Да помогнем на българските болници с дооборудване, подръжка и сервиз в борбата с COVID-19! Включете се в инициативата ТУК!

Дискусии / Позиции

 • Лазатек: Filtermist е нарицателно за улавяне и отвеждане на маслена мъгла

  Лазатек: Filtermist е нарицателно за улавяне и отвеждане на маслена мъгла

  Успешният дистрибутор на инструменти за машинна обработка на компанията Leamington – Mills Manufacturing Technology, избра системи за филтриране на маслена мъгла от Filtermist International, за да допълни новата си гама от усъвършенствани струго-фрезови центри с двойни кули. В България решенията на Filtermist предлага утвърдената българска фирма Лазатек, която се занимава с основен ремонт и модернизация на металорежещи машини с ЦПУ. Специално за Инженер.bg от Лазатек разказаха подробности за новото ключово партньорство на Filtermist.

 • За ключовата роля на компютърните симулации в технологиите за улавяне на маслена мъгла на REVEN

  За ключовата роля на компютърните симулации в технологиите за улавяне на маслена мъгла на REVEN

  Специално за читателите на Инженер.bg от REVEN Solutions разказаха за ролята на компютърните симулации в тестването и усъвършенстването на своите решения за улавяне на маслена мъгла. „Въздушните потоци са сложни явления, които не могат да бъдат картирани чрез аналитични средства. Единственият начин да се проучат и разберат тези потоци, и съответно да се извлече полезна информация за подобряване на процесите и продуктите, е тяхното компютърно симулиране“, коментираха от компанията.

 • Индуматик разработва и внедрява пневматични системи за автоматично управление на разтоварването на вагони

  Индуматик разработва и внедрява пневматични системи за автоматично управление на разтоварването на вагони

  Индуматик ООД е утвърдена българска фирма, която се стреми да налага иновативни пневматични решения за жп транспорта, като осигурява кратки срокове на доставка и внедряване. „Опитът, който натрупахме в областта на мобилните пневматични решения, ни дава увереността да бъдем едни от лидерите в този бранш. Едно от направленията в нашето портфолио са решенията за автоматично управление на разтоварването на вагони за насипни товари”, съобщиха за Инженер.bg от Индуматик ООД.

 • Хенкел България: Лепилата Loctite улесняват производството на електродвигатели

  Хенкел България: Лепилата Loctite улесняват производството на електродвигатели

  Електродвигателите са навсякъде около нас. От малкия електродвигател, задвижващ ежедневно използвани уреди в бита, до големите двигатели, намиращи приложение в корабостроенето. Процесите, използвани при тяхното производство варират в зависимост от вида и предназначението им. Съществуват обаче някои операции, които до голяма степен се срещат при всеки един от тях, при това използването на лепила и уплътнители в тях би донесло сериозни ползи, разказаха за Инженер.bg от фирма Хенкел България ЕООД, направление Лепилни технологии.

 • XYZ Академия за обучения в сферата на машиностроенето отваря врати в Икономическа зона Божурище

  XYZ Академия за обучения в сферата на машиностроенето отваря врати в Икономическа зона Божурище

  В една от най-бързо развиващите се промишлени зони в България – Икономическа зона София-Божурище, съвсем скоро ще отвори врати първият у нас модерен, изцяло специализиран център за обучение и квалификация в областта на машиностроенето XYZ Академия, информираха за Инженер.bg нейните организатори инж. Иван Вълков и инж. Стефан Мичев. Центърът се простира на площ от 400 m² и включва учебни зали, хале и офис, които ще бъдат оборудвани с последно поколение техника.

 • Таурус-93: Безкомпромисни сме по отношение на качеството и сроковете на доставка

  Таурус-93: Безкомпромисни сме по отношение на качеството и сроковете на доставка

  Развитието на всяко производство неизменно е свързано с успешната реализация на разработвания продукт. Какви са основните бизнес приоритети на утвърдения български производител на лицеви панели и клавиатури Таурус-93, кои са основните клиенти на компанията, както и с какво тя успява да ги привлече и задържи във вид на доказани бизнес партньорства, пред Инженер.bg разказва инж. Енчо Пондев, управител на фирмата.

 • Калас Консулт предлага магнитни бормашини и консумативи за тях с доказано качество от европейски производители

  Калас Консулт предлага магнитни бормашини и консумативи за тях с доказано качество от европейски производители

  Българската компания Калас Консулт е вносител и дистрибутор на индустриални преносими машини и оборудване за обработка на метал и метални изделия. „Нашата фирма има амбицията да осигури на българските потребителите изделия от водещи европейски фирми. Ние предлагаме професионални машини, боркорони и аксесоари, използвани за производството на метални конструкции, изграждането на тръбопроводи, с приложение в корабостроенето, строителството и др.“, заявиха от дружеството.

 • Стомана Индъстри: Произвеждаме и изнасяме висококачествени стоманени продукти за целия свят

  Стомана Индъстри: Произвеждаме и изнасяме висококачествени стоманени продукти за целия свят

  Стомана Индъстри АД е водещ производител на стомана и стоманени продукти в България. Компанията е доказано име с утвърдено присъствие на Балканите и на международните пазари вече над 6 десетилетия. Специално за Инженер.bg от стоманодобивното предприятие разкриха повече за производствената мрежа на гръцкия консорциум, от който са част, както и за международните си канали на продуктова дистрибуция.

 • Содибул: Нови електро-ерозийни машини ALC Premium на Sodick впечатляват с висока производителност

  Содибул: Нови електро-ерозийни машини ALC Premium на Sodick впечатляват с висока производителност

  Sodick е японска компания, световен лидер и иноватор в разработването на ерозийни машини. Наскоро компанията пусна на пазара изцяло нова серия електро-ерозийни машини ALC Premium, включваща моделите ALC400G и ALC600G, съобщиха за Инженер.bg от фирма Содибул, официален вносител на машините на Sodick у нас. „При разработването на тази серия са използвани най-новите дигитални иновации при генераторите, както и нови материали за електродите”, допълниха от Содибул.

 • REVEN Solutions – първокласно оборудване за филтриране на маслена мъгла

  REVEN Solutions – първокласно оборудване за филтриране на маслена мъгла

  REVEN Solutions е утвърдена компания на Балканите – консултант в областта на филтрирането на промишлен въздух. Тя е специализирана в предоставянето на технически решения и първокласно оборудване за улавяне и отделяне на маслена мъгла и емисии от металообработващи машини. Фирмата е официален представител за България и Румъния на утвърдения немски производител Rentschler REVEN. Клиенти на компанията са десетки световни лидери, сред които Schaeffler Group, Bosch, AEG, Audi, Daimler, Hawle TreppenLifte и др.

Още от Машини, мех. системи