацевтичната промишлености. Вижте какво споделят пред Инженер.bg част от служителите на компанията.

 • Киров Компресорс с коментар как да се осигури чист и сух компресиран въздух в автомобилните сервизи

  Киров Компресорс с коментар как да се осигури чист и сух компресиран въздух в автомобилните сервизи

  Собствениците на сервизи и техниците в тях са наясно, че конкурентността и бързината на техните услуги се дължи в голяма степен на качеството на пневматичните инструменти, с които те работят. Затова е изключително важно, компресираният въздух, с който тези инструменти работят, да бъде добре филтриран и сух. „Качеството на сгъстения въздух влияе не само върху експлоатационния живот на инструментите, но и върху качеството на предлаганите услуги”, коментираха от фирма Киров Компресорс.

 • Текстилни транспортни ленти и монтаж на място от Мултиинженеринг – оптимално решение за вашето производство

  Текстилни транспортни ленти и монтаж на място от Мултиинженеринг – оптимално решение за вашето производство

  Гъвкави решения и индивидуален подход – такава е концепцията, която утвърденото българско дружество Мултиинженеринг изповядва при работата с многобройните си клиенти у нас и на Балканите. Компанията конструира, изработва, монтира и поддържа транспортни ленти, транспортьори и цели транспортни системи от стомана за нуждите на разнообразни предприятия. „В портфолиото ни са включени и текстилни транспортни линии“, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Индуматик представя Air Saver – лесно и ефективно решение за спестяване на компресиран въздух

  Индуматик представя Air Saver – лесно и ефективно решение за спестяване на компресиран въздух

  Ново устройство за спестяване на компресиран въздух предлага фирма Индуматик на пазара у нас. „Компресираният въздух, използван в приложения на издухване, достига до 50% от общата консумация в една фабрика. Чрез технологията, заложена в Air Saver на нашия партньор Parker Hannifin, консумацията на компресиран въздух може да бъда намалена с до 50% и да се подобри ефективността в приложения на издухване“, съобщиха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество.

 • Солид Фил акцентира върху предимствата на 3D принтирането и все по-обширното му приложение

  Солид Фил акцентира върху предимствата на 3D принтирането и все по-обширното му приложение

  За поредна година българското дружество Солид Фил, утвърден доставчик на технологии за 3D принтиране и вакуумно леене, взе участие в специализираното техническо изложение MachTech&InnoTech 2018, което се проведе в Интер Експо Център – София. Тази година освен със собствен щанд, компанията взе участие и в организирания за първи път у нас форум за 3D принтиране - Sofia Industrial 3D Printing Forum. Събитието се състоя по време на изложението, а SolidFill бе негов съорганизатор.

Още от Машини, мех. системи