Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Киров Компресорс с коментар как да се осигури чист и сух компресиран въздух в автомобилните сервизи

  Киров Компресорс с коментар как да се осигури чист и сух компресиран въздух в автомобилните сервизи

  Собствениците на сервизи и техниците в тях са наясно, че конкурентността и бързината на техните услуги се дължи в голяма степен на качеството на пневматичните инструменти, с които те работят. Затова е изключително важно, компресираният въздух, с който тези инструменти работят, да бъде добре филтриран и сух. „Качеството на сгъстения въздух влияе не само върху експлоатационния живот на инструментите, но и върху качеството на предлаганите услуги”, коментираха от фирма Киров Компресорс.

 • Текстилни транспортни ленти и монтаж на място от Мултиинженеринг – оптимално решение за вашето производство

  Текстилни транспортни ленти и монтаж на място от Мултиинженеринг – оптимално решение за вашето производство

  Гъвкави решения и индивидуален подход – такава е концепцията, която утвърденото българско дружество Мултиинженеринг изповядва при работата с многобройните си клиенти у нас и на Балканите. Компанията конструира, изработва, монтира и поддържа транспортни ленти, транспортьори и цели транспортни системи от стомана за нуждите на разнообразни предприятия. „В портфолиото ни са включени и текстилни транспортни линии“, заявиха за Инженер.bg от компанията.

 • Индуматик представя Air Saver – лесно и ефективно решение за спестяване на компресиран въздух

  Индуматик представя Air Saver – лесно и ефективно решение за спестяване на компресиран въздух

  Ново устройство за спестяване на компресиран въздух предлага фирма Индуматик на пазара у нас. „Компресираният въздух, използван в приложения на издухване, достига до 50% от общата консумация в една фабрика. Чрез технологията, заложена в Air Saver на нашия партньор Parker Hannifin, консумацията на компресиран въздух може да бъда намалена с до 50% и да се подобри ефективността в приложения на издухване“, съобщиха за Инженер.bg от утвърденото българско дружество.

 • Солид Фил акцентира върху предимствата на 3D принтирането и все по-обширното му приложение

  Солид Фил акцентира върху предимствата на 3D принтирането и все по-обширното му приложение

  За поредна година българското дружество Солид Фил, утвърден доставчик на технологии за 3D принтиране и вакуумно леене, взе участие в специализираното техническо изложение MachTech&InnoTech 2018, което се проведе в Интер Експо Център – София. Тази година освен със собствен щанд, компанията взе участие и в организирания за първи път у нас форум за 3D принтиране - Sofia Industrial 3D Printing Forum. Събитието се състоя по време на изложението, а SolidFill бе негов съорганизатор.

 • Атлас Копко България „облече“ офиса си у нас с модерна и стилна визия от XXI век

  Атлас Копко България „облече“ офиса си у нас с модерна и стилна визия от XXI век

  Атлас Копко България, дъщерно дружество на утвърдения шведски производител на индустриални решения Atlas Copco, изцяло преобрази офиса си у нас в отговор на нарастващите нужди на бизнеса от 21-ви век. Трансформацията бе част от бизнес стратегията на компанията за устойчива производителност, подчинена на принципите на ABW. По този повод българската фирма бе домакин на тържествено събитие, което бе уважено от множество гости, служители и директори на компанията на международно ниво. Сред тях бяха г-н Джон Хорт и г-н Атанасиос Маркакис.

 • Индустриални роботи: Предлагаме роботи втора употреба на технологичните пионери KUKA Robotics

  Индустриални роботи: Предлагаме роботи втора употреба на технологичните пионери KUKA Robotics

  Съвсем скоро ще бъде почти невъзможно да си представим производство без индустриални роботи. От друга страна, вече не са едно и две местата по света, в които симпатични механизирани човечета с изкуствен интелект се използват за различни цели. За един от пионерите в развоя на роботиката и как стартира дейността му разказват от българската фирма Индустриални роботи. Вижте с какви любопитни факти ни запознаха от Индустриални роботи за историята на новаторите в областта KUKA Robotics.

 • Грижа за служителите по немски модел и стажантска програма ще представи Мултивак по време на „Стажове“ 2018

  Грижа за служителите по немски модел и стажантска програма ще представи Мултивак по време на „Стажове“ 2018

  На 17 и 18 април 2018 г. предстои поредното издание на един от най- мащабните кариерни форуми, организиран от Технически университет – София, а именно „Стажове“. Традиционен участник в събитието е Мултивак България Продакшън, с чиито представители студентите ще могат да се срещнат на 17 април в корпус 12 на ТУ – София. Екипът на Инженер.bg се срещна с HR-мениджъра на компанията Георги Тодоров, който разказа интересни факти за стажантската програма.

 • Георги Вакареев от Стомана Индъстри: „Интервюто за работа е като сделка, в която продаваш професионалните си качества“

  Георги Вакареев от Стомана Индъстри: „Интервюто за работа е като сделка, в която продаваш професионалните си качества“

  Знаете ли за коя работна позиция е най-трудно да се намери служител в българското стоманодобивно предприятие с дългогодишни традиции? А за коя е най-лесно? Срещнахме се с HR-експерта на Стомана Индъстри г-н Георги Вакареев, за да научим повече за подбора на персонал в компанията. Какво разказа той за тежестта на едно инженерно CV и що за сделка е интервюто за работа, ви представяме в настоящия материал, посветен на работата на техническите специалисти в Стомана Индъстри.

 • Адара Инженеринг: Конструкцията на самозасмукващите помпи Argal позволява по-големи смукателни височини

  Адара Инженеринг: Конструкцията на самозасмукващите помпи Argal позволява по-големи смукателни височини

  Самозасмукващите помпи са необходимо и ефективно оборудване в различни сектори на индустрията и доказателство за това е неизменното им присъствие в портфолиото на компаниите, произвеждащи помпени решения. Един от лидерите в бранша – италианският производител Argal, е разработил три различни модела, работещи на този принцип, всеки – със своите специфики и области на приложение. Повече за самозасмукващите помпи ни разказаха специалистите от Адара Инженеринг.

 • Платформата FIELD на FANUC обединява концепциите Industry 4.0 и IoT в помощ на всички сфери на производството

  Платформата FIELD на FANUC обединява концепциите Industry 4.0 и IoT в помощ на всички сфери на производството

  Една от най-новите разработки на FANUC във връзка с Industry 4.0 е облачно базираната отворена платформа FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive System), която е предназначена за анализ и самообучение на машини и роботи в произволни производствени условия. Със системата FIELD компанията презентира технологии, използвани в продуктовата гама на FANUC за автоматизация на производството и в съответствие с концепциите за индустриалния интернет на нещата (IIoT) и Индустрия 4.0.

Още от Машини, мех. системи