Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Платформата FIELD на FANUC обединява концепциите Industry 4.0 и IoT в помощ на всички сфери на производството

  Платформата FIELD на FANUC обединява концепциите Industry 4.0 и IoT в помощ на всички сфери на производството

  Една от най-новите разработки на FANUC във връзка с Industry 4.0 е облачно базираната отворена платформа FIELD (FANUC Intelligent Edge Link and Drive System), която е предназначена за анализ и самообучение на машини и роботи в произволни производствени условия. Със системата FIELD компанията презентира технологии, използвани в продуктовата гама на FANUC за автоматизация на производството и в съответствие с концепциите за индустриалния интернет на нещата (IIoT) и Индустрия 4.0.

 • Ейч Ти Ай България: Продуктовият ни асортимент включва уникалните муфени връзки на Victaulic

  Ейч Ти Ай България: Продуктовият ни асортимент включва уникалните муфени връзки на Victaulic

  Сред основните пазарни предимства на Ейч Ти Ай България е наличието на огромно разнообразие от продукти, сериозните складови наличности и изключително добрата логистика. Със стъпването си на българския пазар, международното дружество се заяви като предпочитан партньор при изпълнението на инфраструктурни и промишлени проекти. Един от тях е реализиран през 2015 г. и касае доставката на дебелостенни стоманени тръби и муфи Victaulic.

 • Висока производителност на ниска цена с роботизираните решения „втора употреба“ на Индустриални роботи ЕООД

  Висока производителност на ниска цена с роботизираните решения „втора употреба“ на Индустриални роботи ЕООД

  Търсите ефективност и по-висока производителност във вашето производство? Планирате да оптимизирате и автоматизирате процесите? Нужно ли е обаче да плащате високата цена, с която е обвързано това решение, когато има в пъти по-евтина алтернатива, която може да ви гарантира същите положителни резултати? Индустриални роботи ЕООД е именно компанията, която предлага пълен набор от изцяло рециклирани роботи „втора употреба“, при изключително изгодни условия и 100% функционалност.

 • Солид Фил: „Нашата мисия е да запознаем бизнеса с изумителните възможности на 3D принтирането“

  Солид Фил: „Нашата мисия е да запознаем бизнеса с изумителните възможности на 3D принтирането“

  Българската компания Солид Фил, пионер у нас в областта на 3D принтирането, е вече традиционен участник на техническите изложения в страната. Най-мащабното сред тях – Международния технически панаир в Пловдив, Солид Фил беляза със специална мисия, а именно – да запознае в дълбочина бизнеса с важността и значението на своята дейност. „3D принтирането отваря многобройни „врати“ за индустрията в почти всичките ѝ направления, коментираха за Инженер.bg от компанията.

 • Wittmann 4.0 – единствената в света система за интеграция на периферни устройства към управлението на индустриални машини

  Wittmann 4.0 – единствената в света система за интеграция на периферни устройства към управлението на индустриални машини

  Иновативното решение Wittmann 4.0, разработено в съответствие с философията на Индустрия 4.0, на лидера в производството на шприц машини и периферии за тях Wittmann Battenfeld бе основен тематичен акцент по време на тазгодишното участие на компанията на Международен технически панаир – Пловдив. „Wittmann 4.0 е единствената в света система за интеграция на периферни устройства към управлението на индустриални машини“, коментира г-н Ясен Щерев, управител на Витман Батенфелд България.

 • Логистични системи: Гравитационни палетни системи Pallet Live от BITO осигуряват до 60% по-висока ефективност

  Логистични системи: Гравитационни палетни системи Pallet Live от BITO осигуряват до 60% по-висока ефективност

  BITO Lagertechnik Bittmann е международно оперираща компания, специализирана в производството на складово и производствено оборудване. Тя е не просто производител, а и реномиран професионален партньор по въпросите на проектирането, планирането, реализацията и изпълнението на проекти, свързани с комплексното оборудване на складове. В България решенията на BITO се предлагат от фирма Логистични системи, която е доказан доставчик на решения за индустриално и офис съхранение.

 • Николай Георгиев от Индустриални роботи: Какви за предимствата на роботизираната техника втора употреба?

  Николай Георгиев от Индустриални роботи: Какви за предимствата на роботизираната техника втора употреба?

  Фирма Индустриални роботи е специализирана в продажбата, инсталирането и програмирането на индустриална роботизирана и автоматизирана техника втора употреба. Какво обаче я прави предпочитан избор пред голямата конкуренция от непрекъснато излизащи на пазара нови промишлени роботи и какво печелят клиентите, когато се доверят на решенията на Индустриални роботи, коментира пред Инженер.bg управителят на компанията инж. Николай Георгиев.

 • КМС Инженеринг: „Наука, приложно инженерство и визия са в основата на стратегията ни за развитие”

  КМС Инженеринг: „Наука, приложно инженерство и визия са в основата на стратегията ни за развитие”

  КМС Инженеринг ООД е доказана производствена компания в областта на автоматизацията на производствени процеси. Дружеството е основано през 1997 г. като частна семейна фирма от инж. Запрян Митев, притежаващ дългогодишен опит в производството и търговията. Днес основната дейност на компанията включва конструиране, производство и интегриране на автоматизираща техника в различни браншове на индустрията по задание на клиентите и съобразно техните индивидуални нужди.

 • Георги Тодоров от Мултивак България Продакшън: „Имаме какво да споделим с младите специалисти на „Дни на кариерата”

  Георги Тодоров от Мултивак България Продакшън: „Имаме какво да споделим с младите специалисти на „Дни на кариерата”

  През месец октомври предстои едно от мащабните кариерни събития в областта на инженеринга, техниката и технологиите. Технически университет – София, както и филиалът му в Пловдив, отново ще отворят врати за работодатели, търсещи бъдещи инженери и млади специалисти. Една от компаниите с традиционно участие на все по-мащабния кариерен форум е Мултивак България Продакшън. Тази година младите специалисти ще могат да се срещнат с нейни представители на щанд 49, зала 12.

 • Висока квалификация и силата на традициите движат Стомана Индъстри напред

  Висока квалификация и силата на традициите движат Стомана Индъстри напред

  Стомана Индъстри – фениксът на българската металургия! В най-силните си години в пернишкото предприятие работят 11 000 души, а самото то е с функционалност на малък град. „Днес персоналът е около 1 100 човека, но Стомана е жива, Стомана работи и се развива”, заяви уверено пред екипа на Инженер.bg г-н Георги Вакареев от отдел „Човешки ресурси“ в Стомана Индъстри АД. Какво още ни разказа той за историята на едно от най-големите предприятия можете да прочетете в настоящия материал.

Още от Машини, мех. системи