Да помогнем на българските болници с дооборудване, поддръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Николай Георгиев от Индустриални роботи: Какви за предимствата на роботизираната техника втора употреба?

  Николай Георгиев от Индустриални роботи: Какви за предимствата на роботизираната техника втора употреба?

  Фирма Индустриални роботи е специализирана в продажбата, инсталирането и програмирането на индустриална роботизирана и автоматизирана техника втора употреба. Какво обаче я прави предпочитан избор пред голямата конкуренция от непрекъснато излизащи на пазара нови промишлени роботи и какво печелят клиентите, когато се доверят на решенията на Индустриални роботи, коментира пред Инженер.bg управителят на компанията инж. Николай Георгиев.

 • КМС Инженеринг: „Наука, приложно инженерство и визия са в основата на стратегията ни за развитие”

  КМС Инженеринг: „Наука, приложно инженерство и визия са в основата на стратегията ни за развитие”

  КМС Инженеринг ООД е доказана производствена компания в областта на автоматизацията на производствени процеси. Дружеството е основано през 1997 г. като частна семейна фирма от инж. Запрян Митев, притежаващ дългогодишен опит в производството и търговията. Днес основната дейност на компанията включва конструиране, производство и интегриране на автоматизираща техника в различни браншове на индустрията по задание на клиентите и съобразно техните индивидуални нужди.

 • Георги Тодоров от Мултивак България Продакшън: „Имаме какво да споделим с младите специалисти на „Дни на кариерата”

  Георги Тодоров от Мултивак България Продакшън: „Имаме какво да споделим с младите специалисти на „Дни на кариерата”

  През месец октомври предстои едно от мащабните кариерни събития в областта на инженеринга, техниката и технологиите. Технически университет – София, както и филиалът му в Пловдив, отново ще отворят врати за работодатели, търсещи бъдещи инженери и млади специалисти. Една от компаниите с традиционно участие на все по-мащабния кариерен форум е Мултивак България Продакшън. Тази година младите специалисти ще могат да се срещнат с нейни представители на щанд 49, зала 12.

 • Висока квалификация и силата на традициите движат Стомана Индъстри напред

  Висока квалификация и силата на традициите движат Стомана Индъстри напред

  Стомана Индъстри – фениксът на българската металургия! В най-силните си години в пернишкото предприятие работят 11 000 души, а самото то е с функционалност на малък град. „Днес персоналът е около 1 100 човека, но Стомана е жива, Стомана работи и се развива”, заяви уверено пред екипа на Инженер.bg г-н Георги Вакареев от отдел „Човешки ресурси“ в Стомана Индъстри АД. Какво още ни разказа той за историята на едно от най-големите предприятия можете да прочетете в настоящия материал.

 • Лазатек: Filtermist е нарицателно за улавяне и отвеждане на маслена мъгла

  Лазатек: Filtermist е нарицателно за улавяне и отвеждане на маслена мъгла

  Успешният дистрибутор на инструменти за машинна обработка на компанията Leamington – Mills Manufacturing Technology, избра системи за филтриране на маслена мъгла от Filtermist International, за да допълни новата си гама от усъвършенствани струго-фрезови центри с двойни кули. В България решенията на Filtermist предлага утвърдената българска фирма Лазатек, която се занимава с основен ремонт и модернизация на металорежещи машини с ЦПУ. Специално за Инженер.bg от Лазатек разказаха подробности за новото ключово партньорство на Filtermist.

 • За ключовата роля на компютърните симулации в технологиите за улавяне на маслена мъгла на REVEN

  За ключовата роля на компютърните симулации в технологиите за улавяне на маслена мъгла на REVEN

  Специално за читателите на Инженер.bg от REVEN Solutions разказаха за ролята на компютърните симулации в тестването и усъвършенстването на своите решения за улавяне на маслена мъгла. „Въздушните потоци са сложни явления, които не могат да бъдат картирани чрез аналитични средства. Единственият начин да се проучат и разберат тези потоци, и съответно да се извлече полезна информация за подобряване на процесите и продуктите, е тяхното компютърно симулиране“, коментираха от компанията.

 • Индуматик разработва и внедрява пневматични системи за автоматично управление на разтоварването на вагони

  Индуматик разработва и внедрява пневматични системи за автоматично управление на разтоварването на вагони

  Индуматик ООД е утвърдена българска фирма, която се стреми да налага иновативни пневматични решения за жп транспорта, като осигурява кратки срокове на доставка и внедряване. „Опитът, който натрупахме в областта на мобилните пневматични решения, ни дава увереността да бъдем едни от лидерите в този бранш. Едно от направленията в нашето портфолио са решенията за автоматично управление на разтоварването на вагони за насипни товари”, съобщиха за Инженер.bg от Индуматик ООД.

 • Хенкел България: Лепилата Loctite улесняват производството на електродвигатели

  Хенкел България: Лепилата Loctite улесняват производството на електродвигатели

  Електродвигателите са навсякъде около нас. От малкия електродвигател, задвижващ ежедневно използвани уреди в бита, до големите двигатели, намиращи приложение в корабостроенето. Процесите, използвани при тяхното производство варират в зависимост от вида и предназначението им. Съществуват обаче някои операции, които до голяма степен се срещат при всеки един от тях, при това използването на лепила и уплътнители в тях би донесло сериозни ползи, разказаха за Инженер.bg от фирма Хенкел България ЕООД, направление Лепилни технологии.

 • XYZ Академия за обучения в сферата на машиностроенето отваря врати в Икономическа зона Божурище

  XYZ Академия за обучения в сферата на машиностроенето отваря врати в Икономическа зона Божурище

  В една от най-бързо развиващите се промишлени зони в България – Икономическа зона София-Божурище, съвсем скоро ще отвори врати първият у нас модерен, изцяло специализиран център за обучение и квалификация в областта на машиностроенето XYZ Академия, информираха за Инженер.bg нейните организатори инж. Иван Вълков и инж. Стефан Мичев. Центърът се простира на площ от 400 m² и включва учебни зали, хале и офис, които ще бъдат оборудвани с последно поколение техника.

 • Таурус-93: Безкомпромисни сме по отношение на качеството и сроковете на доставка

  Таурус-93: Безкомпромисни сме по отношение на качеството и сроковете на доставка

  Развитието на всяко производство неизменно е свързано с успешната реализация на разработвания продукт. Какви са основните бизнес приоритети на утвърдения български производител на лицеви панели и клавиатури Таурус-93, кои са основните клиенти на компанията, както и с какво тя успява да ги привлече и задържи във вид на доказани бизнес партньорства, пред Инженер.bg разказва инж. Енчо Пондев, управител на фирмата.

Още от Машини, мех. системи